h

Nieuws uit 2015

23 december 2015

Motie van Vrolijk Kerst

Foto: SP Veenendaal

De marathonvergadering van de gemeenteraad, die donderdag om 16:00u begon en vrijdag om 03:00u pas klaar was, is op ludieke wijze afgesloten door SP-fractievoorzitter Jan Breur.

Hij diende een 'Motie van Vrolijk Kerst' in.

Lees verder
22 december 2015

Samen voor de Winkelstad

In de donkere dagen voor kerst, is er zelfs in politiek Veenendaal nog een beetje vrede op aarde. Alle partijen hebben de handen ineengeslagen, en gezamenlijk een motie ingediend voor het winkelgebied.

Lees verder
21 december 2015

Toekomst voor Poppodium

Foto: SP Veenendaal

Het Pop- en Cultuurpodium (Escape) mag in Veenendaal uit de running zijn; ze is nog niet definitief ten grave gedragen. Afgelopen donderdag zette de gemeenteraad een stap in de richting van (her)opening...

Lees verder
20 december 2015

Op naar een energieneutraal 2035!

Foto: SP Veenendaal

Energieneutraal in 2035. Dankzij een voorstel van GroenLinks en SP is deze ambitie vorig jaar opgenomen in het raadsprogramma. Afgelopen donderdag is hiervoor de Startnotitie vastgesteld door de gemeenteraad.

Lees verder
19 december 2015

Ruimte voor onderwijs in Oost

Foto: SP / ruimtelijkeplannen.nl

De volgende fase van de bouw van het Ontmoetingshuis kan doorgaan. Daartoe heeft de gemeenteraad besloten in haar vergadering van afgelopen donderdag. In verband met de crisis was enkele jaren geleden besloten om de bouw op te knippen, en heeft Veenendaal Oost het dus lange tijd met een kleiner ontmoetingshuis moeten doen.

Lees verder
18 december 2015

Zorggeld blijft zorggeld

Foto: Toke van de Rovaart

Zorggeld blijft zorggeld. De gemeenteraad heeft een motie aangenomen, waardoor niet-uitgegeven geld voor het Sociale Domein in een zorgspaarpotje (bestemmings- reserve) komt, en niet op de grote hoop verdwijnt.

De motie werd ingediend door een groot aantal partijen - waaronder de SP - en had gelijk een meerderheid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier