h

Afvalscheiding in hoogbouw

24 december 2019

Afvalscheiding in hoogbouw

Foto: Hennie Horn

Onder onnodig ingewikkelde voorwaarden

Een goed idee, verpakt in een slecht voorstel. Zo laat de invoering van GFE-zuilen bij hoogbouw zich typeren. Want, hoewel hoogbouwbewoners EINDELIJK de mogelijkheid krijgen om groente-, fruit- en etensresten gescheiden aan te bieden, gaat dit gepaard met lastige voorwaarden.

Zo zullen bewoners zich zelf moeten organiseren om in aanmerking te komen voor een zuil. Tenminste 50% van een complex moet een zuil willen - en dat moeten minimaal 20 wooneenheden zijn. Wie niet heeft aangegeven een zuil te willen, krijgt geen toegang tot de zuil - zelfs al wordt hij geplaatst.
En voor ALLE hoogbouwbewoners zal het tarief per saldo stijgen - zuil of geen zuil.

De SP vindt deze voorwaarden onnodig ingewikkeld. Daarom diende de partij een voorstel in om gewoon alle hoogbouwbewoners de mogelijkheid te geven om GFE-afval gescheiden aan te bieden - zonder lastige voorwaarden.
Dit voorstel kreeg alleen steun van Lokaal Veenendaal; de andere partijen stemden tegen.

Foto: Baukje Hiemstra

Voorstel SP

Raadsvoorstel

Gerelateerde artikelen

Reactie toevoegen

U bent hier