h

Veiligheid

Foto: SP Veenendaal

In dit dossier vindt u alle berichten die te maken hebben met politie, brandweer, en al het andere dat raakt aan veiligheid.

11 juni 2018

Leuze CLXVIII

Eigen haard is goud waard.

Lees verder
12 mei 2018

Burgemeester sluit schuur na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Piet Zoon heeft een schuur aan de Nieuweweg-Noord 294 in Veenendaal gesloten na de vondst van een hennepkwekerij. Het besluit van burgemeester Zoon trad op 9 mei in werking en geldt voor een periode van drie maanden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Lees verder
2 mei 2018

Het Dak van de Markt voorlopig gesloten

Burgemeester Piet Zoon heeft naar aanleiding van het schietincident bij Het Dak van de Markt besloten, omwille van de openbare orde, de onderneming gedurende een week te sluiten. Hij heeft dit besluit genomen op advies van de politie en in overleg met ondernemer Sytse Tamminga.

Lees verder
28 april 2018

Stop uitzettingen naar Afghanistan

Foto: Niet In Mijn Naam

Motie in gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraad van 15 april hebben Denk, SP en anderen een motie ingediend om zich uit te spreken tegen uitzettingen naar Afghanistan. Ze willen dat de gemeente aan de Staatssecretaris vraagt het uitzetbeleid aan te passen, en uitzettingen naar Afghanistan op te schorten. Afghanistan is niet veilig.

Lees verder
20 april 2018

Burgemeester sluit winkelpand wegens vermoedelijke handel in drugs

Foto: SP / Persbericht Gemeente Veenendaal

Bij een integrale controle op donderdag 19 april in een winkelpand aan de Zandstraat, hebben de gemeente Veenendaal, de douane en de politie meerdere overtredingen geconstateerd. Burgemeester Piet Zoon heeft besloten om het winkelpand gedurende het onderzoek voorlopig voor de duur van 10 dagen te sluiten.

Lees verder
4 maart 2018

Verantwoord met vuurwerk

Foto: Enna van Duinen

Vuurwerk is leuk, maar het moet wel leuk blijven. En voor alles is een tijd en een plaats.
Daarom gaat de gemeente onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor vuurwerkvrije zones. Een motie van SGP, SP en anderen, heeft het College van Burgemeester en Wethouders daartoe opgeroepen. Het voorstel werd gesteund door een nipte meerderheid in de Gemeenteraad...

Lees verder

Vuurwerkvrije zones

Een algeheel verbod op vuurwerk - dat gaat ons te ver. Maar voor alles is een tijd en een plaats. En dus zijn er ook plaatsen die niet geschikt zijn voor vuurwerk.

Lees verder
19 februari 2018

Leuze CLVII

Sleepwet? No way!

Lees verder
6 februari 2018

Burgemeester Veenendaal sluit gedeelte bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

Foto: SP / Persbericht Gemeente Veenendaal

Burgemeester Piet Zoon heeft bedrijfsruimten aan de Accustraat 8 in Veenendaal gesloten, na de vondst van een hennepkwekerij. Het besluit van Burgemeester Zoon trad op 1 februari in werking en geldt voor een periode van 6 maanden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier