h

BREUR: "Prettig gesprek met de Wethouder."

8 februari 2008

BREUR: "Prettig gesprek met de Wethouder."

SP-fractievoorzitter Jan Breur heeft een gesprek gehad met Wethouder Jaap Pilon over het Jongeren Ontmoetings Plekken (JOPs). Er zijn idee├źn uitgewisseld over de toekomst van JOPs, nadat de JOP aan de Pionier verwijderd moest worden vanwege extreme overlast. Breur spreekt van een prettig gesprek.

Wethouder Pilon wil, volgens afspraken in het raadsprogramma, het JOP-beleid voortzetten en zoekt hiervoor draagvlak in de gemeenteraad. Dat draagvlak vindt hij zeker bij de SP, verzekerde Breur hem. Breur drukte de wethouder op zijn hart om jongeren ook echt verantwoordelijk voor hun JOP te maken; zowel bij de realisatie als bij het onderhoud. Ook is goed contact tussen jongeren en omwonenden van groot belang; onbekend maakt immers onbemind.

De SP is blij met de volharding van Pilon, die samen met jongeren en omwonenden een goed beleid op poten wil zetten. Breur: "Niemand zal kunnen ontkennen dat het aan de Pionier gruwelijk fout is gegaan met de JOP. Maar dan moet je leren van deze fouten; je moet je er zeker niet door uit het veld laten slaan. Wat dat betreft staan de SP en de wethouder schouder aan schouder."

U bent hier