h

Blog alle

30 maart 2023

Afscheid

Foto: Jan Breur / SP Veenendaal/SP Provincie Utrecht

Het nieuwe vervangt het oude...

Het is volbracht. Het grote uitvliegen heeft plaatsgevonden. Na een mooie campagne en het electorale slagveld dat de verkiezingen waren, namen de 'oude' Staten op dinsdag afscheid, om de 'nieuwe' Staten op woensdag te laten aantreden.
En met 'nieuwe' Staten is geen woord teveel gezegd. Van de 49 Utrechtse zetels zijn er 30 door een nieuwkomer ingenomen.

Lees verder
22 maart 2023

Stop de vierde aanvliegroute

Foto: Stop de vierde route

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil een vierde aanvliegroute voor passagiers- en vrachttoestellen over Gelderland en Utrecht richting Schiphol aanleggen. De SP staat volledig achter de actiegroep die dit onzalige plan wil verhinderen.

Lees verder
21 maart 2023

Moois

Foto: Jan Breur

Over een fijne campagne en een matig resultaat

Op de dag dat ik mijn eerste debat had, kreeg ik een kaartje in de bus.

Jan,
Veel succes & plezier in de campagne. We maken er wat moois van!
Groet, Lilian Marijnissen

Lees verder
21 maart 2023

Als er iemand in de sloot springt....

Foto: Baukje Hiemstra / SP Veenendaal

"Als er iemand in de sloot springt," zei mijn moeder, " dan hoef jij het toch ook niet te doen?"
Ik moest hier aan denken op onze reis naar Friesland.

Lees verder
20 maart 2023

Landelijke Opruimdag 2023

Foto: Cor van Londen

Na de verkiezingen is het weer opruimdag.
Dan bedoel ik niet in huis, maar buiten op straat. Samen met door het hele land 50.000 anderen. Ditmaal help ik een handje in Het Franse Gat.

Lees verder
20 maart 2023

Franse Gat weer schoon!

Foto: Cor van Londen

Zaterdag 18 maart was het weer zover. De 'landelijke opschoondag' was weer daar en -net zoals we al een hele reeks van jaren doen- trokken we weer naar het Franse Gat om te gaan helpen om de buurt te ontdoen van zwerfafval.

Lees verder
12 maart 2023

Een reis van mijl op zeven en betaalbare boodschappen

Foto: SP Veenendaal

Laatste campagneweekend

Afgelopen zaterdag stonden we weer met onze actietent in het centrum. Deze keer waren we niet de enige partij. De bezoekers van het dorp werden overvallen door allerlei partijen, die hun stem wilden winnen. En de bezoekers hadden daar geen zin in. De aanloop was niet erg groot daardoor, maar we hebben toch wel een paar goede gesprekken gehad.

Lees verder
9 maart 2023

Van onbeperkt leefbaar naar onbeperkt deelbaar en onbeperkt speelbaar

LONGREAD, Deel 2 van 2

In het eerste deel van mijn bijdrage aan Internationale Vrouwendag 2023 heb ik het boek Het Misverstand Vrouw, over de misleiding van de huisvrouw en haar mogelijkheid tot zelfverwerkelijking van Betty Friedan uit 1971 gebruikt om het thema onbeperkt leefbaar te bespreken. Daar wil ik graag een vervolg aan geven.

Lees verder
8 maart 2023

Onbeperkt Leefbaar, en de beperkingen van een vervalst vrouwbeeld

LONGREAD, Deel 1 van 2
Mannenjacht in Amerika

Voorgevormde bh's, opgevuld met schuimrubber voor meisjes van tien jaar. Of een advertentie voor een kinderjurkje met de tekst "Ook zij kan mee op mannenjacht!" (1)
Ik heb het hier niet over de nieuwste kledinglijn van Kim Kardashian (bekende Amerikaanse influencer), of een sketch van een cabaretier. Nee, dit betreffen advertenties voor kinderkleding uit Amerikaanse tijdschriften in 1960! Het waren deze voorbeelden die ervoor zorgden dat ik vorig jaar echt geïnteresseerd raakte in het boek dat Betty Friedan in 1971 schreef met de titel Het Misverstand Vrouw, over de misleiding van de huisvrouw en haar mogelijkheid tot zelfverwerkelijking. Dit kan alleen in 'het land van de onbegrensde mogelijkheden’, dacht ik.

Lees verder
8 maart 2023

Vrouwendagbloemen

Foto: Baukje Hiemstra / SP Veenendaal

Internationale Vrouwendag 2023

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Het is voor ons een traditie om dan de vrouwen in het centrum te verrassen met een narcis.
De narcis staat voor zelfbewustzijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier