h

Natuur en Milieu

Foto: Jan Breur

Lees hier artikelen met betrekking tot natuur en milieu...

22 maart 2023

Stop de vierde aanvliegroute

Foto: Stop de vierde route

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil een vierde aanvliegroute voor passagiers- en vrachttoestellen over Gelderland en Utrecht richting Schiphol aanleggen. De SP staat volledig achter de actiegroep die dit onzalige plan wil verhinderen.

Lees verder
20 maart 2023

Landelijke Opruimdag 2023

Foto: Cor van Londen

Na de verkiezingen is het weer opruimdag.
Dan bedoel ik niet in huis, maar buiten op straat. Samen met door het hele land 50.000 anderen. Ditmaal help ik een handje in Het Franse Gat.

Lees verder
20 maart 2023

Franse Gat weer schoon!

Foto: Cor van Londen

Zaterdag 18 maart was het weer zover. De 'landelijke opschoondag' was weer daar en -net zoals we al een hele reeks van jaren doen- trokken we weer naar het Franse Gat om te gaan helpen om de buurt te ontdoen van zwerfafval.

Lees verder
11 maart 2023

Liefde voor de boer

Foto: Baukje Hiemstra / SP Veenendaal

Boerendebat in Houten

SP-lijsttrekker Jan Breur gaat de hele provincie door. Donderdagavond 9 maart was hij in Houten. Hier mocht hij namens de SP zijn liefde voor het platteland betuigen. Hij onderstreepte dat landbouw en natuur niet tegenover elkaar moeten staan, maar elkaar kunnen versterken.

Lees verder

Gerjan op dreef, met Jan Breur

Uitzending van maandag 6 maart

Lees verder
10 maart 2023

De groene belofte van de SP

Foto: SP Provincie Utrecht

Jan Breur op het Groene Verkiezingsdebat

Afgelopen dinsdag (7 maart) vond het Groene Verkiezingsdebat plaats in Kanaal30 te Utrecht. Jan Breur ging daar namens de SP in debat met Jan Wijmenga van de ChristenUnie. Ook ging hij op de bres voor Amelisweerd, en deed hij een groene belofte...

Lees verder

Op de bres voor Amelisweerd

Het groene verkiezingsdebat

Op dinsdag 7 maart vond het Groene Verkiezingsdebat plaats. SP-lijsttrekker Jan Breur brak hier een lans voor Amelisweerd. Hij legde de vraag voor aan Huib van Essen (GroenLinks) en André van Schie (VVD), wat zij gingen doen tegen de verbreding van de A27.

Lees verder
11 februari 2023

Natuur

Foto: Jan Breur

Over strategie en landschap

Soms spreek je in Provinciale Staten over zaken die ook andere provincies raken. Denk bijvoorbeeld aan de Rijnbrug, waarbij zowel de provincie Utrecht als Gelderland betrokken waren (en wat uitmondde in een bizarre financieel-politieke soap). Maar ook de verstedelijkingsstrategie Arnhem/Nijmegen/Food Valley werd voorgelegd aan de Utrechtse Provinciale Staten...

Lees verder
9 januari 2023

Vrijwilligersprijs 2022 voor TEAM CLEAN

Foto: Jan Breur

Uitreiking 'de Lampion' op nieuwjaarsreceptie

Op de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis is de jaarlijkse vrijwilligersprijs, de Lampion, uitgereikt. Deze prijs werd dit jaar toegekend aan Team Clean - een club die er regelmatig op uittrekt om zwerfvuil op te ruimen.

Lees verder
2 januari 2023

Klimaat en socialisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Foto: Jan van Zwam

Interview met Jan van Zwam

Jan van Zwam (20) woont in Rhenen, wat nu nog onder SP-afdeling Veenendaal valt. Hij is maatschappelijk betrokken en antikapitalistisch. Het klimaat vindt hij een uiterst belangrijk onderwerp. We vragen hem naar zijn drijfveren en zijn ideeën...

Lees verder

Pagina's

U bent hier