h

Voorstellen

Foto: SP Veenendaal

Lees hier de voorstellen die wij gedaan hebben in de gemeenteraad...

20 november 2023

Veenendaal weer iets socialer

Foto: Yolande de Meer / SP Veenendaal

Samen werken in verbinding

Sietse van der Bij is niet te stoppen. De nieuwe fractievoorzitter van de SP heeft met een aantal voorstellen het sociale beleid van Veenendaal beter weten te maken. Of ze nou via stemming of toezegging worden verzilverd - Sietse krijgt het voor elkaar.

Lees verder
15 november 2023

Voorstellen bij begroting

Foto: Jan Breur

Linksom of rechtsom verzilverd

Verspreid over maarliefst drie vergaderingen behandelde de gemeenteraad de afgelopen tijd de Programmabegroting. Dat het zoveel tijd kostte is opmerkelijk, aangezien de begroting - gezien de onzekere financiële situatie - beleidsarm is en de coalitie op voorhand al bekendmaakte geen extra geld te willen uitgeven. Desalniettemin slaagde Sietse van der Bij, de golden boy van de SP, erin om zijn voorstellen te verzilveren.

Lees verder
26 september 2023

MOTIE: Maximaal waardevolle bomen Jan Steenlaan behouden

unaniem aangenomen!!!

De eerste motie die je indient, unaniem aangenomen krijgen. Er zijn beroerdere manieren om je raadscarrière te beginnen. SP-leider Sietse van der Bij maakte een vliegende start, door ervoor te zorgen dat er veel meer waardevolle bomen behouden bij de Jan Steenlaan.

Lees verder
5 juli 2023

Wat kun je voorstellen…

Foto: SP Veenendaal

...bij een beleidsarme Kaderbrief?

Afgelopen maandag, 3 juli, eindigde het politieke jaar met de bespreking van een zeer beleidsarme Kaderbrief. Door financiële onzekerheid durfde het College van Burgemeester en Wethouders nog geen plannen uit te zetten voor het komende jaar.
Dit weerhield
TEAM SP er echter niet van om fractievoorzitter Jan Breur een aardig stapeltje moties mee te geven naar zijn laatste raadsvergadering...

Lees verder
23 juni 2023

Biertje na de westrijd. Ook als je laat speelt.

Foto: Sietse van der Bij voor Teus Nieboer en Jan Breur / Teus Nieboer

Voorstel SP/ProVeenendaal:
maatwerk voor sportclubs

Volgens de Drank- en Horecaverordening mogen sportverenigingen na middernacht geen (alcoholische) drank meer schenken. Deze regel is voor een aantal verenigingen problematisch, omdat die laat op de avond nog wedstrijden spelen - en dan dus geen biertje na de wedstrijd meer kunnen tappen. Daarom dienden SP en ProVeenendaal een motie in, waarin ze vroegen om maatwerk voor die verenigingen.

Lees verder
27 mei 2023

Een plek voor Veense cultuurmakers

Foto: SP Veenendaal

Voorstellen bij het nieuwe theater

Afgelopen donderdag stemde de gemeenteraad in met de uitgangspuntennotitie voor het nieuwe theater. Vanwege de enorm hoge kosten die gemoeid gaan met een nieuw theater, was het voor de SP wel een worsteling om in te stemmen met dit voorstel. Maar uit liefde voor de Veense cultuur droeg de partij zelf ook nog een aantal voorstellen aan.

Lees verder
12 mei 2023

De regio bereikbaar

Voorstellen bij bereikbaarheidsagenda

De bereikbaarheidsagenda van regio Food Valley is niet vastgesteld in de gemeente Veenendaal. De stemmen staakten (gelijkspel) op één van de ingediende wijzigingsvoorstellen. Over de andere voorstellen is wel gestemd.

Lees verder
22 april 2023

MOTIE: Demonstratierecht

Foto: AJ Breur

Helaas verworpen

Het demonstratierecht staat onder druk. Ook in Nederland.
Amnesty International luidt hierover de noodklok, en heeft een manifest opgesteld om het demonstratierecht te borgen. Een motie van de SP, waarin de Burgemeester verzocht werd om dit manifest te ondertekenen, kreeg geen meerderheid in de gemeenteraad.

Lees verder
21 april 2023

Poppodium en theater voor iedereen!

Toezeggingen op moties

De plannen voor een nieuw theater hebben geleid tot een zeer lange discussie in de Gemeenteraadsvergadering van gisteren (20 april). Het debat duurde zo lang, dat de stemmingen hierover zijn uitgesteld naar 25 mei. Desalniettemin heeft de SP al wel een tweetal toezeggingen binnengeharkt op moties die zij heeft ingediend...

Lees verder
3 april 2023

MOTIE: Stop de 4de route

Foto: Stop de vierde route

Gemeenteraad spreekt zich uit tegen aanvliegroute

In de gemeenteraad van Veenendaal is een motie aangenomen, waarmee de raad zich uitspreekt tegen de geplande vierde aanvliegroute richting Schiphol. Deze route zal ook over Veenendaal gaan, met alle gevolgen van dien.
De motie werd ingediend door ProVeenendaal, SP, en vele anderen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier