h

Actie

Hier alle artikelen over acties van, en gesteund door, SP Afdeling Veenendaal...

6 juni 2024

Zwartboek en petitie aangeboden

Foto: SP Veenendaal

Alsof wij er niet toe doen

"Alsof wij er niet te doen" is de naam van het zwartboek dat is opgesteld door bewoners van de Schildersbuurt in het Franse Gat. Samen met een muur aan klachten boden ze dit aan op dinsdag 4 juni, aan Veenvesters-directeur Trees van Haarst.
Bij deze actie werden zij ondersteund door de SP.

Lees verder
5 juni 2024

Alsof wij er niet toe doen!

Foto: SP Veenendaal

Dinsdag 4 juni om 14.00 uur was het dan zover dat de actiegroep Woongenot Schilderswijk haar zwartboek aanbood aan de directeur van Veenvesters, mevrouw Van Haarst. Begeleid door zo’n tien bewoners en door enkele SP ers die de actiegroep ondersteund hebben, traden zij het gebouw van Veenvesters binnen, de zes meter klaagmuur met zich meedragend.

Het was wel even een verrassing dat de directeur het zwartboek in ontvangst wilde nemen. Eerder had zij aangegeven op deze dag geen tijd te hebben voor haar klagende bewoners. Maar toch fijn dat zij haar afspraken heeft verzet.

Lees verder
3 juni 2024

Europa of eigen dorp eerst?

Foto: SP Veenendaal

Afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest om de inwoners van Veenendaal bewust te maken van de komende Europese verkiezingen op 6 juni. En natuurlijk willen we ze ook graag vertellen over ons mooie programma. Kritisch waar nodig en samenwerken waar noodzakelijk!

Het was geen makkie om de mensen voor Europa te interesseren.
Vooral na afgelopen donderdag niet. Veenendaal was bezig met haar eigen sores.

Lees verder
3 juni 2024

Campagne voor Europa

Foto: SP Veenendaal

kom op voor elkaar

En zo gingen we weer de straat op.
Nu voor de verkiezingscampagne voor Europa, met als Lijsttrekker onze Gerry Elfrink bovenaan, als eerste vrouw direct daarna Fenna Feenstra!

Lees verder
29 mei 2024

Kom op voor de werkende klasse!

Foto: Jan Breur

Afgelopen zaterdag stonden we in het centrum van Veenendaal met de actie voor Miljonairsbelasting.

Nederland heeft 317.000 miljonairs. Mensen die zwemmen in het geld.
Dit terwijl de mensen die het werk doen tegen steeds hogere kosten voor het levensonderhoud aanlopen en met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen.
De ongelijkheid wordt steeds groter.

Lees verder
28 mei 2024

Campagne afgetrapt

Foto: Jan Breur

Kom op voor een beter Europa!

De campagne om de SP in het Europese parlement te krijgen is afgelopen zaterdag officieel afgetrapt. In Veenendaal gebeurde dit bij de Van Kreel-poort, waar enthousiaste vrijwilligers flyers uitdeelden aan het winkelende publiek. En verschillende complimenten in ontvangst mochten nemen...

Lees verder
27 mei 2024

De start van de campagne

Foto: Jan Breur

voor de Europese verkiezingen

Zaterdag 25 mei is dan de campagne écht van start gegaan!
Met banner, borden, karretje met inhoud kwam Baukje aangefietst in de van Kreelpoort. Ik (Toke) kwam ook aangelopen, met karretje en materialen.
De banner werd opgezet, de folders flyers en natuurlijk de sponzen niet te vergeten werden uitgezocht en verdeeld. Ik ging de Hoofdstraat in; Baukje bewaakte de banner en sprak daar, samen met Jan en Tilmann, de mensen aan.

Lees verder
22 mei 2024

Toke’s drukke week

Foto: Jan Breur

Altijd actief, dit bezige bijtje!

De SP is een bruisende club met enthousiaste vrijwilligers, maar zo enthousiast als Toke zijn er maar weinig. Ze laat geen kans onbenut om voor de SP op pad te gaan; afgelopen week was geen uitzondering. Ondernemen, cultuur, klimaat... van alles kruiste haar pad!

Lees verder
13 mei 2024

Zorg in het Zonnetje

Foto: Tilmann van de Loo

Dag van de Zorg 2024

Op zondag 12 mei was het de Dag van de Zorg. In het kader daarvan ging de SP op vrijdag 10 mei bij verschillende zorginstellingen langs, om het personeel in het zonnetje te zetten. Want dat is welverdiend!

Lees verder
5 mei 2024

SP terug in het Franse Gat

Foto: Jan Breur

Bouwstenen voor goed wonen

Op zaterdag 4 mei trok een tweetal SP'ers de schildersbuurt van het Franse Gat in. Hun missie: het inzamelen van verhalen over het woongenot daar. Het is het vervolg op de enquête die eerder dit jaar gehouden is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier