h

Nieuws van de afdeling

29 maart 2023

MOTIE: Maximaal één dislocatie

Verzilverd met een toezegging

Een basisschool kan bestaan uit maximaal één hoofdlocatie en één dislocatie. De gemeente zal er alles aan doen om scholen niet verder te versnipperen. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan zal het College van Burgemeester en Wethouders eerst naar de Gemeenteraad moeten alvorens een school verder op te delen.

Lees verder
28 maart 2023

Raad Veenendaal in gesprek over wij-zij denken

Beeldvormende avond over polarisatie

De gemeenteraad van Veenendaal organiseert op maandagavond 3 april een beeldvormende avond over maatschappelijk ongenoegen en polarisatie. Tijdens deze bijeenkomst legt prof. dr. Kees van den Bos uit wat polarisatie is en welke gevolgen dit kan hebben. In een panelgesprek vertellen lokale professionals, zoals een jongerenwerker en een wijkagent, hoe zij polarisatie terug zien in de Veenendaalse samenleving. Afsluitend gaan alle aanwezigen onder leiding van filosoof Bart Brandsma op zoek naar praktische handvatten om met wij-zij denken om te gaan en sociale verbinding te bevorderen.

Iedere Veenendaler is van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

Lees verder
27 maart 2023

16.880 stemmen op de SP

Foto: SP Veenendaal

Jan Breur gekozen tot Statenlid

De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen in de provincie Utrecht is afgelopen vrijdag (24 maart) door het centraal stembureau van de kieskring Utrecht vastgesteld. Hieruit blijkt dat er provinciebreed 16.880 stemmen zijn uitgebracht op de SP. Dit is goed voor één zetel, die bemensd gaat worden door de Veenendaler Jan Breur.

Lees verder
26 maart 2023

NIEUWE BUREN: SP in Ede

Foto: Jan Breur / SP Veenendaal

Van harte gefeliciteerd

Op de partijraad van 26 maart heeft zich in heugelijk feit voltrokken. Ede heeft nu officieel een eigen SP-afdeling. De kersverse afdeling werd daarom in het zonnetje gezet.

Lees verder
22 maart 2023

Wat is er aan de hand in Veenendaal?

Minder stembureaus, lagere opkomst,
chaos bij tellen

Het opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023 in Utrecht is met 63,4% hoger dan bij de vorige verkiezingen. In 2019 was het percentagen 61,6% Deze hogere opkomst is niet te danken aan Veenendaal; hier zakte de opkomst van 60,4% in 2019 naar 60% in 2023. Bovendien liet Veenendaal de rest van de provincie ook nog eens pijnlijk lang wachten op de voorlopige uitslag. Wat is hier aan de hand?

Lees verder
18 maart 2023

Stembusgang en tellen: CHAOS!

Foto: Barbara Passchier

SP start vragenlijst

De verkiezingen van afgelopen week hebben ervoor gezorgd dat Veenendaal landelijk nieuws werd. Het duurde een eeuwigheid voordat de uitslag bekend was. Maar het tellen was niet het enige waar nog eens goed naar gekeken moet worden...

De SP ontvangt veel signalen over de stembusgang. Over drukte en een te laag aantal stembureaus. In een korte vragenlijst Ontvangen wij graag uw ervaringen en ideeën.

vragenlijst stembureaus

Lees verder

Pagina's

U bent hier