h

Zorg

Foto: Cor van Londen en Peter van de Rovaart

Lees hier alles over de zorg...

13 mei 2024

Zorg in het Zonnetje

Foto: Tilmann van de Loo

Dag van de Zorg 2024

Op zondag 12 mei was het de Dag van de Zorg. In het kader daarvan ging de SP op vrijdag 10 mei bij verschillende zorginstellingen langs, om het personeel in het zonnetje te zetten. Want dat is welverdiend!

Lees verder
25 januari 2024

Effectmonitor Sociaal Domein SMART

If at first you don't succeed,
better get up and try again.

Nadat in november een motie over de effectmonitor Sociaal Domein eindigde in een gelijkspel (16-16), is hij in december alsnog aangenomen met een meerderheid van 18-12. Zo zie je maar: als je in eerste instantie geen meerderheid hebt, kan die later alsnog komen.

Lees verder
28 december 2023

TERUGBLIK: Actiejaar 2023

Foto: SP Veenendaal

laat je woede hand in hand gaan
met het goede dat je doet...

Blijf niet mokkend aan de kant staan; stel een daad en toon je moed.
Laat je woede hand in hand gaan met het goede dat je doet.

SP Veenendaal neemt deze woorden van Karel Glastra-van Loon en Bob Fosko telkenmale ter harte. Ook het afgelopen jaar is er volop actie gevoerd. Voor een beter Veenendaal, een beter Nederland en een betere wereld.

We blikken terug...

Lees verder
11 november 2023

With a little help from our friends...

Foto: Jan Breur

SP kleurt Franse Gat rood

De Veenendaalse SP kreeg op vrijdag 10 november versterking van het landelijke hoofdbureau. Een groep landelijk actieve SP'ers, onder wie oud-Kamerlid Henk van Gerven en kandidaat-Kamerlid Hans Boerwinkel, bracht een bezoek aan het Veen. Samen met de Veense vrijwilligers deelden ze flyers uit en gingen ze in gesprek met de mensen op het Bruineplein en omgeving.

Lees verder
6 november 2023

SOLIDARITEIT: inzet bij begroting

Foto: SP Veenendaal

Van der Bij zet in op woningbouw

"Veenendaal is van iedereen, maar we blijven merken dat niet iedereen de ruimte krijgt en ervaart om het best mogelijke er van te maken in het leven. Of dat nu om geloof, achtergrond, je zijn, zoals onderdeel zijn van de LHTBIQ, het socialist zijn of juist weer heel iets anders." Met deze woorden sprak SP-fractievoorzitter Sietse van der Bij zijn zorgen uit over achterstelling, discriminatie en polarisatie in de samenleving. Hij deed dit afgelopen donderdag, 2 november, bij de behandeling van de Programmabegroting.
Tegelijkertijd toonde hij zich strijdbaar: "Wij blijven strijden voor Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit. Want zoals onze lokale strijdkreet is vastgesteld door wijlen Gert Worst:
Overal waar onrecht is, trekken wij ten strijde!"

Lees verder
8 oktober 2023

SP bezoekt Week van de Toegankelijkheid

Foto: Yolande de Meer

De Meer: "Compliment aan vrijwilligers!"

Tijdens de week van de toegankelijkheid waren ook in Veenendaal tal van activiteiten, zoals film, lezing, workshops, Hoorcafé en de Veen belevingswinkel. Op zaterdag bracht raadscommissielid Yolande de Meer namens de SP een bezoek aan de belevingswinkel en het hoorcafé Veenendaal. Toegankelijkheid is een belangrijk onderwerp voor de SP: iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving.

Lees verder
20 september 2023

PrinsjesdagProtest 2023

Foto: Jaswinder Singh

SP vraagt aandacht voor de zorg!

Gisteren (dinsdag 19 september) was het de Derde Dinsdag in September; Prinsjesdag. De dag waarop de Koning voorleest welke plannen de regering heeft - die traditiegetrouw lang van tevoren gelekt zijn. Traditiegetrouw organiseert de SP in de aanloop van Prinsjesdag een protest, omdat het anders moet in Nederland. Dit jaar vond dat plaats op zondag 17 september...

Lees verder
5 september 2023

Prinsjesdagprotest tegen bezuinigingen

en voor belasten rijken en recordwinsten

De SP in Veenendaal gaat met bewoners uit Veenendaal en omstreken op 17 september naar het PrinsjesdagProtest in Den Haag. De partij is de afgelopen zomermaanden met duizenden mensen in gesprek gegaan over de hoge prijzen van de boodschappen en het levensonderhoud. Met name de stijgende kosten van de zorg, huur, energie, brandstof en openbaar vervoer waren onderwerp van gesprek. Het doel van het protest is om de stijgende prijzen te stoppen en geplande bezuinigingen op de zorg, de huren en het onderwijs van tafel te krijgen.

Lees verder
13 juli 2023

Extra handen

Donderdag 7 juli zag ik de documentaire ‘Extra Handen’ van Zembla op NPO 2. Door de vergrijzing is er een groot te kort in de verpleegzorg. Terwijl een groot potentieel aan uitkeringsgerechtigden voor een oplossing zou  kunnen zorgen. Dit zijn de mensen die wel de ervaring en de competenties hebben, maar niet het diploma.

Lees verder

Verzorg de wond voor hij ontsteekt

GGD moet op orde zijn

Afgelopen week is de situatie van de GGD besproken in de raadscommissie. De organisatie heeft te maken met groot verloop en ziekteverzuim. Daarbij is het financiële vet van de botten…

Lees verder

Pagina's

U bent hier