h

Voorstel Fruitafval: onrijp

13 oktober 2019

Voorstel Fruitafval: onrijp

Foto: Baukje Hiemstra

Teveel onduidelijkheid over de zuilen...

De SP vindt dat ook bewoners van hoogbouw in de gelegenheid moeten worden gesteld om hun Groente- en Fruitafval en Etensresten gescheiden aan te bieden - en niet gedwoningen moeten worden om het bij het restafval te doen. Het voorstel dat het College van Burgemeester en Wethouders aan de gemeenteraad voorlegt, schiet - wat de SP en anderen betreft - tekort. De bijkomende spelregels zijn onduidelijk; zo bleek in de raadscommissie van afgelopen donderdag (10 oktober).

Alleen complexen van 20 woningen of meer komen in aanmerking voor een zuil. En dan alleen, als meer dan de helft van de bewoners ervan hun GF+E-afval gescheiden wil aanbieden. Maar wie moet aantonen dat dit het geval is?
Bovendien komt de korting die hoogbouwbewoners ontvangen, ter compensatie voor het feit dat zij gedwongen worden hun etensresten bij het restafval te gooien, te vervallen. Niet alleen bij de complexen waar een zuil wordt geplaatst, maar voor ALLE hoogbouw.

De SP vindt het van den zotte dat de gemeente een hele exercitie op touw wil zetten om flatbewoners aan de zuil te krijgen terwijl blijkbaar iedereen toch al zijn korting kwijt gaat raken. "Plaats die zuilen dan gewoon bij alle hoogbouw", aldus Sietse van der Bij van de SP.
Journalist Jaap Rademaker van 'de Gelderlander' schreef een artikel over de discussie die plaatsvond.

U bent hier