h

Veiligheid

Foto: SP Veenendaal

In dit dossier vindt u alle berichten die te maken hebben met politie, brandweer, en al het andere dat raakt aan veiligheid.

2 november 2023

Tweestaten-oplossing: verder weg EN relevanter dan ooit

Foto: SP / SP.nl

Een goed gesprek over Israël/palestina

"Er moet onmiddellijk een staakt het vuren komen. Als we dat vandaag afspreken, kunnen de doden van morgen gespaard worden," zei SP-leider Lilian Marijnissen op het vredessymposium dat de SP heeft georganiseerd naar aanleiding van de gruwelen in Gaza. "Het geweld moet stoppen, en dat zullen wij blijven roepen."

Ook een groep Veenendalers was naar het symposium afgereisd, om te luisteren naar deskundigen uit binnen- en buitenland. We kijken terug op een bijzonder interessante, leerzame en nuttige avond...

Lees verder
22 oktober 2023

BECKERMAN: Help Groningers nou eindelijk eens!

Foto: Sandra Beckerman

Opiniestuk in Dagblad van het Noorden

Het in Veenendaal geboren en getogen Tweede-Kamerlid Sandra Beckerman strijdt al jaren voor de rechten van de Groningers die getroffen worden door de aardbevingen. Een strijd die haar aan het hart gaat. Deze week schreef ze samen met Henk Nijboer een opiniestuk in het Dagblad van het Noorden, met een heldere boodschap:
"Help Groningers met de grootste ellende nou eindelijk!"

Lees verder
18 oktober 2023

Tweedere meerderheid Eerste Kamer voor referendum

Grondwetswijziging een stapje dichterbij

Wat voor Veenendaal niet gelukt is, lijkt de SP wel te lukken op landelijke schaal. De invoering van het referendum.
De Eerste Kamer heeft met een meerderheid van tweederde vóór het bindend correctief referendum gestemd. Een belangrijke stap om mensen meer zeggenschap te geven.

Lees verder
10 oktober 2023

Veteranendag Veenendaal

Foto: Yolande de Meer

Bijzondere bijeenkomst

Op maandag 9 oktober bezocht ik, Yolande de Meer van SP Veenendaal, de Veenendaalse Veteranendag. Deze dag staat in het in het teken van ontmoeting en verbinding en worden onze veteranen geëerd en bedankt voor hun waardevolle inzet voor onze vrede.

Lees verder

Situatie Fokkerstraat

Parkeerverbod na schriftelijke vragen sp

Aan de Fokkerstraat staan vaak veel voertuigen op een onveilige manier geparkeerd. Dit levert veel hinder voor vrachtwagens en bussen die door deze straat moeten. Daarom stelde de SP schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Lees verder
25 september 2023

SUCCES: Parkeerverbod op de Fokkerstraat

Verbetering verkeersveiligheid

Het College van Burgemeester en Wethouders is van plan om een parkeerverbod in te stellen op de Fokkerstraat. Dit is het belangrijkste antwoord op de schriftelijke vragen die de SP stelde over de verkeersveiligheid daar. De SP is bijzonder blij met dit antwoord.

Lees verder
28 augustus 2023

Onveilige verkeerssituatie Fokkerstraat

Schriftelijke vragen

Geacht College,

De SP-fractie ontvangt diverse signalen over een onveilige verkeerssituatie bij de Fokkerstraat (waaronder van buschauffeurs van hier rijdende lijnbussen). Door onjuist geparkeerde auto's op de rijweg van de Fokkerstraat is het onmogelijk om op een veilige wijze de verkeersstroom kwijt te kunnen. Hierdoor moeten buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs regelmatig zeer onveilige handelingen verrichten om alsnog veilig de weg te kunnen vervolgen. Hierdoor zijn ook beide Wiltonstraat bushaltes lastiger toegankelijk.

Lees verder

Over de drank- en horecaverordening…

Wedstrijdschema's en borrelbetutteling

Foto: SP Veenendaal

Onder het voorzitterschap van SP'er Jan Breur besprak de gemeenteraad op donderdag 22 juni de drank- en horecaverordening. Hoewel die uiteindelijk unaniem is aangenomen, ging daar een behoorlijke discussie aan vooraf. Meerdere voorstellen zijn ingediend.

Lees verder
23 juni 2023

Biertje na de westrijd. Ook als je laat speelt.

Foto: Sietse van der Bij voor Teus Nieboer en Jan Breur / Teus Nieboer

Voorstel SP/ProVeenendaal:
maatwerk voor sportclubs

Volgens de Drank- en Horecaverordening mogen sportverenigingen na middernacht geen (alcoholische) drank meer schenken. Deze regel is voor een aantal verenigingen problematisch, omdat die laat op de avond nog wedstrijden spelen - en dan dus geen biertje na de wedstrijd meer kunnen tappen. Daarom dienden SP en ProVeenendaal een motie in, waarin ze vroegen om maatwerk voor die verenigingen.

Lees verder

Biertje na de wedstrijd. Moet kunnen, toch?

Drank- en horecaverordening besproken

Het College van Burgemeester en Wethouders wil de Drank- en Horecaverordening aanpassen. Maar die aanpassing maakt het niet mogelijk dat sportverenigingen na een late wedstrijd nog een welverdiend pilsje kunnen schenken. Om middernact moet de tap dicht...

Lees verder

Pagina's

U bent hier