h

Wonen

Lees hier artikelen en documenten die betrekking hebben tot wonen...

Knoop doorgehakt over Boompjesgoed

Foto: SP Veenendaal

Wooncrisis geeft doorslag

Politiek is het nemen van besluiten op basis van een belangenafweging. En dat is niet altijd even makkelijk. Het bestemmingsplan Boompjesgoed is daar een voorbeeld van.

Lees verder

Bestemming Boompjesgoed

Je stelt nooit iedereen tevreden...

Morgen (donderdag 24 november) besluit de gemeenteraad over het bestemmingsplan Boompjesgoed. In het wooncomplex zouden 74 wooneenheden van tussen de 45 en 50 vierkante meter worden gerealiseerd. Dit stuit op weerstand van omwonenden.

Lees verder
23 november 2022

Veenendaal in beweging?

Als OV-partij is de SP natuurlijk blij met de investering van 14,5 miljoen die de rijksoverheid in Veenendaal wil steken; onder andere om het ov te verbeteren. Dit is immers ook goed voor de automobilist. Hoe meer mensen voor het ov kiezen, hoe beter de wegen worden ontlast – en dus hoe beter de doorstroom is.

Lees verder

Dure 'sociale' woningen

bij de nieuwe brandweerkazerne

Aanstaande donderdag (24 november) neemt de gemeenteraad een besluit over de nieuwe brandweerkazerne; vorige week is hierover gesproken in de raadscommissie.

Lees verder

Slopen is geen feestje...

Baukje Hiemstra in 'de Rijnpost'

Op 24 oktober ging de sloop van woningen aan de Heemskerkstraat 'feestelijk' van start. Maar wat de SP betreft is het geen reden voor een feestje. Sloop en nieuwbouw zijn niet de meest verstandige keuze.

Lees verder
31 oktober 2022

Schieten met hagel

Foto: SP Veenendaal

Afgelopen weekend hebben we op het Bruïneplein en in het centrum met mensen gesproken over de energiekosten en over onze volkspetitie NATIONALISEER ONZE ENERGIE. Niet iedereen had last van de hoge energiekosten. Een aantal mensen dat we gesproken hebben, hebben een vast contract en zitten voorlopig op rozen. Maar natuurlijk hebben zij daar wel indirect last van: de boodschappen worden duurder.

Lees verder
28 oktober 2022

Buiten de boot gevallen!

De komende tijd gaan we met onze volkspetitie NATIONALISEER ONZE ENERGIE de straat op. Wij willen onze energie weer nationaliseren en weer in eigen handen krijgen. Nu stromen de winsten naar Zweden, Duitsland en Japan. Dat kan anders.

Lees verder
27 oktober 2022

SP geeft 'm van (jarige) jetje!

Foto: SP Veenendaal

Volkspetitie: Nationaliseer onze energie

Op zaterdag 22 oktober bestond de SP 50 jaar. Dit werd grootscheeps gevierd op het hoofdkantoor, 'de Moed' in Amersfoort, waar ondermeer de officiële aftrap werd gegeven voor de volkspetitie 'Nationaliseer onze energie'. De aanwezige SP'ers trokken daarna massaal de stad in, om handtekeningen te verzamelen.

Lees verder
17 oktober 2022

Vijf voorstellen voor betere toegankelijkheid

Foto: SP Veenendaal

bij de Lokale Inclusie Agenda

Op donderdag 13 oktober vergaderde de Gemeenteraad onder andere over de Lokale Inclusie Agenda. Dit is een document waarin staat hoe Veenendaal sociaal, digitaal en fysiek toegankelijker gemaakt kan worden voor iedereen. Mede namens de SP zijn er vijf voorstellen ingediend om het toegankelijk maken van Veenendaal te versnellen.

Lees verder
13 oktober 2022

Franse Gatters tegen sloop

Foto: Wij Weigeren De Huurverhoging - Veenendaal

Actie van WWDH Veenendaal

"Wat geeft iemand het recht Mij te ontheemden,
Mijn leven overhoop te gooien door mij dit alles af te nemen?"

Twee regels uit een gedicht van Justa Drentje over het onrecht en de pijn, die zij voelt door de sloopplannen van Veenvesters in het Franse Gat. Zij heeft haar gedicht woensdag voorgedragen bij het "wijkhuis" aan de W.C. Beeremansstraat 2, waar woningcorporatie Veenvesters de leden en schaduwraadsleden van de gemeenteraad had uitgenodigd voor een werkbezoek per fiets aan deze wijk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier