h

Nieuws uit 2022

6 december 2022

Raadsbrede waardering voor organisatie vluchtelingenopvang Veenendaal

Lof na werkbezoek

De gemeenteraad van Veenendaal heeft waardering voor de wijze waarop de vluchtelingenopvang in Veenendaal is georganiseerd. Dit bleek vrijdagmiddag tijdens een werkbezoek van de raad aan de crisisnoodopvang in het voormalige BelCompany-pand aan de Wageningselaan. Veenendaal vangt hier circa 150 vluchtelingen op om het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. 

Lees verder
5 december 2022

Veense Lijsttrekker

Foto: Anne-Marie Mineur

Voordracht Jan Breur aanvaard

Tijdens de regioconferentie op 3 december hebben de afgevaardigden van de Utrechtse afdelingen van de SP de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen vastgesteld. Veenendaler Jan Breur werd verkozen tot aanvoerder van een mooie gevarieerde lijst met kandidaten uit de hele Provincie. 

Lees verder
2 december 2022

Studietoeslag in Veenendaal

College aan de slag met idee SP

Toen de SP er in oktober over begon, keek het College alsof ze water zagen branden. Maar nu gaan ze er toch mee aan de slag.
Een studietoeslag voor mensen die door een beperking niet kunnen werken naast hun studie.

Lees verder
30 november 2022

Onrust in omroepland

Stilok onzeker over toekomst

Het rommelt bij de lokale omroep. Of liever gezegd: het is er onheilspellend stil. MidlandFM zend niet meer uit in Veenendaal en Stilok een stuk minder. De SP maakt zich zorgen, en wil de situatie in de raadscommissie van aanstaande dinsdag bespreken.

Lees verder
27 november 2022

Goed begroten, goed begrijpen

Begroting vastgesteld...
... met een foutje erin!

Begin november stelde de gemeenteraad van Veenendaal de begroting voor het komende jaar vast. Daarin staan de verschillende plannen, en de verwachte kosten en opbrengsten.
Hoewel er meerdere voorstellen van de SP zijn aangenomen, stemde de partij uiteindelijk toch tegen: er stond namelijk een fout in de begroting. Een een voorstel om die eruit te halen, werd niet gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad.

Lees verder
26 november 2022

Water aan de lippen in Oost

Foto: SP Veenendaal

Een nieuwe school is dringend nodig!

De afgelopen maand stond voor ouders, leerkrachten en schoolbesturen in Veenendaal Oost in het teken van actie. Het gebrek aan onderwijsruimte maakt dat de scholen zijn opgeknipt. Het nieuws dat de gewenste oplossing niet haalbaar was, bewoog hen massaal tot actie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier