h

Financien

Lees hier onze artikelen aangaande financien.

29 mei 2024

Kom op voor de werkende klasse!

Foto: Jan Breur

Afgelopen zaterdag stonden we in het centrum van Veenendaal met de actie voor Miljonairsbelasting.

Nederland heeft 317.000 miljonairs. Mensen die zwemmen in het geld.
Dit terwijl de mensen die het werk doen tegen steeds hogere kosten voor het levensonderhoud aanlopen en met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen.
De ongelijkheid wordt steeds groter.

Lees verder
28 mei 2024

Campagne afgetrapt

Foto: Jan Breur

Kom op voor een beter Europa!

De campagne om de SP in het Europese parlement te krijgen is afgelopen zaterdag officieel afgetrapt. In Veenendaal gebeurde dit bij de Van Kreel-poort, waar enthousiaste vrijwilligers flyers uitdeelden aan het winkelende publiek. En verschillende complimenten in ontvangst mochten nemen...

Lees verder
27 mei 2024

De start van de campagne

Foto: Jan Breur

voor de Europese verkiezingen

Zaterdag 25 mei is dan de campagne écht van start gegaan!
Met banner, borden, karretje met inhoud kwam Baukje aangefietst in de van Kreelpoort. Ik (Toke) kwam ook aangelopen, met karretje en materialen.
De banner werd opgezet, de folders flyers en natuurlijk de sponzen niet te vergeten werden uitgezocht en verdeeld. Ik ging de Hoofdstraat in; Baukje bewaakte de banner en sprak daar, samen met Jan en Tilmann, de mensen aan.

Lees verder
25 mei 2024

SP: Opnieuw onduidelijkheid voor Veense kunst en cultuur is ongewenst

Geen uitstel besluitvorming theater

Dankzij de SP vindt er donderdag toch besluitvorming plaats over het nieuwe theater. Na een zorgvuldige afweging kwam de partij tot de conclusie dat verdere onduidelijkheid onwenselijk is voor de Veense cultuursector. Daarom stemt de SP tegen het uitstel, waar ChristenUnie, SGP en CDA om vroegen.

Lees verder

Theater, Poppodium, Bioscoop...

Discussie in de raadscommissie

"Een nieuw theater is een lastige voor de SP," zei Tilmann van de Loo namens zijn fractie. "Geld is ook een investering om mensen te laten genieten van kunst en cultuur, maar we hadden tien jaar geleden al moeten renoveren."
In de raadscommissie werd heftig gediscussieerd over het nieuwe theater dat aldanniet zou moeten verrijzen.

Lees verder
22 mei 2024

Toke’s drukke week

Foto: Jan Breur

Altijd actief, dit bezige bijtje!

De SP is een bruisende club met enthousiaste vrijwilligers, maar zo enthousiast als Toke zijn er maar weinig. Ze laat geen kans onbenut om voor de SP op pad te gaan; afgelopen week was geen uitzondering. Ondernemen, cultuur, klimaat... van alles kruiste haar pad!

Lees verder
7 maart 2024

Raad (niet) in verzet

ProVeenendaal stemt AntiVeenendaal

Een meerderheid in de Veense gemeenteraad, bestaande uit ProVeenendaal en de christelijke partijen, vindt het schijnbaar prima dat 'Den Haag' de gemeente te weinig geld geeft om haar taken uit te voeren. Zij stemden TEGEN een motie van SP en VVD om zich hiertegen uit te spreken. Op naar ravijnjaar 2026...

Lees verder
1 februari 2024

Starterslening aangepast

Aan de betaalbaarheidsgrens

Dankzij een voorstel van CDA en SP verstrekt de gemeente Veenendaal sinds 2008 Startersleningen aan jonge mensen die hun eerste woning willen kopen. Omdat de maximale koopprijs om hiervoor in aanmerking te komen gelijkstond aan die van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG), werden de huizen die je met behulp van een Starterslening kon kopen steeds duurder. En aangezien de doelgroep voor de leningen daarmee verwaterde, werd het tijd om de regeling tegen het licht te houden.

Lees verder
31 januari 2024

Niet rucksichtloss procederen

Motie ingetrokken

Wat in december met een cliffhanger eindigde, liep in januari met een sisser af. De motie van Lokaal Veenendaal, SP en anderen, om niet te procederen tegen de Belastingdienst is ingetrokken. Het College van Burgemeester en Wethouders toonde zich gevoelig voor de argumenten van de indieners.

Lees verder
25 januari 2024

Cliffhanger: wel of niet procederen…

BTW-afdracht parkeerinkomsten

Het College van Burgemeester en Wethouders moet zijn verlies erkennen in een meningsverschil met de belastingdienst. Daartoe wordt opgeroepen in een motie van Lokaal Veenendaal, SP en anderen. De motie was in december al ingediend, maar eindigde toen in een gelijkspel. Daarom moet er opnieuw gestemd worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier