h

Veiligheid

Foto: SP Veenendaal

In dit dossier vindt u alle berichten die te maken hebben met politie, brandweer, en al het andere dat raakt aan veiligheid.

6 december 2022

Raadsbrede waardering voor organisatie vluchtelingenopvang Veenendaal

Lof na werkbezoek

De gemeenteraad van Veenendaal heeft waardering voor de wijze waarop de vluchtelingenopvang in Veenendaal is georganiseerd. Dit bleek vrijdagmiddag tijdens een werkbezoek van de raad aan de crisisnoodopvang in het voormalige BelCompany-pand aan de Wageningselaan. Veenendaal vangt hier circa 150 vluchtelingen op om het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. 

Lees verder
24 november 2022

Veenendaal kleurt oranje

Statement tegen vrouwenmishandeling

Veenendaal kleurt de komende tijd oranje. Niet vanwege het WK, maar vanwege Orange the World. Een campagne om mensen bewust te maken van geweld tegen vrouwen. Veenendaal is uitgenodigd om mee te doen aan de campagne, en gaat op deze uitnodiging in. Dat bleek uit de navraag die de SP hierover deed.

Lees verder

Dure 'sociale' woningen

bij de nieuwe brandweerkazerne

Aanstaande donderdag (24 november) neemt de gemeenteraad een besluit over de nieuwe brandweerkazerne; vorige week is hierover gesproken in de raadscommissie.

Lees verder
19 november 2022

Boys don't cry

Internationale Mannendag 2022

Vandaag is het Internationale Mannendag. Maar het is ook de laatste dag van de Transgender Awareness Week, en morgen is het Transgender Gedenkdag - de dag waarop wordt stilgestaan bij alle mensen die vermoord zijn vanwege hun transgender identiteit en waarop aandacht wordt gevraagd voor transfobie en geweld tegen trans personen.

Lees verder
14 november 2022

Budget voor initiatieven diversiteit

...verscheidenheid waarderen

Bij de behandeling van de begroting is er een voorstel van D66, SP en anderen aangenomen, om budget vrij te maken voor maatschappelijke initiatieven. Het gaat om initiatieven van en voor mensen die op basis van bijvoorbeeld hun afkomst, geloof, genderidentiteit of geaardheid op een achterstand staan.
Alleen de SGP stemde tegen.

Lees verder
26 oktober 2022

COC: "Veense Queer-culture valt tegen." (video)

Foto: CDA Veenendaal

Als je het niet ziet,
kun je er ook niet wijzer over worden

"Veenendaal is op verschillende fronten progressief, maar qua Queer-culture valt dat nog tegen." Dit zei Nina Parie van COC Veenendaal tijdens het inspraakmoment voor de begroting, op donderdag 20 oktober in het gemeentehuis. Op het gebied van ontmoeting en acceptatie van LHBTI+ personen loopt Veenendaal behoorlijk achter.

Lees verder
11 oktober 2022

Brandweerkampioenen!

Veense aspiranten winnen eerste plaats

Afgelopen zaterdag (8 oktober) vonden de landelijke finales van de brandweerwedstrijden plaats in Hoogeveen. De aspriranten uit Veenendaal werden eerste bij de lagedruk-wedstrijden en tweede bij de hogedruk-wedstrijden. Een enorme prestatie voor de Veenendalers!

Lees verder
26 september 2022

Toch nog een zaterdag met de Vredesvlag

Foto: Veenendalers voor Vrede

afsluiting Vredesweek 2022

Had ik de vorige keer geschreven dat het 14 dagen terug al de laatste keer voor de Vredeswake, op verzoek van de organisatie van de Vredesweek werd gevraagd om op de laatste zaterdag van de Vredesweek toch nog een keertje te staan!

Lees verder
24 september 2022

Toespraak bij Vredeswandeling

Foto: Peter van de Rovaart

Vredesweek 2022

Het klinkt misschien raar uit de mond van iemand die zo actief met de vrede bezig is, maar ik zie mijzelf niet als pacifist. Er zijn naar mijn mening situaties denkbaar dat geweld gerechtvaardigd is. Als er een volkenrechtenlijk mandaat is, het geweld proportioneel is, en uitzicht biedt op een duurzame oplossing, kunnen militaire interventies acceptabel en zelfs wenselijk zijn...

Lees verder

Belangstelling voor de vrede

Foto: Jan Breur

Rijnpost-fotograaf en -journalist Pieter Vane liep afgelopen zaterdag (17 september) mee met de Vredeswandeling die Vredes initiatief Veenendaal en Veenendalers Voor Vrede organiseerden in het kader van de Vredesweek.

Lees verder

Pagina's

U bent hier