h

Nieuws van de afdeling

5 oktober 2022

Maak Veenendaal toegankelijk!

Lokale Inclusie Agenda
besproken in de raadscommissie

Het is de Week van de Toegankelijkheid. Een gepast moment om het over de Lokale Inclusie Agenda (LIA) te hebben. En dat gebeurde gisteravond, dinsdag 4 oktober.

Lees verder
28 september 2022

Samen naar een schoon Veenendaal

Stop zwerfafval 

Zwerfafval. Voor velen een doorn in het oog.
Het geeft een onverzorgde en soms onveilige uitstraling aan de buurt, en het is nog slecht voor het milieu ook. De SP zet zich daarom in voor het terugdringen van dit straatvuil.

Lees verder
23 september 2022

Hulpgoederen voor Oekraïne

Foto: Yolande de Meer

SP-leden steunen particuliere hulpactie

De mensen in Oekraïne leven nog steeds in een oorlogssituatie. Veel Oekraïners zijn naar Polen gevlucht en hebben alles achter moeten laten. Vanuit Veenendaal is er een particulier initiatief gestart om deze mensen te helpen. Leden van de SP-afdeling Veenendaal hebben voor deze hulpactie hulpgoederen ingezameld. 

Lees verder
21 september 2022

MOTIE: Noodfonds energielasten

Lokaal Veenendaal, SP en anderen

Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Alles wordt duurder, en de energie zeker. Daarom diende Lokaal Veenendaal, samen met SP, GroenLinks en PvdA een motie in tijdens de raadsvergadering van 15 september.

Lees verder
18 september 2022

VREDE is een KEUZE

Foto: Peter van de Rovaart

Vredeswandeling 2022

De Vredesweek is van start. Gisteren, zaterdag 17 september, vond de aftrap in Veenendaal plaats met de jaarlijkse Vredeswandeling - georganiseerd door Vredes initiatief Veenendaal en Veenendalers Voor Vrede. Op de route zijn verschillende toespraken en gedichten voorgedragen.

"Als oorlog een keus is," zei Jan Breur in zijn toespraak, "is vrede dat ook. Wij kiezen voor vrede, en wij dragen het uit. Opdat meer mensen die keuze maken. En hopelijk kiezen de wereldleiders op een dag ook voor de vrede, want ook zij zijn mens."

Lees verder
11 september 2022

Generatie Vrede staat op!

Foto: Veenendalers voor Vrede

Vredeswandeling 17 september

Aanstaande zaterdag, 17 september, vindt er in het centrum van Veenendaal een vredeswandeling plaats. Deze wordt georganiseerd door Vredesinitiatief Veenendaal in samenwerking met Veenendalers Voor Vrede. De start is om 14:00u voor het gemeentehuis; iedereen is welkom en de deelname is gratis.

Lees verder

Pagina's

U bent hier