h

Nieuws uit 2019

30 december 2019

TERUGBLIK: Verkiezingsjaar 2019

Foto: NOS

Dit jaar vonden er tweemaal verkiezingen plaats waaraan de SP deelnam. Voor de Provinciale Staten en het Europese Parlement. Beiden liepen niet bijster goed af, maar er is wel een stevige en enthousiaste campagne gevoerd.
En daarna ging de SP weer
Samen Vooruit.

We blikken terug...
Lees verder
29 december 2019

TERUGBLIK: Actiejaar 2019

Foto: Baukje Hiemstra

In 2019 is er wat afgeprotesteerd. Scholieren, leerkrachten, boeren, agenten, ziekenhuispersoneel... allemaal lieten zij van zich horen. Zij wilden dat er actie ondernomen werd. SP-afdeling Veenendaal droeg ook een steentje bij. Want echte verandering wordt op straat gerealiseerd, en niet op het gemeentehuis...
(Al kan dat gemeentehuis een prima decor zijn voor acties.)

We blikken terug...
Lees verder
28 december 2019

De mensen van 2019

Foto: Jan Breur

Het Gilbertjaar

In 1519 werd Gilbert van Schoonbeke geboren. Aan deze Antwerpse ondernemer wordt het stichten van Veenendaal toegeschreven. Daarom wordt 500 jaar later niet alleen in Antwerpen, maar ook in Veenendaal het Gilbertjaar gevierd.

Maar 2019 was niet ALLEEN het jaar van Gilbert. Vele anderen hebben op bijzondere wijze hun stempel op het jaar gedrukt...

Lees verder
26 december 2019

56.550 EURO voor ouders toeslagenaffaire

Foto: Toke van de Rovaart

EINDSTAND KERSTACTIE

De kerstactie, opgezet door gedupeerden van de toeslagenaffaire, heeft in 13 dagen tijd 56.550 euro opgehaald. Met het opgehaalde geld zijn kerstpakketten gemaakt voor 370 gezinnen die geen geld hebben voor een kerstcadeautje voor de kinderen of een uitje tijdens de vakantie omdat ze in diepe schulden zijn gestort door Belastingdienst.

Lees verder
24 december 2019

Afvalscheiding in hoogbouw

Foto: Hennie Horn

Onder onnodig ingewikkelde voorwaarden

Een goed idee, verpakt in een slecht voorstel. Zo laat de invoering van GFE-zuilen bij hoogbouw zich typeren. Want, hoewel hoogbouwbewoners EINDELIJK de mogelijkheid krijgen om groente-, fruit- en etensresten gescheiden aan te bieden, gaat dit gepaard met lastige voorwaarden.

Lees verder
23 december 2019

BREUR: "Je kunt niet spreken over vrede als je wegkijkt..."

Foto: AJ Breur

Neutraliteit is impliciet de kant van de sterkste kiezen

Afgelopen zaterdag (21 december) vond Veenendalers voor Vrede 2019 plaats. De vredesmars werd georganiseerd door Jan Breur en Vredes initiatief Veenendaal. Als organisator hield Breur het welkomst- en het slotwoord. Dat laatste gebruikte hij om stil te staan bij het verschil tussen 'neutraliteit' en 'gelijkwaardigheid'.

Lees verder

Pagina's

U bent hier