h

Actie

Hier alle artikelen over acties van, en gesteund door, SP Afdeling Veenendaal...

26 september 2022

Toch nog een zaterdag met de Vredesvlag

Foto: Veenendalers voor Vrede

afsluiting Vredesweek 2022

Had ik de vorige keer geschreven dat het 14 dagen terug al de laatste keer voor de Vredeswake, op verzoek van de organisatie van de Vredesweek werd gevraagd om op de laatste zaterdag van de Vredesweek toch nog een keertje te staan!

Lees verder
24 september 2022

Toespraak bij Vredeswandeling

Foto: Peter van de Rovaart

Vredesweek 2022

Het klinkt misschien raar uit de mond van iemand die zo actief met de vrede bezig is, maar ik zie mijzelf niet als pacifist. Er zijn naar mijn mening situaties denkbaar dat geweld gerechtvaardigd is. Als er een volkenrechtenlijk mandaat is, het geweld proportioneel is, en uitzicht biedt op een duurzame oplossing, kunnen militaire interventies acceptabel en zelfs wenselijk zijn...

Lees verder
23 september 2022

Hulpgoederen voor Oekraïne

Foto: Yolande de Meer

SP-leden steunen particuliere hulpactie

De mensen in Oekraïne leven nog steeds in een oorlogssituatie. Veel Oekraïners zijn naar Polen gevlucht en hebben alles achter moeten laten. Vanuit Veenendaal is er een particulier initiatief gestart om deze mensen te helpen. Leden van de SP-afdeling Veenendaal hebben voor deze hulpactie hulpgoederen ingezameld. 

Lees verder

Belangstelling voor de vrede

Foto: Jan Breur

Rijnpost-fotograaf en -journalist Pieter Vane liep afgelopen zaterdag (17 september) mee met de Vredeswandeling die Vredes initiatief Veenendaal en Veenendalers Voor Vrede organiseerden in het kader van de Vredesweek.

Lees verder
20 september 2022

Prinsjesdagprotest

Foto: Patricia Mateussen

Verslag demonstratie zaterdag 17 september

Met enkele leden vertrokken wij zaterdagochtend naar Den Haag.
Plm 2500 mensen hebben zaterdag meegedaan aan het Prinsjesdag Protest in Den Haag. De SP organiseerde de actie voor een noodplan om de gestegen kosten te drukken waar iedereen mee te maken heeft.

Lees verder
19 september 2022

50+ Beurs 2022 in Utrecht!

Foto: SP

Na enkele jaren van afwezigheid was daar dan de 50+ beurs weer! Zoals altijd weer in de Jaarbeurs! Even dreigde het openbaarvervoer (in dit geval de trein) roet in het eten te gooien, maar gelukkig werden deze acties opgeschort!

Dit jaar was ook de SP weer present met een mooie actie, dus werd er enkele weken geleden al een oproep geplaatst voor mensen in de stand, 2 dagen kon ik wel, dus mij snel aangemeld!

Lees verder
18 september 2022

VREDE is een KEUZE

Foto: Peter van de Rovaart

Vredeswandeling 2022

De Vredesweek is van start. Gisteren, zaterdag 17 september, vond de aftrap in Veenendaal plaats met de jaarlijkse Vredeswandeling - georganiseerd door Vredes initiatief Veenendaal en Veenendalers Voor Vrede. Op de route zijn verschillende toespraken en gedichten voorgedragen.

"Als oorlog een keus is," zei Jan Breur in zijn toespraak, "is vrede dat ook. Wij kiezen voor vrede, en wij dragen het uit. Opdat meer mensen die keuze maken. En hopelijk kiezen de wereldleiders op een dag ook voor de vrede, want ook zij zijn mens."

Lees verder
11 september 2022

Generatie Vrede staat op!

Foto: Veenendalers voor Vrede

Vredeswandeling 17 september

Aanstaande zaterdag, 17 september, vindt er in het centrum van Veenendaal een vredeswandeling plaats. Deze wordt georganiseerd door Vredesinitiatief Veenendaal in samenwerking met Veenendalers Voor Vrede. De start is om 14:00u voor het gemeentehuis; iedereen is welkom en de deelname is gratis.

Lees verder
8 september 2022

Stikstofcrisis

Foto: SP Veenendaal

Nangialay en ik staan voor Birlik met onze koopkrachtkrantjes. Er loopt een vrouw de winkel uit. Ze komt op ons af en ik vraag haar of zij het leven ook zo duur vindt worden.
"Ja," zegt ze "maar ik ben boerin.” Als ik haar vraag of zij onze plannen om het leven weer wat betaalbaarder te maken eens wil doorlezen, krijg ik nul op mijn rekest. Eerst moeten de stikstofproblemen opgelost worden.
En ze loopt naar haar auto.

Lees verder
1 september 2022

Solidair

Foto: SP Veenendaal

Afgelopen zaterdag stonden we weer op de markt. Naast ons stonden jongens die om een bijdrage vroegen voor de kinderen van de voedselbank. Wij gingen met de bezoekers gesprekken aan over onze plannen om de koopkracht weer op orde te krijgen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier