h

Blog

18 juli 2024

Nachtwerk

Foto: Jan Breur

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat...

"Half twaalf," zei ik, terwijl ik een blik op de klok boven de uitgang van de Statenzaal wierp. "En ik kwam om een uur of negen binnen, dus ik heb maarliefst twee en een half uur op het Provinciehuis doorgebracht!"
"Je weet het leuk te brengen," grinnikte Bertrick. We hadden immers dik veertien uur zitten vergaderen - en we waren pas halverwege de agenda.

Lees verder
4 juli 2024

Te laat!

Terwijl ik om kwart over negen mijn fiets bij het Bruïneplein op slot zette, zag ik een oudere mevrouw struikelen en recht voorover vallen. Haar hoofd bonkte op de straat. Ik liep naar haar toe om te helpen. "Bel de ambulance," riep ze, "ik bloed!"

Lees verder
28 juni 2024

Red de Zorg!

Foto: Sandra Beckerman / Twitter

Dinsdag 25 juni 2024

Weer eens een dagje naar Den Haag voor de SP. Een actie over de zorg. Het kabinet in wording (PVV, NSC, VVD en BBB) wil dit jaar al 310 miljoen Euro bezuinigen op de zorg, waar in elk geval de SP een stokje voor wil steken.

Lees verder
26 juni 2024

Investeer in leefomgeving en inwoners

Juist ook in financieel krappere tijden is het belangrijk om niet te gaan bezuinigen op de leefomgeving en inwoners in een (tijdelijke) afhankelijke situatie. Juist door hierin te blijven investeren worden er veel leed en toekomstige hogere rekeningen voorkomen.

Lees verder
19 juni 2024

Laat ieder kind mee doen!

De hoeveelheid kinderen in armoede blijft jaarlijks maar stijgen. Dit is iets wat op diverse gebieden enorme uitdagingen oplevert voor de kinderen, gezinnen en ons als samenleving. Om een steun in de rug te geven gaat de SP voorstellen om specifiek het "Doe Mee budget" voor kinderen te verhogen.

Lees verder
12 juni 2024

Drie avonden theater

Een politiek schouwspel...

Eerder heb ik een stukje geschreven over een avondje Theater, waar het plan van de Gemeente werd voorgelegd voor een Nieuw theater De Lampegiet. Een zeer ambitieus plan, wat 50 miljoen zou moeten kosten! Omdat er op 23 mei een commissievergadering werd gehouden, compleet met inspraak van inwoners over o.a. een bioscoop, was ik nieuwsgierig en besloot ik op de Tribune plaats te nemen.

Lees verder
5 juni 2024

Alsof wij er niet toe doen!

Foto: SP Veenendaal

Dinsdag 4 juni om 14.00 uur was het dan zover dat de actiegroep Woongenot Schilderswijk haar zwartboek aanbood aan de directeur van Veenvesters, mevrouw Van Haarst. Begeleid door zo’n tien bewoners en door enkele SP ers die de actiegroep ondersteund hebben, traden zij het gebouw van Veenvesters binnen, de zes meter klaagmuur met zich meedragend.

Het was wel even een verrassing dat de directeur het zwartboek in ontvangst wilde nemen. Eerder had zij aangegeven op deze dag geen tijd te hebben voor haar klagende bewoners. Maar toch fijn dat zij haar afspraken heeft verzet.

Lees verder
5 juni 2024

Theater

Foto: SP Veenendaal

Vorige week (donderdag 31 mei) heeft de SP tegen het masterplan 'Duivenweide', voor een nieuw theater gestemd. Het prijskaartje van 50 miljoen was te hoog om in goed geweten, gezien de financiële situatie van de gemeente, in te stemmen met het voorstel.
Aangezien ChristenUnie, SGP en CDA hetzelfde deden, sneuvelde het voorstel en is de ontwikkeling van het nieuwe theater even op pauze gezet.

Lees verder
3 juni 2024

Europa of eigen dorp eerst?

Foto: SP Veenendaal

Afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest om de inwoners van Veenendaal bewust te maken van de komende Europese verkiezingen op 6 juni. En natuurlijk willen we ze ook graag vertellen over ons mooie programma. Kritisch waar nodig en samenwerken waar noodzakelijk!

Het was geen makkie om de mensen voor Europa te interesseren.
Vooral na afgelopen donderdag niet. Veenendaal was bezig met haar eigen sores.

Lees verder
3 juni 2024

Campagne voor Europa

Foto: SP Veenendaal

kom op voor elkaar

En zo gingen we weer de straat op.
Nu voor de verkiezingscampagne voor Europa, met als Lijsttrekker onze Gerry Elfrink bovenaan, als eerste vrouw direct daarna Fenna Feenstra!

Lees verder

Pagina's

U bent hier