h

Voorstellen

Foto: SP Veenendaal

Lees hier de voorstellen die wij gedaan hebben in de gemeenteraad...

26 maart 2024

Voor duurzaamheid

Voorstellen bij opgaveperspectief

In de raadsvergadering van 21 maart j.l. is het Opgaveperspectief Duurzaam Veenendaal vastgesteld. Bij dit opgaveperspectief was de SP mede-indiener van een tweetal voorstellen om het sociale aspect van de verduurzaming te borgen, en om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Want duurzaamheid en klimaatrechtvaardigheid heeft de SP hoog in het vaandel staan.

Lees verder
7 maart 2024

Raad (niet) in verzet

ProVeenendaal stemt AntiVeenendaal

Een meerderheid in de Veense gemeenteraad, bestaande uit ProVeenendaal en de christelijke partijen, vindt het schijnbaar prima dat 'Den Haag' de gemeente te weinig geld geeft om haar taken uit te voeren. Zij stemden TEGEN een motie van SP en VVD om zich hiertegen uit te spreken. Op naar ravijnjaar 2026...

Lees verder
31 januari 2024

Niet rucksichtloss procederen

Motie ingetrokken

Wat in december met een cliffhanger eindigde, liep in januari met een sisser af. De motie van Lokaal Veenendaal, SP en anderen, om niet te procederen tegen de Belastingdienst is ingetrokken. Het College van Burgemeester en Wethouders toonde zich gevoelig voor de argumenten van de indieners.

Lees verder
27 januari 2024

Net geen meerderheid voor Ombudspersoon

SP-voorstel strandt na 2x gelijkspel

Elke stem telt, en driemaal is GEEN scheepsrecht. Althans, niet in de gemeenteraad. Daarom krijgt de gemeente Veenendaal geen eigen ombudsfunctie. Na twee stemrondes in de gemeenteraad was er geen meerderheid voor het SP-voorstellen voor het instellen van een lokale Ombudspersoon.

Lees verder
25 januari 2024

Effectmonitor Sociaal Domein SMART

If at first you don't succeed,
better get up and try again.

Nadat in november een motie over de effectmonitor Sociaal Domein eindigde in een gelijkspel (16-16), is hij in december alsnog aangenomen met een meerderheid van 18-12. Zo zie je maar: als je in eerste instantie geen meerderheid hebt, kan die later alsnog komen.

Lees verder
24 januari 2024

Voor huurders en woningzoekenden

Voorstellen bij bestemmingsplan
en huisvestingsverordening

Wonen is een recht. Een recht waar de SP pal voor staat.
Iedereen moet een plek hebben om thuis te noemen.

Tijdens de raadsvergadering van 14 december streed de SP bij de behandeling van het bestemmingsplan Dennenlaan 23-73, en bij de behandeling van de Huistingsverordening, wederom voor het recht om te wonen. De partij diende verschillende voorstellen in...

Lees verder
20 november 2023

Veenendaal weer iets socialer

Foto: Yolande de Meer / SP Veenendaal

Samen werken in verbinding

Sietse van der Bij is niet te stoppen. De nieuwe fractievoorzitter van de SP heeft met een aantal voorstellen het sociale beleid van Veenendaal beter weten te maken. Of ze nou via stemming of toezegging worden verzilverd - Sietse krijgt het voor elkaar.

Lees verder
15 november 2023

Voorstellen bij begroting

Foto: Jan Breur

Linksom of rechtsom verzilverd

Verspreid over maarliefst drie vergaderingen behandelde de gemeenteraad de afgelopen tijd de Programmabegroting. Dat het zoveel tijd kostte is opmerkelijk, aangezien de begroting - gezien de onzekere financiële situatie - beleidsarm is en de coalitie op voorhand al bekendmaakte geen extra geld te willen uitgeven. Desalniettemin slaagde Sietse van der Bij, de golden boy van de SP, erin om zijn voorstellen te verzilveren.

Lees verder
26 september 2023

MOTIE: Maximaal waardevolle bomen Jan Steenlaan behouden

unaniem aangenomen!!!

De eerste motie die je indient, unaniem aangenomen krijgen. Er zijn beroerdere manieren om je raadscarrière te beginnen. SP-leider Sietse van der Bij maakte een vliegende start, door ervoor te zorgen dat er veel meer waardevolle bomen behouden bij de Jan Steenlaan.

Lees verder
5 juli 2023

Wat kun je voorstellen…

Foto: SP Veenendaal

...bij een beleidsarme Kaderbrief?

Afgelopen maandag, 3 juli, eindigde het politieke jaar met de bespreking van een zeer beleidsarme Kaderbrief. Door financiële onzekerheid durfde het College van Burgemeester en Wethouders nog geen plannen uit te zetten voor het komende jaar.
Dit weerhield
TEAM SP er echter niet van om fractievoorzitter Jan Breur een aardig stapeltje moties mee te geven naar zijn laatste raadsvergadering...

Lees verder

Pagina's

U bent hier