h

Blog Tilmann van de Loo

17 april 2024

Historische Veense maquettes behouden!

Foto: Tilmann van de Loo

De SP heeft in de commissie aandacht gevraagd voor het behoud van de maquettes van kunstenaar Van Voskuilen. Hij maakte al ruim 50 karakteristieke en oude gebouwen, die in Veenendaal staan, of gestaan hebben in het klein na. Of het nu de net verdwenen brandweerkazerne is, de scheepjeswolfabriek of een van de mooie Veenendaalse kerken.

Van alle gebouwen die hij ooit heeft nagebouwd is zo'n 80 procent verdwenen…
…en door opslagproblemen dreigen nu ook de waardevolle maquettes hiervan te verdwijnen.

Lees verder
15 april 2024

Leuke actie dierenvoedselbank

Foto: Tilmann van de Loo

Koop een vogelhuisje in april

De Dierenvoedselbank in Veenendaal heeft weer een leuke actie. Als je in de maand april een vogelhuisje koopt voor €12,50 verdubbelt Dierenlot het bedrag!
Voor de SP Veenendaal reden om weer een bezoek te brengen. We komen natuurlijk niet met lege handen, en hadden kattenvoer meegenomen. En natuurlijk zo'n mooi vogelhuisje gekocht.

Lees verder
21 maart 2024

Geen Sociale huurwoningen in Vennehof.

Trivium, de fabriek in de Rozenstraat, gaat na jaren leegstand verdwijnen. Op die plek verrijzen straks 104 nieuwe woningen. SP Veenendaal is blij dat er eindelijk iets gaat gebeuren, maar heeft zijn bedenkingen over het feit dat er geen sociale huurwoningen in het plan voorkomen.

Lees verder
6 februari 2024

Vrijwilligersmarkt 2024

Foto: Tilmann van de Loo

Tilmann op pad...

Elk jaar wordt de vrijwilligersmarkt gehouden. Dit jaar in de hal van het gemeentehuis. De SP Veenendaal vindt dit heel belangrijk; vrijwilligers zijn de smeerolie van de samenleving. In Veenendaal zijn verhoudingsgewijs heel veel vrijwilligers actief vergeleken met andere plaatsen in Nederland. De SP is hier trots op.

Lees verder
18 december 2023

SP in actie tegen leegstand nieuwbouw!

Foto: Tilmann van de Loo

Al enkele maanden staan op de Prins bernardlaan nieuwbouw appartementen leeg. Terwijl er 6500 mensen op zoek naar een woning zijn. Oorzaak: te klein, maar 50 m2 en te duur. Een kleine 1300 euro in de maand inclusief parkeerplaats!!

Er wordt niet gebouwd waar behoefte aan is. Er wordt alleen gebouwd om zoveel mogelijk geld te verdienen.

Lees verder
16 november 2023

Op campagne bij Aller Erf

Foto: SP Veenendaal / Tilmann van de Loo

Toke en Tilmann op pad...

Vanmiddag onze trouwe flyer toke geholpen op het Aller Erf in Veenendaal. Ze had een zak vol met de bekende schuursponsjes meegenomen. Onder het uitdelen leuke gesprekken gevoerd.

Lees verder
24 oktober 2023

Unieke honden en katten manden van de dierenvoedselbank!

Foto: Tilmann van de Loo

Wederom een bezoekje

Vandaag namens de SP met Ageeth naar de dierenvoedselbank geweest om een actie te promoten. Na een eerder bezoek van ons zijn de warme contacten gebleven.

Lees verder
22 september 2023

Bij de eetclub

Foto: Tilmann van de Loo / SP Veenendaal

fractiebezoek in Plein Zuid

Dinsdag 12 September zijn we op bezoek geweest bij de eetclub onder bezielende leiding van Ria Van Londen. Twee keer in de maand op dinsdag kunnen mensen mee eten met de eetclub. Gemiddeld zo'n 15 mensen maken daar vaak gebruik van. Nu waren er ruim 20 mensen aanwezig, en dat is goed om te zien. De een komt, omdat hij niet zelf kan koken, en de ander komt voor de gezelligheid en om de eenzaamheid een beetje te verdrijven.

Lees verder
12 september 2023

Open monumenten dag

Foto: Tilmann van de Loo

9 september was het weer zover. Open monumenten dag. In mijn portefeuille zit o.a monumenten, dus een mooie gelegenheid om de opening bij te wonen in de Ritmeester Sigaren fabriek.

Lees verder
30 augustus 2023

Werkbezoek aan de Ritmeester

Foto: Tilmann van de Loo

Op 29 augustus is de Gemeenteraad op werk bezoek geweest bij de Ritmeester Sigaren fabriek.

Iedereen kent in Veenendaal deze fabriek. In de hoogtij dagen werken er zo'n 1300 mensen. Maar sigaren roken raakte uit de mode, en men kwam er achter dat het ook niet gezond was. In 2005 is de fabriek gesloten. Het oudste gedeelte uit 1913 is een monument geworden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier