h

De nestor blikt terug...

23 december 2022

De nestor blikt terug...

Foto: SP Veenendaal

...wie waren de verrassingen in het afgelopen jaar?

"Het is weer december, het jaar is voorbij," met deze verwijzing naar Lebbis en Jansen opende raadsnestor Jan Breur zijn terugblik op het afgelopen jaar. Het was donderdag 15 december, aan het eind van de laatste gemeenteraadsvergadering van 2022. Een jaar waarin een nieuwe gemeenteraad aantrad...

Als nestor (langstzittend gemeenteraadslid) lette Breur extra op de nieuwkomers. Wie zijn er in staat te verrassen?
Breur noemde er drie in het bijzonder:

  • Iris van de Laar (ProV), die bij haar eerste optreden een voorstel mocht indienen dat naar Veense begrippen revolutionair genoemd mag worden. Dit deed ze bij de woonvisie. In het voorstel borgde ze niet alleen de 30% sociale woningbouw, maar ook nog eens 30% betaalbare en 7% goedkope woningen.
  • David Geurtsen (SGP) is nog niet aan zijn 'maiden speech' toegekomen, maar heeft zich behoorlijk laten gelden in de interrupties. Tijdens het debat over de NTA, die geïnfiltreerd zou hebben in Veense moskeeën, had Lokaal Veenendaal-woordvoerder Yasin Makineli een zware kluif aan hem.
  • Peter van Yren (VVD) heeft zich eveneens een begenadigd debater getoond. In het debat over de 'bijstandsfraudebingo' heeft hij een valstrik voor GroenLinkser Tijs van der Weele gelegd - die er met open ogen intrapte. Ook in latere debatten deed hij niet onder voor de meer ervaren raadsleden.

Na het uitdelen van complimenten wenste hij iedereen fijne feestdagen en een goed nieuwjaar toe. Daarna kon het kerstreces van start gaan...

Foto: Gemeente Veenendaal / Twitter

Hoewel de laatste raadsvergadering kort was, stond er die avond wel meer op de agenda dan alleen de speech van de nestor. Eerder die avond was er gesproken over:


Binnenkort op deze site:

De jaarlijkse terugblikken op de actiemomenten, de mensen en de verkiezingstijd. Waar heeft de SP zich in Veenendaal hard voor gemaakt? En wie verdient er een extra momentje in de zon? Hou veenendaal.sp.nl in de gaten!

Wordt vervolgd...

Reactie toevoegen

U bent hier