h

Nieuws van de afdeling

18 februari 2024

Enquête in het Franse Gat

Foto: AJ Breur / SP Veenendaal

over woongenot

Wonen is een belangrijk thema voor de SP. Daarom heeft de partij hierover een enquête uitgezet in het Franse Gat. Vrijwilligers gaan langs de deuren om de vragenlijsten uit te zetten en weer op te halen.

Lees verder
8 februari 2024

Europa kan stukken beter

Foto: Jan Breur

Regioconferentie 27 januari

Dit jaar vinden er verkiezingen plaats voor het Europese Parlement; de SP hoopt hier een plekje te bemachtigen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Daarom stond de Regioconferentie van 27 januari j.l. in het teken van de weg naar Brussel...

Lees verder
1 februari 2024

Starterslening aangepast

Aan de betaalbaarheidsgrens

Dankzij een voorstel van CDA en SP verstrekt de gemeente Veenendaal sinds 2008 Startersleningen aan jonge mensen die hun eerste woning willen kopen. Omdat de maximale koopprijs om hiervoor in aanmerking te komen gelijkstond aan die van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG), werden de huizen die je met behulp van een Starterslening kon kopen steeds duurder. En aangezien de doelgroep voor de leningen daarmee verwaterde, werd het tijd om de regeling tegen het licht te houden.

Lees verder
31 januari 2024

Niet rucksichtloss procederen

Motie ingetrokken

Wat in december met een cliffhanger eindigde, liep in januari met een sisser af. De motie van Lokaal Veenendaal, SP en anderen, om niet te procederen tegen de Belastingdienst is ingetrokken. Het College van Burgemeester en Wethouders toonde zich gevoelig voor de argumenten van de indieners.

Lees verder
30 januari 2024

Waar een kleine fractie groot in kan zijn

Foto: Jan van Zwam / SP Veenendaal

Jan Breur op regioconferentie

Afgelopen zaterdag, 27 januari, vond in De Moed in Amersfoort de regioconferentie van SP regio Utrecht plaats. Hier legde Jan Breur, fractievoorzitter van de SP in de Utrechtse Provinciale Staten verantwoording af. Dit was bepaald geen straf, want hij kon vooral goed nieuws brengen.

Lees verder
27 januari 2024

Net geen meerderheid voor Ombudspersoon

SP-voorstel strandt na 2x gelijkspel

Elke stem telt, en driemaal is GEEN scheepsrecht. Althans, niet in de gemeenteraad. Daarom krijgt de gemeente Veenendaal geen eigen ombudsfunctie. Na twee stemrondes in de gemeenteraad was er geen meerderheid voor het SP-voorstellen voor het instellen van een lokale Ombudspersoon.

Lees verder

Pagina's

U bent hier