h

Nieuws uit 2020

31 december 2020

TERUGBLIK: Actiejaar 2020

Foto: SP Veenendaal

(niet) Anders dan andere jaren...

De coronacrisis hakte erin. Ons dagelijkse leven werd dit jaar radicaal omgegooid: alles moest anders. Ook de werkwijze van de SP. Want in de straten en onder de mensen zijn was slechts beperkt mogelijk.

Wat echter onveranderd bleef was onze drive om ons in te zetten voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

We blikken terug...
Lees verder
30 december 2020

SP wil bespreking 'boodschappen-gate'

Participatiewet sadistisch en immoreel

De Veenendaalse SP wil 'boodschappen-gate' bespreken in de raadscommissie, en heeft agendering aangevraagd. Een zaak in de gemeente Wijdemeren, waarbij een vrouw een terugvordering van 7000 euro op haar bijstand voor haar kiezen kreeg, omdat haar moeder wel eens boodschappen voor haar deed, heeft veel stof doen opwaaien. De SP wil weten of er vergelijkbare zaken in Veenendaal spelen.

Lees verder
29 december 2020

De mensen van 2020

Foto: SP Veenendaal

Uitzonderlijke mensen in een uitzonderlijk jaar

2020 stond in het teken van Corona. Daarom was het een ander jaar dan anders. In dit bijzondere jaar vielen een aantal bijzondere mensen op. Wij zetten ze graag nog even in het zonnetje.

Lees verder
28 december 2020

Bibliotheek Veenendaal het actiefst

Meeste activiteiten per 1000 inwoners

Bibliotheek Veenendaal staat op nummer 1 in de ranglijst meest actieve bibliotheken van Nederland. De ranglijst is opgesteld door Marc Deckers, op basis van de cijfers die bibliotheken zelf aanleverden. Bibliotheek Veenendaal biedt 72,8 activiteiten per 1000 inwoners; het landelijke gemiddelde is 12,5.

Lees verder
24 december 2020

SP Veenendaal nu ook op YouTube

Foto: Tilmann van de Loo

spveenendaal.nl/youtube

SP Veenendaal heeft nu ook een YouTube-kanaal. Op spveenendaal.nl/youtube zijn diverse filmpjes van de Veense socialisten te bewonderen.

In het verleden verschenen er al af en toe filmpjes op de Facebook-pagina van SP Veenendaal, maar de Veense SP wil in de toekomst meer doen met film. Een eigen YouTube-kanaal is hierbij een passende stap.

Lees verder
23 december 2020

Vreemde Verantwoording

Vervolg op Bijzonder Boekhouden

In de raadscommissie van 10 december gaf AJ Breur namens de SP aan niet gelukkig te zijn met de Bestuursrapportage en het bijbehorende raadsvoorstel (met meer dan 60 deelbesluiten). Op 17 december werd er in de gemeenteraad over het voorstel gestemd - en was het aan de andere meneer Breur de beurt om het woord te voeren. Inmiddels was er al meer duidelijk...

Lees verder

Pagina's

U bent hier