h

Nieuws van de afdeling

4 oktober 2023

SP tegen plan Nieuweweg

Te weinig sociaal, zorgen om verkeer

In de raadsvergadering van 14 september is ondermeer het bestemmingsplan voor Nieuweweg 220-226 vastgesteld. De raad stemde bijna unaniem voor deze plannen; er was slechts één tegenstem. Die van de SP...

Lees verder
1 oktober 2023

Team Maak en Hans Kroon

In cultureel cafe Op woensdag 11 oktober

Afgelopen 13 september is het Cultureel Café Veenendaal haar nieuwe seizoen gestart met een optreden van harmonie Caecilia. Een bijzondere muzikale en bovenal gezellige avond op het Horecaplein rond het terras van café Bar & Borrels. Woensdag 11 oktober as. belooft het weer zo’n prachtige avond te worden in het Veense Cultureel Café. Je maakt kennis met Nicoline Power en Hans Kroon.

Lees verder
30 september 2023

Cadeautje van een ton?

Sociale koopwoningen niet sociaal...

Terwijl 'tijdelijke woningbouw' met gemak dertig jaar kan staan, zijn sociale koopwoningen na tien jaar weg. Wie nu een sociale koopwoning voor 2,5 ton koopt, kan hem over tien jaar doorverkopen voor 3,5 ton. Wat SP-fractievoorzitter Sietse van der Bij betreft is dat niet sociaal.

Lees verder
26 september 2023

MOTIE: Maximaal waardevolle bomen Jan Steenlaan behouden

unaniem aangenomen!!!

De eerste motie die je indient, unaniem aangenomen krijgen. Er zijn beroerdere manieren om je raadscarrière te beginnen. SP-leider Sietse van der Bij maakte een vliegende start, door ervoor te zorgen dat er veel meer waardevolle bomen behouden bij de Jan Steenlaan.

Lees verder
25 september 2023

SUCCES: Parkeerverbod op de Fokkerstraat

Verbetering verkeersveiligheid

Het College van Burgemeester en Wethouders is van plan om een parkeerverbod in te stellen op de Fokkerstraat. Dit is het belangrijkste antwoord op de schriftelijke vragen die de SP stelde over de verkeersveiligheid daar. De SP is bijzonder blij met dit antwoord.

Lees verder
24 september 2023

Nu de mensen!

Foto: Jan Breur

Jan en Jan op het congres

Op het 28ste congres van de SP heeft de partij het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Honderden afgevaardigden van afdelingen van de SP kwamen samen om de laatste aanpassingen aan het programma te maken. Vanuit afdeling Veenendaal (en Omstreken) waren penningmeester Jan van Zwam en Statenlid Jan Breur aanwezig.

Lees verder

Pagina's

U bent hier