h

Nieuws uit 2024

8 juli 2024

Succes in de Provincie

Foto: Almichael Fraay / Provincie Utrecht

Algemene beschouwingen 2024

Vanaf morgen staat de Gemeenteraad van Veenendaal in het teken van de Kadernota: de plannen voor het komende jaar. Ook de Provincie Utrecht heeft een Kadernota; die is onlangs vastgesteld. Bij die behandeling heeft de SP het goed gedaan: mooie Algemene Beschouwingen, en drie moties ingediend waarvan twee binnengehaald.

Lees verder
5 juli 2024

Hoe verder met de Achterbergsestraatweg?

Foto: Roel Breet / Provincie Utrecht

Statenleden bezoeken kruising

Provinciale Staten Utrecht gingen gisteren langs bij omwonenden van de Achterbergsestraatweg in Rhenen. De inwoners zijn het niet eens met de plannen om de kruising met de N233 nu aan te pakken als het verkeersprobleem bij de Rijnbrug nog niet is opgelost. De Statenleden kregen een presentatie waarbij de omwonenden een alternatief hebben uitgewerkt. Daarna werd de kruising bezocht om de verkeersdrukte tijdens de avondspits te bekijken.

Lees verder
3 juli 2024

Ketenen Gebroken

Foto: Jan Breur

Keti Koti 2024

Op 1 juli 1863 werd de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afgeschaft. Keti Koti is de landelijke viering van deze afschaffing en betekent letterlijk 'Ketenen Gebroken'. Op zaterdagmiddag 29 juni werd voor de tweede keer Keti Koti gevierd in Veenendaal; in en bij de Cultuurfabriek.

Lees verder
30 juni 2024

Gezamenlijk statement

n.a.v. incident Pride

In de avond van zaterdag 22 juni heeft zich een incident voorgedaan. Hierdoor moest het optreden van WagaStorm vroegtijdig worden afgebroken. Naar aanleiding van dit incident geven diverse Veense politieke partijen onderstaand statement af:

Lees verder
21 juni 2024

De hoofdprijs: €1000 p/mnd voor een schimmelwoning

Foto: SP Veenendaal

zwartboek en petitie aangeboden aan wethouder

Afgelopen donderdag, 20 juni, overhandigde Oscar Pruys van de actiegroep Woongenot Schilderswijk aan wethouder Stroobosscher het zwartboek en de petitie over het wonen in deze wijk. Ruim tachtig inwoners van de Schilderswijk hebben hierin hun klachten geuit over het gebrek aan onderhoud van hun woning.

Lees verder
13 juni 2024

Eindelijk evenementenbeleid…

Foto: Tilmann van de Loo

... maar zonder oldtimershows

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk heeft Veenendaal een nieuw evenementenbeleid.
Na uitstel, terugtrekken, en een verdaging ivm staken der stemmen, is het document 'Veenendaal blijft verrassen' eindelijk vastgesteld. Helaas is het niet alleen maar goed nieuws wat de klok slaat...

Omdat een aantal voorstellen eindigden in een gelijkspel op 18 april, moest daarover opnieuw gestemd worden op 30 mei. En die laatste stemming heeft ervoor gezorgd dat oldtimershows niet meer mogen in Veenendaal.

Lees verder

Pagina's

U bent hier