h

Financien

Lees hier onze artikelen aangaande financien.

21 september 2020

Gemeenteraad in verzet

Motie unaniem aangenomen:

"Rijk moet over de brug komen!"

Lees verder
16 juli 2020

Wie betaalt de coronacrisis?

Foto: SP Veenendaal

2020 is het jaar dat alles even anders gaat. Het coronavirus kwam, en richtte een ravage aan in onze samenleving. Mensen werden ziek. Veel van hen belandden op de IC – en sommigen kwamen daar niet meer levend vandaan. De samenleving kwam stil te liggen; ook veel bedrijven legden hun werkzaamheden tijdelijk neer. En de gemeente werd geconfronteerd met zoveel onzekerheden, dat er in juli geen beleidsplannen voor het komende jaar klaarliggen waar de volksvertegenwoordiging een besluit over kan nemen.

De grote vraag is: wie gaat er betalen voor de coronacrisis?

Lees verder
30 juni 2020

CODE ORANJE... alles gaat goed?

Foto: SP Veenendaal

Maak geen reclamefolder van een verantwoordingsdocument!

In het Projectenboek wordt jaarlijks verantwoording afgelegd over de voortgang van de (bouw)projecten waar de gemeente bij betrokken is. De informatie in het projectenboek moet objectief en compleet zijn. Als er een project niet (helemaal) op schema loopt, moet je in het Projectenboek kunnen lezen waar dat aan ligt. Dit is, tot ergernis van de SP, niet het geval...

Lees verder
20 mei 2020

Schoonmaakhulp als maatwerk?

Foto: SP Veenendaal

Twijfel over argumentatie

Schoonmaakhulp als maatwerkvoorziening; het staat al lange tijd op het verlanglijstje van de SP. Nu stelt het College van Burgemeester en Wethouders voor om er inderdaad een maatwerkvoorziening van te maken.
Maar vanwege de sterk gedreven financiële argumentatie hiervoor, vermoedt de SP een flinke adder onder het gras...

Lees verder
13 mei 2020

Partijen spreken afkeuring uit

Foto: AJ Breur

Democratisch proces omzeild,
verordening geschonden...

De extra raadsvergadering van maandag 11 mei is afgelopen met het indienen van een Motie van Afkeuring. Lokaal Veenendaal, SP en andere partijen vinden dat het College van Burgemeester en Wethouders verkeerd hebben gehandeld door dit jaar geen Kadernota aan te bieden. Voor deze motie was echter geen meerderheid.

Lees verder
8 mei 2020

a.s. maandag: Extra raadsvergadering

Foto: Jan Breur

Oppositie wil grip op het beleid

Aanstaande maandag (11 mei) vindt er een extra gemeenteraadsvergadering plaats. Aanleiding is het besluit van het College van Burgemeester en Wethouders, om de volksvertegenwoordiging niet mee te laten beslissen over de beleidsplannen voor het komende jaar. De extra raadsvergadering is aangevraagd door Lokaal Veenendaal, CDA, SP, GroenLinks, PvdA en DENK.

Lees verder
4 mei 2020

SP: Betere sturing op financiën

Wijzigingsvoorstel Financiële Verordening

Lees verder

In de kou...

Beleidskader sociaal domein

Bij de behandeling van het beleidskader Sociaal Domein hebben coalitiepartijen (ChristenUnie, VVD, SGP, ProV) alle voorstellen om het beleid iets socialer te maken categorisch afgewezen. Daarmee laten ze mensen met een hulpvraag in de kou staan, vindt de SP.

Lees verder
29 januari 2020

Hoe gaan wij om met onze monumenten?

Foto: SP Veenendaal

Kijk er nog maar eens goed naar...

Hoe gaat Veenendaal om met haar gemeentelijke monumenten? Die vraag is de afgelopen twee maanden verschillende malen gesteld. In zowel december als januari is erover gesproken in de raad(scommissie).

Lees verder
28 januari 2020

Het geringste voor de geringsten!

Donderdag 23 januari was er de maandelijkse gemeenteraadsvergadering.
Het enige agendapunt was het sociaal domein. Een spannend onderwerp, vooral omdat in het sociaal domein forse tekorten zijn ontstaan. Met dank aan dhr. Rutte en consorten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier