h

Blog

17 november 2018

32 Chocoladeletters

Foto: AJ Breur

Deze week hebben we de chocola  S van sociaal en van solidariteit uitgedeeld aan 32 actieve leden. Een klein gebaar van dank voor de inzet.
Wij zijn blij dat er zoveel mensen mee dit jaar weer mee hebben geholpen om de idealen van de SP in Veenendaal vorm te geven. Ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen kunnen en eigen inzet.

Lees verder
12 november 2018

Demonstratie FNV

Amsterdam, 10 november 2018

Weer een demonstratie! Nu in Amsterdam op de Dam. Na een gezellige treinreis met rugzak om en demonstratiebord in de hand, ging het afgelopen zaterdag richting de Dam! Niet de enige Sp'er, en door aansluiting met een andere alleengaande was de wandeling maar kort. De Dam met de FNV tenten was snel gevonden, waar koffie en koek op ons stond te wachten.

Lees verder
11 november 2018

Een echte uitdaging!

Afgelopen donderdag heb ik weer een poosje op de tribune van de raadszaal gezeten.De begroting voor de komende jaren stond op de agenda en de 13 partijen in Veenendaal mochten allemaal hun zegje doen, waar zij vonden dat het geld naar toe moest.

Ik zeg met recht dat ik ‘een poosje’ op de Tribune gezeten, want als gewone burger begrijp ik echt het taaltje niet wat door de raadsleden gesproken wordt. Ik haakte daarom al snel af. Maar in die tijd dat ik er zat, heb ik toch mijn best gedaan om te volgen wat er gezegd werd.

Lees verder
9 november 2018

ALGEMENE BESCHOUWINGEN

Foto: Cor van Londen

Voorgedragen op 8 november 2018

Voorzitter,

Waartoe zijn wij op aard?
Als gemeentebestuur is die vraag simpel te beantwoorden. Om het best mogelijke gemeente te zijn voor onze inwoners en ondernemers.

Lees verder
8 november 2018

Kiezen voor zorg

Het is de taak van de gemeente om een zo goed mogelijk woon-, leef,- en ondernemersklimaat te creëren voor haar inwoners. Met een voorzieningenniveau dat ervoor zorgt dat iedereen die dat nodig heeft vooruit kan worden geholpen, met voldoende te beleven voor iedereen en lage lasten.
Omdat Rutte en zijn opeenvolgende kabinetten wel steeds meer verantwoordelijkheden op het bordje hebben gegooid, zonder daarbij voldoende geld mee te geven, is dat nu heel moeilijk geworden. De gemeente komt structureel enkele miljoenen tekort.

Lees verder
4 november 2018

VOC-kruiden

Afgelopen maandag verscheen er in het AD een bericht over controversiële kruidnoten. Er wordt aanstoot genomen aan kruidnoten met 'VOC-kruiden' van Van Delft Pepernotenfabriek. Dekolonisatienetwerk voormalig Nederlands Indië heeft een klacht ingediend bij de fabrikant en bij verkoper Albert Heijn.

Lees verder
30 oktober 2018

Oorwurm

Ik heb last van een oorwurm.
De laatste week jengelt en zeurt het steeds in mijn hoofd.

Lees verder
29 oktober 2018

Ellende

Ik las het in de krant. In een flat aan het PWA park is een hennepplantage opgerold. In twee slaapkamers werden 284 hennepplanten aangetroffen.
In die flat woont een gezin met vier kinderen.

Je vraagt je af, wat bezielt iemand om dit te doen.

Lees verder
28 oktober 2018

Kiezen maar...

Foto: Baukje Hiemstra

Gisterochtend 27 oktober stonden Toke en ik weer op ons vertrouwde plekje bij de van Kreelpoort. Gewapend met een flapoverbord, waarop de vraag stond:
WIE GAAT HET TEKORT OP HET SOCIAAL DOMEIN BETALEN?

Want er dreigt een tekort van 5 miljoen voor de komende vier jaar. Om het gemakkelijk te maken hadden we twee oplossingen:

Lees verder
27 oktober 2018

Thema-avond ‘wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)’

Door: Yolande de Meer

Op maandagavond 15 oktober organiseerde 'Lokaal FNV Heuvelrug' deze thema-avond. Sprekers waren beleidsmedewerkster mevrouw Marjolijn Agterberg (spreekster namens WMO beleid) en de heer George Kusters (juridisch en kwaliteitsmedewerker namens de WMO uitvoering). Beide sprekers zijn werkzaam in de gemeente Veenendaal.

Lees verder

Pagina's

U bent hier