h

Nieuws uit 2024

5 mei 2024

SP terug in het Franse Gat

Foto: Jan Breur

Bouwstenen voor goed wonen

Op zaterdag 4 mei trok een tweetal SP'ers de schildersbuurt van het Franse Gat in. Hun missie: het inzamelen van verhalen over het woongenot daar. Het is het vervolg op de enquête die eerder dit jaar gehouden is.

Lees verder
2 mei 2024

Voorstellen bij plan Nordenheem

Foto: Jan Breur

unaniem gesteund

Met 100% sociale huur zat er iets heel goeds in het plan voor Nordenheem, maar op het gebied van participatie en communicatie van omwonenden schoot het plan gruwelijk tekort. Daarom was de SP mede-indiener van de voorstellen die bij het plan werden ingediend.

Lees verder
30 april 2024

Passende levendigheid

Foto: Jan Breur

Voorstellen bij evenementenbeleid

Er is nog geen besluit genomen over het Evenementenbeleid, maar er zijn al wel een aantal voorstellen over ingediend. Ook door de SP. De inzet van de SP was als vanouds: maak meer levendigheid mogelijk, en handhaaf op relevante criteria.

Lees verder
28 april 2024

Dijk in Utrecht

Foto: Frank van den Heuvel

Een avond met 'Jimmy Schimmel'...

Op 22 april bezocht politiek leider Jimmy Dijk onze regio. In de Saffier in het Utrechtse Hoograven trok hij een volle zaal, waar hij sprak over over de woningnood, de groeiende ongelijkheid of de toenemende onrust in de wereld. Dit alles onder de bezielende leiding van oud-Kamerlid Jasper van Dijk.

Lees verder
23 april 2024

In actie voor veilig OV

Foto: Tilmann van de Loo

Stop het geweld!

Afgelopen zaterdag stonden de treinen en bussen drie minuten stil, om 22:30. Dit, als statement tegen het geweld dat OV-personeel in toenemende mate te verduren krijgt. Aanleiding was de zware mishandeling van een conducteur tussen Den Haag en Delft, een week eerder.

Lees verder
21 april 2024

Nordenheem: 100% Sociaal!

Foto: Jan Breur

Participatie schoot echter tekort

Veenendaal heeft nog wel eens de neiging verkeerd te bouwen. Zo schoten de bouwplannen voor 'het Ambacht' en 'het Vennehof' hopeloos te kort wat sociale huurwoningen betreft. Dat het ook anders kan, bewijst het plan 'Nordenheem'. Alle woningen in dat plan zijn voor de sociale huur. Chapeau!

Lees verder

Pagina's

U bent hier