h

Zorggeld blijft zorggeld

18 december 2015

Zorggeld blijft zorggeld

Foto: Toke van de Rovaart

Zorggeld blijft zorggeld. De gemeenteraad heeft een motie aangenomen, waardoor niet-uitgegeven geld voor het Sociale Domein in een zorgspaarpotje (bestemmings- reserve) komt, en niet op de grote hoop verdwijnt.

De motie werd ingediend door een groot aantal partijen - waaronder de SP - en had gelijk een meerderheid.

De gemeente heeft, met het oog op teruglopende bekostiging vanuit de rijksoverheid, sterk ingezet op bezuinigingen. Zo hoopte het College van Burgemeester en Wethouders het 'Sociale Domein' betaalbaar te houden.
Echter; er is zó hard bezuinigd, dat er het afgelopen jaar zorggeld over is gebleven. Dit is op de grote hoop beland, en hier is onder andere het tekort op de Parkeerexploitatie mee vlotgetrokken.
Wethouder Overduin heeft inmiddels toegegeven dat er misschien wel TE terughoudend is gehandeld bij het verstrekken van voorzieningen.

Ook dit jaar zal er geld voor de zorg overblijven. Om te voorkomen dat dit, net als vorig jaar, zal verdwijnen op de grote hoop, hebben ProVeenendaal, SP en anderen de motie ingediend.

Het besteden van zorggeld aan andere zaken heeft de SP ergernis opgeleverd. En niet alleen de SP, maar ook veel andere Veenendalers. De SP is de daarom actie OORMERK ZORGGELD gestart; dit is een handtekeningenactie om het geld voor de zorg ook bij de zorg te houden.
Tijdens de raadsvergadering toonde fractievoorzitter Jan Breur een stapel handtekeningen en meldde dat de teller inmiddels al op 1000 stond.

Door het 'binnenhalen' van de motie, zal het geld voor de zorg ook daadwerkelijk naar de zorg gaan.

Foto: SP Veenendaal
SP'er Toke van de Rovaart verzamelt handtekeningen op het Ronde Erf...

Reacties

Hallo Jan, weer eens goede resultaten,we staan weer wat sterker in onze schoenen..Nu op naar de 100 leden hier in Veenendaal!

Groetjes Toke

Mooi resultaat, en ook erg belangrijk om te zorgen dat de mensen komende jaar een meer realistische inschatting van hun zorgvraag kunnen krijgen. In sommige gevallen was dit nu wel erg krap. Dat maakt zo'n overschot als deze wel erg pijnlijk in dit soort gevallen.

Reactie toevoegen

U bent hier