h

SP start actie: Oormerk Zorggeld

23 november 2015

SP start actie: Oormerk Zorggeld

Foto: Baukje Hiemstra / SP Veenendaal

SP-Afdeling Veenendaal is een petitie gestart, waarin zij duidelijk maakt dat geld voor het Sociale Domein ook daadwerkelijk aan het Sociale Domein moet worden besteed – en niet aan andere zaken, zoals het vlottrekken van de parkeerexploitatie of het opfleuren van het winkelgebied. De actie heet Oormerk Zorggeld, en is ondermeer te tekenen via http://petities.nl/petitie/oormerk-zorggeld-gemeente-veenendaal.

teken de petitie

Aanleiding van de actie zijn een aantal voorstellen die de afgelopen tijd aan de gemeenteraad zijn voorgelegd, waarin zorggeld een andere bestemming kreeg toebedeeld. Zo stelde het College van Burgemeester en Wethouders in juni voor om ongebruikt zorggeld te besteden aan de parkeerexploitatie; en kreeg hiervoor een meerderheid in de gemeenteraad achter zich. De VVD stelde in oktober voor om geld uit het sociale domein te benutten voor het 'oppimpen' van het winkelcentrum. De VVD moest het zonder meerderheid stellen; dit voorstel werd afgewezen.

Foto: Jan Breur / SP Veenendaal
Afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra: “Tijdens onze gesprekken op straat, en tijdens het afgelopen Novemberdebat, is ons gebleken dat mensen boos zijn over deze voorstellen. En die mensen hebben gelijk! Zorggeld is voor de zorg. Via deze petitie kunnen mensen zich hiervoor uitspreken, en hopelijk de andere partijen overtuigen dat dit soort voorstellen echt niet door de beugel kunnen.”

teken de petitie

Reacties

Omdat ik niet meer in Veenendaal woon, kan ik deze petitie niet ondertekenen. Maar ik vind het een goede actie dat jullie hiertegen protesteren. Iedereen weet dat er (te) veel bezuinigd moet worden op de zorg, met soms schrijnende situaties tot gevolg. Dan is het van de zotte en schandalig dat geld wat wel bestemd is voor de zorg, aan andere zaken besteed gaat worden.
Wilma Vermeer

Beste Wilma,

De openingszin van de petitie is "Wij Burgers van Veenendaal en hun naasten". Dus als jij je tot de naaste van een inwoner van Veenendaal kan rekenen, zou je hem ook mogen tekenen.

Inderdaad is het belachelijk dat geld voor de zorg, waarin al zoveel bezuinigd is, ook nog eens aan andere doeleinden wordt besteed.

Reactie toevoegen

U bent hier