h

Veilig over straat

18 december 2022

Veilig over straat

Motie: harde campagne tegen straatintimidatie

In de gemeenteraad van Veenendaal strijden VVD en SP al langere tijd zij aan zij tegen straatintimidatie. Afgelopen donderdag (15 december) dienden ze, samen met anderen, een motie in voor een confronterende publiekscampagne. Een ruime meerderheid steunde deze motie; alleen ChristenUnie en SGP waren tegen.

In zijn betoog stond SP-leider Jan Breur stil bij de opmerking die vaak over LHBTI personen gemaakt wordt: "Prima dat ze zo zijn, maar ze moeten het niet opdringen."
BREUR: "Is die opmerking wel terecht? Een man die make-up draagt heeft mij nooit gezegd dat ik dat ook moet doen. Iemand die een regenboogvlag uit haar raam heeft hangen, heeft mij nog nooit gevraagd om dat ook te doen. Een transgender persoon heeft nog nooit de suggestie gedaan dat een transitie ook wat voor mij zou zijn.
Nee. Het zijn de hufters, de sexisten en de foben die hun denkbeelden aan anderen opdringen. Door te lachen als iemand in djellaba naar de moskee gaat. Door te wijzen als een transgender persoon op straat loopt. Door opmerkingen te maken naar meisjes. Door stenen te gooien naar jongens die make-up dragen."

Wat de SP betreft, krijgt de publiekscampagne die al ophanden is, een confronterend karakter, zodat het duidelijk wordt dat intimiderend gedrag niet toelaatbaar is.
BREUR: "In Veenendaal moet iedereen veilig en ongestoord over straat kunnen. Of het nou midden op de dag is of middernacht. Je moet gewoon veilig over straat kunnen en niemand heeft het recht om je lastig te vallen."

motie

Reactie toevoegen

U bent hier