h

In de media

Lees/bekijk/beluister hieronder interviews, reportages en andere mediaverschijningen van de Veenendaalse SP...


Theater, Poppodium, Bioscoop...

Discussie in de raadscommissie

"Een nieuw theater is een lastige voor de SP," zei Tilmann van de Loo namens zijn fractie. "Geld is ook een investering om mensen te laten genieten van kunst en cultuur, maar we hadden tien jaar geleden al moeten renoveren."
In de raadscommissie werd heftig gediscussieerd over het nieuwe theater dat aldanniet zou moeten verrijzen.

Lees verder

Aaron vs. Veenvesters

Wonen onder voorwaarden; zonder rechten?

Lees verder

Protest in het Franse Gat

Foto: AJ Breur

Bewoners: "Wijk verliest z'n karakter"

Lees verder

SP: Meer invloed voor Veenendalers

Proces omgevingsvisie

De meerderheid van de raad kan zich vinden in het proces hoe de gemeente de Omgevingsvisie wil actualiseren. De SP heeft laten weten nog een standpunt in te willen nemen over de wijze hoe inwoners hier aan kunnen bijdragen. Ook verschillende andere partijen vinden de participatie wel van belang en de gesprekken om tot een bijgewerkte Omgevingsvisie te komen.

Lees verder

Samen werken in verbinding

Integraal beleidskader sociaal domein

De gemeenteraad heeft het Integrale Beleidskader voor het Sociale Domein vastgesteld. Daarbij heeft de SP natuurlijk flink van zich laten horen. En succesvol ook nog. Verschillende voorstellen zijn ingediend EN aangenomen.

Lees verder

Verrassende wending evenementenbeleid

Besproken, maar niet vastgesteld

De SP roept al jaren om het maximumaantal evenementen op zondag los te laten, zodat er iedere zondag iets moois om van te genieten, passend op de locatie is. Zo zouden niet alleen de grote exploitanten alles invullen, maar kon ook een Evangelische openluchtdienst of een kleiner evenement de kans krijgen. Als dat voorstel het niet zou halen, wilde de partij onbeperkt evenementen toestaan op zondag die geen geluidsoverlast zouden geven. Daarnaast was er een voorstel om organisaties bij twee overschrijdingen vijf jaar geen vergunning meer te geven.

Lees verder

Nieuw evenementenbeleid

Besproken in de raadscommissie

Aanstaande donderdag neemt de Gemeenteraad een besluit over het nieuwe evenementenbeleid. In voorbereiding daarop werd het vorige week besproken in de raadscommissie. Verschillende inwoners maakten hier gebruik van hun spreekrecht voor burgers, om de gemeenteraadsfracties iets mee te geven.

Lees verder

Situatie Fokkerstraat

Parkeerverbod na schriftelijke vragen sp

Aan de Fokkerstraat staan vaak veel voertuigen op een onveilige manier geparkeerd. Dit levert veel hinder voor vrachtwagens en bussen die door deze straat moeten. Daarom stelde de SP schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Lees verder

Pappa komt thuis…

Foto: AJ Breur

...Veenendaal neemt afscheid van haar raadsnestor

Tijdens de raadsvergadering van 14 september staat de gemeenteraad onder andere stil bij het afscheid van haar nestor, Jan Breur. Na 17 jaar komt er een einde aan zijn tijd in de gemeenteraad. Hij is dit jaar gekozen in Provinciale Staten en hij wil ook nog tijd voor zijn kinderen hebben.

Lees verder

Pagina's

U bent hier