h

Blog Toke van de Rovaart

26 juli 2024

Vakantietijd, BBQ-tijd

Foto: Yolande de Meer

Een gezellig samenzijn voor de zomerstop...

Juli. Nog een paar drukke weken voor de raad+ over o.a. het theater wat toch wel een paar onsjes minder kan ook de zekerheid dat er niet op het sociaal domein bezuinigd gaat worden de komende jaren. De losse eindjes worden weggewerkt, er wordt gekeken wat er het afgelopen jaar bereikt is door de raad!
Jan (Breur) moest voor de provincie nog even door, waarna eindelijk gedacht kon worden aan de afsluiting van het seizoen: onze BBQ voor alle nog aanwezige vrijwilligers!

Lees verder
28 juni 2024

Red de Zorg!

Foto: Sandra Beckerman / Twitter

Dinsdag 25 juni 2024

Weer eens een dagje naar Den Haag voor de SP. Een actie over de zorg. Het kabinet in wording (PVV, NSC, VVD en BBB) wil dit jaar al 310 miljoen Euro bezuinigen op de zorg, waar in elk geval de SP een stokje voor wil steken.

Lees verder
12 juni 2024

Drie avonden theater

Een politiek schouwspel...

Eerder heb ik een stukje geschreven over een avondje Theater, waar het plan van de Gemeente werd voorgelegd voor een Nieuw theater De Lampegiet. Een zeer ambitieus plan, wat 50 miljoen zou moeten kosten! Omdat er op 23 mei een commissievergadering werd gehouden, compleet met inspraak van inwoners over o.a. een bioscoop, was ik nieuwsgierig en besloot ik op de Tribune plaats te nemen.

Lees verder
3 juni 2024

Campagne voor Europa

Foto: SP Veenendaal

kom op voor elkaar

En zo gingen we weer de straat op.
Nu voor de verkiezingscampagne voor Europa, met als Lijsttrekker onze Gerry Elfrink bovenaan, als eerste vrouw direct daarna Fenna Feenstra!

Lees verder
27 mei 2024

De start van de campagne

Foto: Jan Breur

voor de Europese verkiezingen

Zaterdag 25 mei is dan de campagne écht van start gegaan!
Met banner, borden, karretje met inhoud kwam Baukje aangefietst in de van Kreelpoort. Ik (Toke) kwam ook aangelopen, met karretje en materialen.
De banner werd opgezet, de folders flyers en natuurlijk de sponzen niet te vergeten werden uitgezocht en verdeeld. Ik ging de Hoofdstraat in; Baukje bewaakte de banner en sprak daar, samen met Jan en Tilmann, de mensen aan.

Lees verder
21 mei 2024

Klimaat en de boeren

Foto: Walter Siemons

Wageningen; 17 mei 2024...

Mocht ik afgelopen woensdag in Veenendaal een bijeenkomst bijwonen in 'de Lampegiet', deze vrijdagavond mocht ik op pad naar Wageningen, voor een bijeenkomst met Jimmy Dijk. De eerste in de reeks 'Klasse in Nederland'

Lees verder
20 mei 2024

Doordeweeks bezoek

aan theater 'De Lampegiet'

Op woensdag 15 mei was ik bezoek gepland in het Theater 'de Lampegiet', over de plannen voor een nieuw Theater, een zeer ambitieus plan, voor de 3e grote
stad van de provincie Utrecht (na Utrecht stad en Amersfoort). Als voorproefje trad er een groep 'moderne' Vaandeldraagsters op, op zeer moderne muziek.

Lees verder
19 mei 2024

De week van de Stenen Winkel

Omdat ik in het klantenbestand zit van een zgn 'Stenen Winkel' in de hoofdstraat, was ik uitgenodigd om een extra bezoekje te brengen aan deze winkel. Het gaat om een winkeltje dat zowel duurzaam ondergoed en beenmode verkoopt. Ik raad iedereen aan om ook fysieke winkels te bezoeken, en zo de lokale middenstand te steunen.

Lees verder
12 maart 2024

Bloemen, de zon, feest, compliment!

Foto: SP

Internationale vrouwendag 2024

Afgelopen vrijdag was het feest, Internationale vrouwendag! Ageeth en ik (Toke) stonden dit keer op het Bruïne plein in het Franse Gat.
Na vele omzwervingen (door opgebroken wegen) kwam ik ook nog op tijd aan!

Lees verder
20 september 2023

Een best wel drukke week

Foto: Jan Breur

Op 4 september, na de belangrijke ledenvergadering over ons (concept) verkiezingsprogramma voor de verkiezingen op 22 november a.s., waren onze Veenendaal Speciaal kranten binnengekomen, 10.000 stuks. Waar mogelijk gingen er losse exemplaren tot doosjes mee naar huis om deze te verspreiden onder de inwoners! Fijn, dat scheelt weer heel wat energie!

Lees verder

Pagina's

U bent hier