h

Voor boer en natuur...

19 december 2022

Voor boer en natuur...

Foto: SP Veenendaal

Regionaal perspectief landelijk gebied

Afgelopen donderdag (15 december) is in de gemeenteraad van Veenendaal de 'Contourennotitie Regionaal Perspectief Landelijk Gebied' vastgesteld. Daarin staat de richting aangegeven van hoe we in deze regio met het landelijke gebied omgaan.
Voor de SP is het belangrijk dat er oog is voor zowel de boer als de natuur.

Fractievoorzitter Jan Breur wilde weten of de Gebiedscoöperatie Binnenveld in positie bleef bij het vaststellen van deze notitie. In deze coöperatie hebben een aantal boeren de handen ineengestoken en weten op constructieve wijze invulling te geven aan de ontwikkelingen in het Binnenveld.
Hierop kreeg hij van het College van Burgemeester en Wethouders een goudomrande toezegging: niet alleen met de Gebiedscoöperatie, maar ook met andere boeren, bewoners en belanghebbenden wordt gepraat - en geluisterd.

De SP overwoog nog een voorstel in te dienen om de wensen van de andere gemeenten te ondersteunen. Als verstedelijkte gemeente zonder buitengebied moet Veenendaal immers niet een te grote broek aantrekken, maar goed luisteren naar de omringende meer agrarische gemeenten.
Echter; omdat de belangen van de boeren en natuurorganisaties al zo'n prominente plek hebben in de notitie, zag de partij daar vanaf.

Foto: SP Veenendaal

De SP is voorstander van boerenlandbouw, met oog voor biodiversiteit, bodem- en luchtkwaliteit en dierenwelzijn. Boeren moeten op een toekomstbestendige manier een eerlijke boterham kunnen verdienen.
Hoe dat eruit kan zien, is te lezen in het essay 'Aarde, Boer en Consument verdienen beter'. Ook werd hierover gesproken op het Novemberdebat dat de SP dit jaar in Renswoude organiseerde.

Reactie toevoegen

U bent hier