h

Nieuws uit 2017

31 december 2017

TERUGBLIK: Verkiezingsjaar 2017

Foto: Wouter Kolff / Twitter

Dit jaar vonden er weer verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer plaats. De uitslag is bekend: de SP is nagenoeg gelijkgebleven en Rutte mocht zijn derde kabinet smeden. In Veenendaal boekte de SP echter weer winst; en om het Veense feestje compleet te maken: Sandra Beckerman - een SP'er met een Veense achtergrond - werd gekozen tot Tweede-Kamerlid.

We blikken terug...

Lees verder
30 december 2017

TERUGBLIK: Actiejaar 2017

Foto: Jan Breur

Veenendaal staat niet stil; de SP zit niet stil. Wederom kunnen we terugblikken op een jaar van kleine en grote acties over grote en kleine onderwerpen. Voor een beter Veenendaal, een beter Nederland en een betere wereld...

Lees verder
29 december 2017

De mensen van 2017

Foto: Enna van Duinen

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in Veenendaal. Er zijn tal van verhalen, die gemaakt worden door mensen.

Aan het eind van het jaar zetten we de mensen die opvielen nog één keer in het zonnetje.

Lees verder
28 december 2017

Winkeltijden verruimd

Foto: Jan Breur

SP kiest voor continuïteit; cda stemt verdeeld

Op donderdag 21 december nam de gemeenteraad een besluit op het initiatiefvoorstel Wijziging Verordening winkeltijden. Hiermee is de wekelijkse koopzondag voor supermarkten en bouwmarkten mogelijk gemaakt. Daarnaast is besloten dat 12 keer per jaar een koopzondag mag plaatsvinden in het kernwinkelgebied.

Dit raadsbesluit betekent dat alle supermarkten en bouwmarkten elke zondag open mogen van 13.00 tot 18.00 uur. Tevens mogen de winkels in het kernwinkelgebied van Veenendaal 12 zondagen per jaar open. De koopzondag hoeft niet meer gekoppeld te zijn aan een evenement op zondag. Winkelstad Veenendaal zal een voorstel doen aan de gemeente voor welke zondagen.

Lees verder
27 december 2017

Enna van Duinen neemt de 'Wekelijkse Leuze' over

Foto: Cor van Londen

Vanaf 1 januari aanstaande zal  de 'Wekelijkse Leuze' geschreven worden door Enna van Duinen. Zij neemt de rubriek over van afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra.
Enna staat op plaats 3 van die kieslijst van de SP voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder
26 december 2017

Winter Wonderstrand

Foto: SP Veenendaal

Veenendaal on Ice

Of het nu vriest of dooit, Veenendalers kunnen schaatsen. Van vrijdag 15 december 2017 t/m zaterdag 6 januari 2018 is er een overdekte schaatsbaan van 500m2 met echt ijs in het centrum van Veenendaal. De baan ligt op het Stadsstrand.

Lees verder

Pagina's

U bent hier