h

Natuur en Milieu

Foto: Jan Breur

Lees hier artikelen met betrekking tot natuur en milieu...

15 november 2023

Wie heeft er nou gelijk?

Energie is een van de onderwerpen die in de verkiezingen haar aandacht krijgt. Een aantal partijen zoals VVD en D66 willen de energiecrisis oplossen met het bouwen van kerncentrales. Het demissionair kabinet heeft alvast 5 miljard euro gereserveerd voor de voorbereidingen van de bouw van twee kerncentrales. De SP ziet vooral heil in de verduurzaming van woningen. Zonne-energie op daken en isolatie van woningen. Vooral de woningen in de sociale huursector. Hiermee vangen we twee vliegen in een klap. De woonlasten worden minder en we besparen energie.

Lees verder
14 november 2023

Wat een weekend!!!

Foto: SP Veenendaal

Franse Gat, Hoofdstraat, IW4, Amsterdam

Het afgelopen weekeinde was het knallen voor SP Veenendaal. Er is campagne gevoerd, een opening bijgewoond, en meegelopen in de klimaatmars. We zijn er maar druk mee.
Immers...

overal waar onrecht is
trekken wij ten strijde

Lees verder
13 november 2023

Tijd voor solidariteit

Foto: SP Veenendaal

Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid

Wij waren er bij in Amsterdam! Bij de grootste klimaatdemonstratie ooit: In de mars voor klimaat en Rechtvaardigheid liepen ruim 80.000 mensen mee. Jong en oud, van verschillende politieke partijen, van verschillende maatschappelijke organisaties, van verschillende nationaliteiten gingen vreedzaam op weg van de Dam naar het Museumplein.

Lees verder
30 september 2023

Cadeautje van een ton?

Sociale koopwoningen niet sociaal...

Terwijl 'tijdelijke woningbouw' met gemak dertig jaar kan staan, zijn sociale koopwoningen na tien jaar weg. Wie nu een sociale koopwoning voor 2,5 ton koopt, kan hem over tien jaar doorverkopen voor 3,5 ton. Wat SP-fractievoorzitter Sietse van der Bij betreft is dat niet sociaal.

Lees verder
26 september 2023

MOTIE: Maximaal waardevolle bomen Jan Steenlaan behouden

unaniem aangenomen!!!

De eerste motie die je indient, unaniem aangenomen krijgen. Er zijn beroerdere manieren om je raadscarrière te beginnen. SP-leider Sietse van der Bij maakte een vliegende start, door ervoor te zorgen dat er veel meer waardevolle bomen behouden bij de Jan Steenlaan.

Lees verder
6 september 2023

SP Provincie Utrecht op de bres voor gebiedscooperatie Binnenveld

Gebiedsproces spaakgelopen?

De SP heeft in de Provinciale Staten van Utrecht aandacht gevraagd voor de woningbouwplannen van de gemeentes Rhenen en Wageningen in het Binnenveld. Met deze plannen is de gebiedscoöperatie buitenspel gezet en wordt het gebiedsproces verstoord. Dat kan niet de bedoeling zijn...

Lees verder
14 juni 2023

Motie en acties tegen de vierde aanvliegroute

Foto: Paulette Jansen

SP: meer rust, minder vliegbewegingen

De SP is tegen de nieuwe aanvliegroute, waarmee Schiphol lijkt voor te sorteren op een uitbreiding van het aantal vluchten. De partij steunt daarom de actie 'Stop de 4de route'. De afgelopen maand was er behoorlijk wat te doen over dat onderwerp.

Lees verder
12 juni 2023

Een thuiswedstrijd in Rhenen

Foto: Baukje Hiemstra / SP Veenendaal

In actie tegen de vierde aanvliegroute

Afgelopen zaterdag hebben Baukje en ik geflyerd in Rhenen tegen de vierde aanvliegroute. Toen wij bij de ALDI stonden, twijfelden we even. Het was de eerste tropische dag van 2023: zouden mensen wel ontvankelijk zijn voor ons verhaal? Bovendien was het wel erg rustig bij de ALDI: waar waren de mensen?

Lees verder
11 juni 2023

Rhenen ziet ze liever niet vliegen

Foto: Stop de vierde route / Stop de vierde route

In actie tegen de vierde aanvliegroute

Afgelopen zaterdag 10 juni was de SP actief op de Cuneradag in Rhenen. Het was een gezellige drukte met muziek en standjes waar wij doorheen liepen om onze flyers tegen de vierde aanvliegroute uit te delen en met mensen in gesprek te gaan hierover. Over de vierde aanvliegroute van Schiphol wel te verstaan.

Lees verder
6 juni 2023

Acties tegen de vierde aanvliegroute

Fiets Nee! (En meer...)

In oktober heeft de minister van infrastructuur en waterstaat een principebesluit genomen voor de vierde aanvliegroute voor Schiphol.
Deze route gaat dan over Utrecht, Gelderland en Noord Holland.
Dit heeft geleid tot grote onrust bij de bevolking. Er is dan ook een petitie gestart om deze vierde aanvliegroute te stoppen. Meer dan 40.000 mensen hebben deze petitie al getekend.

Lees verder

Pagina's

U bent hier