h

Wonen

Lees hier artikelen en documenten die betrekking hebben tot wonen...

19 januari 2022

Tijd en locatie Veense Woonbetoging

Foto: Veense Woonbetoging

Zaterdag 12 februari, 14:00u

Raadhuisplein Veenendaal

Op zaterdag 12 februari wordt de Veense Woonbetoging georganiseerd. Deze betoging wordt in Veenendaal georganiseerd om te demonstreren tegen het landelijke en lokale woonbeleid, dat geleid heeft tot de wooncrisis. Informatie is te vinden op de website VeenseWoonbetoging.nl.

De Veense Woonbetoging gaat om 14:00u van start op het Raadhuisplein.

Lees verder
17 januari 2022

WWDH sluit zich aan bij Veense Woonbetoging

Foto: Veense Woonbetoging

12 februari, Raadhuisplein

Actiegroep 'Wij Weigeren de Huurverhoging' (WWDH) heeft zich aangesloten als mede-initiatiefnemer van de Veense Woonbetoging. Deze betoging wordt in Veenendaal georganiseerd om te demonstreren tegen het landelijke en lokale woonbeleid, dat geleid heeft tot de wooncrisis. De Veense Woonbetoging vindt op zaterdag 12 februari plaats in het centrum van Veenendaal.

Lees verder
16 januari 2022

Flink wat goedkope woningen erbij!

Foto: SP Veenendaal

Ludieke actie met nestkastjes

De SP heeft dit weekend nestkastjes opgehangen op verschillende plekken in Veenendaal. Dit, in het kader van een ludieke actie tegen de wooncrisis. Er zijn te weinig betaalbare woningen en de gemeente doet daar te weinig aan - vindt de partij.

Lees verder
2 januari 2022

SP wil woonbetoging organiseren

Foto: Veense Woonbetoging

12 februari in het centrum

De SP wil een woondemonstratie organiseren in het centrum van Veenendaal. Als de coronamaatregelen het toelaten, moet deze op 12 februari plaatsvinden. De partij wil een vuist maken voor betaalbare woningen.

Lees verder
30 december 2021

TERUGBLIK: Actiejaar 2021

Foto: SP Veenendaal

Waar een kleine partij groot in kan zijn

Columnist Jurgen Hillaert van 'de Rijnpost' heeft de SP uitgeroepen tot "onbetwiste online winnaar", omdat onze website in socials zo regelmatig worden bijgehouden. Vreemd is dat niet; als je veel doet heb je ook veel te melden. En ondanks de coronamaatregelen was 2021 een druk jaar - ook voor de SP.

We blikken terug...

Lees verder
27 december 2021

SP stemt TEGEN Urban Villas

Betaalbare woningen hard nodig!

De SP heeft in de raadsvergadering van 16 december tegen de 'ruimtelijke en programmatische kaders' van een perceel aan de Schoolstraat gestemd. Volgens het College van Burgemeester en Wethouders zouden daar 'Urban Villas' moeten verrijzen. De SP wil liever iets doen aan de immense behoefte aan betaalbare woningen.

Lees verder
21 december 2021

De vervuiler betaalt?

Foto: SP Veenendaal

"Bent u van de gemeente?", vroeg een man toen ik een foto maakte van de vuilniszakken bij de kliko's.
Ik ontkende. En hij vervolgde zijn verhaal.

Lees verder

Bewoners niet blij...

Uit de informatiebijeenkomst van afgelopen zaterdag (11 december), die georganiseerd is door de wijkambassadeurs van het Franse Gat in samenwerking met SP, GroenLinks en PvdA, blijkt dat bewoners bepaald niet blij zijn met de vernieuwingsplannen voor de wijk.

Lees verder
14 december 2021

Dank je wel Franse Gatters!

Foto: Mark Ruitenbeek / Twitter

Zaterdag 11 december stonden we op het Bruineplein; de ambassadeurs en de politici van SP, Groen Links en de PvdA. We stonden daar om te luisteren wat er bij de Franse Gatters leeft als het om de plannen van hun wijk gaat.

Lees verder

Pagina's

U bent hier