h

Agenda

Foto: SP Veenendaal

Op maandag 25 maart organiseert de SP een thema-avond over de toekomst van het Franse Gat. Sprekers zijn Sandra Beckerman, Lid van de Tweede Kamer voor de SP en van oorsprong Franse Gatter, en mevr. B. Kater, wijkmanager van Patrimonium voor het Franse Gat.
Aanvang is om 20:00u in Plein Zuid aan de Dr. Colijnstraat 70; vanaf 19:30u staat de koffie klaar.

Vorig jaar juni heeft de SP een avond georganiseerd met Sandra Beckerman. Die avond ging over de toekomst van het Franse Gat in Veenendaal: wordt het renoveren of slopen?
Veel bewoners voelden zich hierover onzeker. Zij wilden graag weten of het nog de moeite waard is om bijvoorbeeld nieuw behang of nieuwe vloerbedekking voor hun huis aan te schaffen.
Patrimonium kon vorig jaar juni die duidelijkheid nog niet geven. Dit vanwege de onderzoeken, die nog niet klaar waren. Pas in december 2018 zouden deze onderzoeken afgerond zijn. Mevrouw B. Kater beloofde toen wel dat zij in maart 2019 de resultaten van die onderzoeken met de bewoners zal bespreken.

Foto: Cor van Londen

Zaterdag 13 april organiseert de SP de Vredesdag 2019 - een hele dag interessante gasten en activisten, uit binnen- en buitenland (o.a. uit Marokko, Palestina en Turkije), en veel discussie over oorlog en vrede.

Permanente oorlog tegen terrorisme, de hoogopgelopen spanningen tussen Oost en West, het conflict in Jemen, wapenhandel, militarisering in Europa en de crisis in de NAVO; het komt allemaal aan bod.

Centraal staat de vraag hoe we ons kunnen verzetten tegen oorlog en de profiteurs daarvan en hoe we internationaal, met activisten over de hele wereld, kunnen strijden voor  sociale rechtvaardigheid.

Kom je ook?

Vanwege een beperkt aantal plekken is inschrijven noodzakelijk via vredesdag.nl.

Website Vredesdag

U bent hier