h

Blog

27 juni 2017

Schriftelijke Vragen

Betreft: Duurzaamheidsbeleid in relatie tot inkomensongelijkheid

Geacht College,

De Nederlandse samenleving zal in de komende decennia vrij van CO2-emissies worden ten gevolge van de afspraken in het klimaatakkoord Parijs 2015. Dat is uiteraard een zeer positieve ontwikkeling. Om dat doel te bereiken zullen echter ook kosten moeten worden gemaakt. Uit onderzoek in opdracht van Milieudefensie, FNV, de Woonbond en Tax Justice, blijkt dat vooral Nederlanders met een laag inkomen de rekening van groene energie gepresenteerd krijgen. De armsten in deze wereld hebben het al het zwaarst te verduren onder klimaatsverandering. Volgens SP Veenendaal is het ongewenst dat een in de kern positieve ontwikkeling, ook de ongelijkheid in Nederland verder vergroot.

Lees verder
26 juni 2017

Leuze CXXIII

K o m   e r b i j !

Lees verder
25 juni 2017

ROODSTOCK: Zomerfestival wordt waterballet

Gisteren was het eindelijk zover; ROODSTOCK zomerfestival op het stadsstrand van Veenendaal. Met optredens van (lokaal) talent, muziek, informatie over de SP, nationaal zorgfonds en Rood (jong in de SP), en een springkussen. Je kon spijkerbroek hangen, en natte sponsen gooien op de schandpaal. Tientallen uren voorbereiding en organisatie voor de spil van ons evenement Sietse( speciale eervolle vermelding) en onze fractievoorzitter Jan die veel lokaal talent heeft bezocht. Erik die de SP soepkar ging halen en een hele dag instructie gekregen heeft. Alle andere bestuur-, fractie- en kerngroepleden die al om half 9 de boel gingen opbouwen; alle SP spullen en hun halve huisraad meeslepend van huis. 

Voor het evenement kregen we versterking van SP Ede, ROOD Nijmegen & ROOD Zutphen. (Super bedankt mensen!)  

Lees verder
24 juni 2017

Roodstock (water)festival; 2e editie

Vanmorgen werd ik gewekt door een telefoontje van Baukje, die verklaarde verkeerd gedrukt te hebben, hoewel ik haar er van verdacht mij te bellen of ik al wakker was!

Lees verder
24 juni 2017

In het water gevallen...

Geannuleerd door regen

Vandaag zou het strandfestival ROODSTOCK 2017 plaatsvinden. Wat hadden we er zin in. Er was alleen één factor die we niet in de hand hadden: het weer. En die liet ons festival in het water vallen.

Lees verder
23 juni 2017

Nationaal ZorgFonds (het loopt als een trein!)

Op de Nieuwsbrief van 16 juni was een oproep verschenen om woensdagmiddag 21 juni naar Den Haag te komen, er was weer iets georganiseerd over het Nationaal ZorgFonds (NZF)!

Lees verder
21 juni 2017

De zorg die ù nodig heeft

Op zaterdag 10 juni organiseerde Yolande de Meer, samen met de SP, de bijeenkomst 'Koffie, Cake & WMO'. Hier konden mensen praten over hun ervaringen met de zorg en ondersteuning die de gemeente biedt. En die blijkt niet altijd voldoende te zijn.

Lees verder
20 juni 2017

Schriftelijke vragen

Betreft: Verplichte PGB-aanvraag voor betaling aan mantelzorgers met uitkering

Geacht College,

Zoals beloofd in de commissievergadering van dinsdag 9 mei jongstleden, toen er te beperkt tijd was om diep op deze materie in te gaan, zullen wij onze zorgen rond uitkeringsgerechtigde mantelzorgers middels schriftelijke vragen aan u voorleggen.

Lees verder
19 juni 2017

Leuze CXXII

EEN MENS IS GEEN JOJO

Lees verder
17 juni 2017

Goede Gesprekken

Foto: SP Veenendaal

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen, maar vanmiddag gaan we weer aan de slag voor de actie 'Red het Stadsstrand'. In het centrum gaan we weer handtekeningen verzamelen - en ik houd er rekening mee dat we ook dit weekend weer een mijlpaal  zullen bereiken. Het is opvallend hoeveel mensen willen tekenen voor het behoud van het Stadsstrand...

Lees verder

Pagina's

U bent hier