h

Jan Breur

"Tellen mensen nog mee, wanneer ze hulp nodig hebben? Of schrijven we ze af als kostenpost?"

In oktober 2001 ben ik lid geworden van de SP. Ik zocht een partij die paste bij mijn manier van denken, mijn mens- en maatschappijvisie. Die heb ik gevonden in de SP. Omzien naar elkaar; de belangrijkste waarde waarmee ik ben opgegroeid, is hier erg belangrijk.

 

Ik ben op verschillende fronten actief voor de SP, maar de belangrijkste taak die ik vervul ligt in het gemeentehuis. Ik voer de gemeenteraadsfractie aan, waardoor ik voor veel mensen HET gezicht van de SP in Veenendaal ben. Maar het gemeenteraadswerk is gelukkig niet het enige wat ik doe. Ik doe mee met acties, ben betrokken bij het organiseren van discussie-avonden, schrijf artikelen voor het weblog; en waar ik ook maar nodig ben, draag ik graag een steentje bij.

 

Hoewel ik in verschillende steden heb meegedaan aan acties (tot Berlijn en Washington DC aan toe), geven de acties in mijn eigen Veenendaal verreweg het meeste voldoening. Als we Veenendalers op de been krijgen om te demonstreren voor betaalbare huur, voor heropening van het poppodium, voor vrede, is dat iets moois. Ook het jaarlijkse 'Novemberdebat' waarin politici en andere betrokkenen ervaringen en visie uitwisselen, is iets waar we als SP trots op mogen zijn.

 

De zorg vind ik een erg belangrijk thema. Tellen mensen nog mee, wanneer ze hulp nodig hebben? Of schrijven we ze af als kostenpost? Dat laatste dreigt steeds meer het geval te worden met de neoliberale wind die door Europa blaast. Voor mij, en de rest van de SP, betekent dit dus werk aan de winkel. Samen gaan we voor 100% sociaal!

U bent hier