h

Natuur en Milieu

Foto: Jan Breur

Lees hier artikelen met betrekking tot natuur en milieu...

17 juni 2022

Historische stap hoogspanningslijnen

de kabels gaan eindelijk ondergronds

Aanstaande donderdag (23 juni) neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan "ondergrondse hoogspanningsverbinding Veenendaal". Afgaande op de bespreking afgelopen week, is het te verwachten dat het voorstel unaniem zal worden aangenomen.
De SP is blij met deze historische stap.

Lees verder

Stoom en kokend water...

...maar geen warmtebedrijf

Als een College de volksvertegenwoordiging op het hart drukt dat het besluit over het warmtebedrijf géén uitstel kan verdragen. Dat er haast bij geboden is. Dat een vertraging onwenselijk is.
Dan moet dat College ÉÉN DING niet doen: vertraging oplopen.
En toch hebben ze dat ene ding gepresteerd.

Lees verder
11 juni 2022

Regio Foodvalley: "Stikstofplannen kabinet zeer ingrijpend..."

Agrarische sector zal niet meer hetzelfde zijn

De stikstofplannen van het kabinet zijn zeer ingrijpend voor Regio Foodvalley. "De gevolgen voor de agrarische sector zijn enorm en zullen het uiterste vergen van de veerkracht van onze boeren," zegt wethouder Jan Pieter van der Schans van de gemeente Ede namens de acht gemeenten van Regio Foodvalley.

Lees verder
31 mei 2022

Mooi en gezond Veenendaal

Foto: SP Veenendaal

Gisteravond heb ik op de tribune een poosje de raadsvergadering gevolgd. Op de agenda stond het raadsprogramma en alle politieke partijen mochten hier hun zegje over doen.
Het viel op dat de collegepartijen ProVeenendaal, ChristenUnie, SGP en VVD Veenendaal roemden als een prachtig mooie gezonde stad.

Lees verder
22 april 2022

Over de Bloemetjes en de (Van der) Bijtjes

Foto: Sietse van der Bij / Aart Aalbers

Nationale zaaidag 2022

Vandaag (vrijdag 22 april) is het Nationale Zaaidag. Iedereen wordt aangemoedigd om bloemzaden in te zaaien, zodat de bijen binnenkort voldoende te eten hebben. Want een goede bijenstand is goed voor ons leefklimaat! De SP staat daarom volop achter deze dag.

Lees verder
19 april 2022

Gemeenteraad, doe er wat aan!

Laatst stond er met vette chocoladeletters in de Rijnpost dat Veenendaal steeds minder afval produceert. Leuk verhaal, maar om eerlijk te zijn, geloof ik er niet zoveel van. Bedoeld wordt waarschijnlijk dat ACV steeds minder afval binnen krijgt.

Lees verder
9 april 2022

Voer de bijen bij met Van der Bij

Foto: SP Veenendaal

22 april: Nationale zaaidag

Een goede bijenstand is van belang om de flora en fauna op peil te houden - en dat helpt ons weer in de strijd tegen klimaatverandering en luchtvervuiling. Daarom doet de SP regelmatig voorstellen in de gemeenteraad om de bijen te helpen.
Maar de bij mag ook hele praktische hulp van de SP verwachten, zonder dat er raadsvoorstellen bij komen kijken...

Lees verder
6 april 2022

SP wil praten over Ede

Een goede buur is beter dan een verre vriend

"Er is nog niets besloten," had Burgemeester Verhuls van Ede gezegd, "er kan nog van alles gebeuren." Hij zei dit toen hem een kleine 5000 handtekeningen werd aangeboden tegen de zoeklocaties voor windmolens. Dat 'van alles' ook een verdubbeling van de zoeklocaties kon betekenen was voor iedereen een grote verrassing.
De Veenendaalse SP wil met het College in gesprek over deze
'move' van Ede.

Lees verder
30 maart 2022

Koerst Ede af op burenruzie?

Veenendaal onaangenaam verrast met windmolenplannen

Windmolens kunnen een nuttige bijdrage leveren aan de energietransitie naar een duurzame samenleving. Maar niet elke windmolen is op elke plek even passend. En goede, open communicatie met betrokkenen is essentieel.

En uitgerekend dat doet de gemeente Ede verkeerd...

Lees verder
29 maart 2022

Tegels eruit, plantjes erin

SP gaat voor mooie tuinen

Een plantrijke tuin is niet alleen een lust voor het oog; het helpt ook nog eens tegen hittestress en wateroverlast. Daarom vindt de SP dat het vergroenen van tuinen gestimuleerd moet worden - en niet bestraft. Een boete op vergroenen is niet te verkopen...

Lees verder

Pagina's

U bent hier