h

Natuur en Milieu

Foto: Jan Breur

Lees hier artikelen met betrekking tot natuur en milieu...

21 februari 2018

Regiobrede petitie: Gratis plens in het Hens

Foto: Henschotermeer

SP Veenendaal doet mee!

"Een vrije plens in het Hens!" dat is de slogan van de handtekeningenactie om het Henschotermeer gratis toegankelijk te houden voor bezoekers en te voorkomen dat er een hek omheen komt.

Vanaf vandaag kan door burgers op petitie.nl de digitale handtekening worden gezet onder de volgende zin: Gratis toegang tot het Henschotermeer, geen hek en goed voor de natuur.

teken de petitie

Lees verder
13 februari 2018

Omwonenden Rondweg Oost blijven bungelen

Foto: SP Veenendaal

besluitvorming opgeschort

verwarring rond bijeenkomst... gedeputeerde treedt af...

Wat gaat er gebeuren met Rondweg Oost? Nu de gemeenteraad in december een advies aan de provincie heeft gegeven, moet Provinciale Staten er een besluit over nemen. Dat besluit is echter uitgesteld - en de vaagheid rond dit dossier is de inwoners van Veenendaal Oost een doorn in het oog.

Lees verder
12 februari 2018

Leuze CLVI

Retour Milaan 40 euro

Lees verder
7 februari 2018

Groen

De politiek moet niet iedere vierkante meter willen bebouwen. Hier is de SP het van ganser harte mee eens. Daarom wil de SP het gehele stadsstrand behouden. Een plek van leven en dynamiek, een echte 'trekker' voor het centrum. Maar ook een rustpunt, waar je even tot jezelf kunt komen. Wij zijn het dan ook niet eens met de plannen van het College om een kolossaal gebouw op het strand te bouwen. Laat het strand lekker het strand zijn.

Lees verder
2 februari 2018

Warmetruiendag

Foto: Enna van Duinen

Veenendaal doet mee

De gemeente Veenendaal stimuleert inwoners en ondernemers bij het nemen van duurzame maatregelen. Deze maatregelen hoeven niet altijd groot te zijn: een warme trui aantrekken en de verwarming lager zetten is ook energiebesparing. Daarom doet ook Veenendaal vandaag (vrijdag 2 februari) mee aan de landelijke Warmetruiendag.

Lees verder
31 januari 2018

Statiegeld Alliantie - VOOR ELKAAR

Foto: Cor van Londen

Een nieuwe stap is gezet in de strijd tegen zwerfafval. De gemeente Veenendaal sluit zich aan bij de Statiegeld Alliantie.
Dit heeft het College van Burgemeester en Wethouders deze maand laten weten, in reactie op de vraag die SP'er Sietse van der Bij namens zijn partij én het CDA stelde hierover.

Lees verder
18 januari 2018

Veenendaal tegen "Lelystad"

Foto: SP Veenendaal

Gemeente stuurt brief

Wethouder Kundiç heeft namens de gemeente een brief aan de minister geschreven, waarin zij verzoekt de uitbreiding van Lelystad Airport - en bijbehorende toekenning van laagvliegroutes - niet te laten plaatsvinden alvorens het luchtruim is heringedeeld. Hierin trekt zij samen op met haar collega's in de Food Valley gemeenten. De wethouder zei dit afgelopen dinsdag (16 januari) in de raadscommissie in antwoord op vragen van de SP.

Lees verder
16 januari 2018

Duurzaamheidslening beschikbaar

Gemeente Veenendaal stimuleert inwoners bij het nemen van duurzame maatregelen en biedt daarom vanaf nu de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee bewoners tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan hun woning kunnen financieren. Dit scheelt energiekosten en het woont comfortabeler.

Lees verder

Toekomst

De politiek en dus ook de SP mag zich niet beperken tot zaken die vandaag aan de orde zijn, maar moet zeker ook stappen zetten waardoor Veenendalers én hun (klein)kinderen met vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken. Wat ons betreft betekent dat meer aandacht voor:

Lees verder

Openbare ruimte

Alle wegen en paden, alle pleinen en parken en alle overheidsgebouwen vormen samen de openbare ruimte. De gemeente is hiervoor verantwoordelijk. Volgens de SP omvat die taak:

Lees verder

Pagina's

U bent hier