h

Nieuws van de afdeling

12 maart 2024

"Ik ga niet weg."

Foto: Abel Heijkamp / Bond Precaire Woonvormen

Aaron in actie tegen Veenvesters

Aaron, een 32-jarige man uit Veenendaal wordt door Veenvesters beschuldigd van het veroorzaken van overlast voor zijn buren. Deze beschuldiging leidt nu tot uitzetting. Herhaaldelijk zijn er verzoeken gedaan om inzage te krijgen in de klachten van omwonenden maar deze verzoeken werden afgewezen of er werd pas heel laat gereageerd. Aaron ervaart dat dit zijn gezondheidssituatie alleen maar verergert; mede doordat Veenvesters alleen de klachten van buren serieus nemen zonder hoor en wederhoor.

Aaron weigert daarom zijn woning te verlaten. Op dinsdag 12 maart ging hij naar Veenvesters, samen met de Bond voor Precaire Woonvormen, de SP en sympathisanten om de uitzetting op woensdag 13 maart te voorkomen. Tevens bood hij de pakket met drie eisen aan.

Lees verder
11 maart 2024

In gesprek over wooncomfort en woonlasten

Foto: SP Veenendaal

nav enquete Franse Gat

Afgelopen zaterdag, 9 maart, stond de SP-tent op de Jan Steenlaan. Een groep vrijwilligers ging in gesprek met bewoners over het wooncomfort en woonlasten, naar aanleiding van een enquête die de partij eerder hield in de buurt.

Lees verder
9 maart 2024

Vrouwenstrijd is klassenstrijd

Foto: SP Veenendaal

één wereld, duizend vrouwen

Traditiegetrouw besteeddede SP volop aandacht aan Internationale Vrouwendag op 8 maart. Onder andere met de jaarlijkse bloemengroet van de dames, voor de dames. Op het Bruïneplein werden de narcissen uitgedeeld; dit keer met internationaal gezelschap.

Lees verder
8 maart 2024

Stuur een waakhond naar Brussel

Foto: SP.nl / SP.nl

Mensen voorop, niet het kapitaal!

Op zaterdag 2 maart vond het 29e congres van de SP plaats. Hier zijn de lijst en het programma vastgesteld, waarmee we de verkiezingen voor het Europese Parlement ingaan. Met oud-wethouder en raadslid in Arnhem Gerrie Elfrink als lijsttrekker kiest de SP voor een waakhond in het Europees Parlement die de belangen van gewone mensen zal verdedigen.

Lees verder
7 maart 2024

Raad (niet) in verzet

ProVeenendaal stemt AntiVeenendaal

Een meerderheid in de Veense gemeenteraad, bestaande uit ProVeenendaal en de christelijke partijen, vindt het schijnbaar prima dat 'Den Haag' de gemeente te weinig geld geeft om haar taken uit te voeren. Zij stemden TEGEN een motie van SP en VVD om zich hiertegen uit te spreken. Op naar ravijnjaar 2026...

Lees verder
18 februari 2024

Enquête in het Franse Gat

Foto: AJ Breur / SP Veenendaal

over woongenot

Wonen is een belangrijk thema voor de SP. Daarom heeft de partij hierover een enquête uitgezet in het Franse Gat. Vrijwilligers gaan langs de deuren om de vragenlijsten uit te zetten en weer op te halen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier