h

Blog Toke van de Rovaart

20 september 2023

Een best wel drukke week

Foto: Jan Breur

Op 4 september, na de belangrijke ledenvergadering over ons (concept) verkiezingsprogramma voor de verkiezingen op 22 november a.s., waren onze Veenendaal Speciaal kranten binnengekomen, 10.000 stuks. Waar mogelijk gingen er losse exemplaren tot doosjes mee naar huis om deze te verspreiden onder de inwoners! Fijn, dat scheelt weer heel wat energie!

Lees verder
25 juli 2023

Weggecijferd, teruggevochten!

Foto: SP Veenendaal

Expositie in Veenendaal

Na vele voorbereidingen door Sietse ~ zoals de vergunningaanvraag bij de gemeente en het in goede banen leiden van de aanvraag bij het landelijkbureau van de SP ~ kwam dan eindelijk op verzoek van de plaatselijke SP afdeling de straat tentoonstelling 'Weggecijferd, teruggevochten' naar Veenendaal! Deze tentoonstelling is opgezet door de fotograaf Bert Teunissen, in samenwerking met de SP, naar aanleiding van de toeslagenaffaire; een van de grootste schandalen van de belastingdienst en de kabinetten Rutte. Door dit schandaal is het kabinet Rutte 3 gevallen (helaas kwam hetzelfde kabinet terug).

Lees verder
14 juli 2023

Een gezellige, inspirerende avond

voor de mensen van het Belteam!

Door het hele land zijn er een kleine 272 bellers voor de SP actief. Vanaf begin 2023 zijn de bellers actief geweest op wel 71 verschillende campagnes!
Dat kan variëren van landelijke campagnes tot het uitnodigen van de eigen afdelingsleden (groter dan 25 leden) voor een avond om te BBQ en, een ledenavond, een filmavond, en ga zo maar door!

Lees verder
30 mei 2023

Flyeren tegen de huurverhoging

Wij weigeren de huurverhoging

Actiegroep 'Wij Weigeren de Huurverhoging' is ook actief in Veenendaal, en mobiliseert mensen om niet in te stemmen met de huurverhoging. Ook hier helpt de SP een handje mee.

Lees verder
26 mei 2023

Pensioenen

Deze week wordt het spannend in de 1e kamer, want de nieuwe pensioenwet wordt besproken! Die wil de huidige 1e kamer er vlak voor de stemming van 30 mei a.s., er nog snel even doorheen jagen!

Lees verder
23 mei 2023

Vuurdoop voor onze "nieuwe" Jan

Foto: Jan van Zwam

Een gezellige zaterdag in het dorp vanwege de Wielerronde Veenendaal Veenendaal vandaag voor de heren! 1e rang vandaag voor de aankomst van de ploegen, dwars door het publiek van de zaterdagmarkt! Wat een bof, het is mooi weer, dus ook wij kunnen de straat op met onze flyers over de landelijk uitgerolde actie over de 4e aanvliegroute over Utrecht naar Schiphol! Dit keer maar eens iemand gevraagd die er meer verstand van heeft dan ik (Jan van Zwam is op de achtergrond heel druk met deze actie!)

Lees verder
15 mei 2023

12 mei: Dag van de Zorg 2023

Foto: Marianne van den Berg

Of de zon wist, dat de mensen in de zorg wel een zonnetje konden gebruiken, togen Marianne en ik (Toke) op pad met iets lekkers voor de zorg! Wat boften we na zoveel regen van de laatste paar dagen!

Lees verder
28 april 2023

Dag van de arbeid

Foto: Toke van de Rovaart / SP Veenendaal

1 mei 2023

Na een stralende koningsdag gingen Nico en ik (Toke) op pad voor de 1 mei manifestatie a.s. maandag in Amsterdam. Met 100 flyers in de tas spraken we af bij het elektronische reclamebord, waar nu een afbeelding inzit om de vierde vliegroute tegen te houden!

Lees verder
20 maart 2023

Landelijke Opruimdag 2023

Foto: Cor van Londen

Na de verkiezingen is het weer opruimdag.
Dan bedoel ik niet in huis, maar buiten op straat. Samen met door het hele land 50.000 anderen. Ditmaal help ik een handje in Het Franse Gat.

Lees verder
13 februari 2023

11 februari, Amsterdam

Foto: SP Veenendaal / SP Veenendaal

Volksprotest!

Na weken van voorbereidingen door mij (Toke), om via de landelijke beltool mensen naar het Volksprotest te krijgen, was het dan eindelijk zover, met de bus naar Amsterdam.

Via Baukje geregeld, samen met de afdeling Ede! Helaas is de bus niet helemaal vol gekomen; er waren mensen afgehaakt wegens ziekte! Niettemin was het erg gezellig in de bus, Ruth en Baukje zijn erg actief geweest met het schilderen van borden en andere voorbereidingen!
Zo lag er voor iedere bus reiziger een snacktasje met een flesje water, een banaan, en een pakje fruitbeschuit. Goed verzorgd, mensen!

Lees verder

Pagina's

U bent hier