h

Baukje Hiemstra

Ik werk als activiteitenbegeleider met mensen met hersenletsel. Wat ik van deze mensen heb geleerd is solidariteit. Elkaar helpen, waar dat nodig is. Zo zouden wij als Veenendalers ook voor elkaar in moeten staan. SAMEN STERK!


Ik ben Baukje Hiemstra en ben sinds de oprichting van SP Veenendaal lid van deze partij. Vooral de grondgedachte van de SP: MENSELIJKE WAARDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN SOLIDARITEIT sluit aan bij de christelijke  waarden die ik van huis uit heb meegekregen. Voor  mij is de SP het christendom doen.

In november 2013 ben ik als voorzitter van SP Veenendaal gekozen. Een verantwoordelijke maar ook boeiende taak om achter de schermen te zorgen dat organisatie gesmeerd loopt.
We hebben een kleine actieve club. Het enthousiasme is er niet minder om. Ik vergelijk SP Veenendaal vaak met de Gideonsbende; een kleine groep, die met veel lawaai een heel groot leger op de vlucht heeft weten te slaan.
Lawaai maken we met als motto: Overal waar onrecht is, trekken wij ten strijde.

Ik ben eerst begonnen als Tribunebezorger en folderaar en later als kerngroeplid. Die twee activiteiten doe ik ook nog steeds. Ik vind dit allemaal erg leuk werk. Ik ben letterlijk en figuurlijk in beweging en sta zo met beide benen in de samenleving.

Vooral in de kerngroep bezig zijn, vind ik uitdagend.
De kerngroep bedenkt o.a. acties over zaken in de actualiteit die niet helemaal goed lopen.
Zo is SP Veenendaal de eerste afdeling die door  een manifestatie  aandacht heeft gevraagd voor de gevolgen van de verhuurdersheffing. Zo hebben wij met succes geprotesteerd tegen de sluiting van het jongerencultuurcentrum Escape. Zo hebben we via een onderzoek de wethouder erop gewezen dat de keukentafelgesprekken over huishoudelijke ondersteuning alleen op papier bestonden en haar gevraagd dit nog eens over te doen. Dit is een kleine greep uit de vele grote en kleinere acties die we gevoerd hebben.Het aardige van deze acties is dat de mensen die het aangaat, meedoen. We proberen het voor en met de mensen acties op touw te zetten.

Ook organiseert de kerngroep de maandelijkse aanwezigheid in het centrum en gaat de kerngroep de buurten in omzo van de bewoners te horen wat er speelt.
Kortom in de kerngroep hoor je hoe het leven in Veenendaal er in de praktijk uit ziet. In de kerngroep praat je met allerlei mensen en hoor je verrassende ideeën. Mooi en zinvol werk!U bent hier