h

Bibliotheek Veenendaal het actiefst

28 december 2020

Bibliotheek Veenendaal het actiefst

Meeste activiteiten per 1000 inwoners

Bibliotheek Veenendaal staat op nummer 1 in de ranglijst meest actieve bibliotheken van Nederland. De ranglijst is opgesteld door Marc Deckers, op basis van de cijfers die bibliotheken zelf aanleverden. Bibliotheek Veenendaal biedt 72,8 activiteiten per 1000 inwoners; het landelijke gemiddelde is 12,5.

Dit landelijke gemiddelde was eerder 8,5 en heeft dus een reuzensprong gemaakt. Een duidelijk teken dat activiteiten steeds belangrijker worden voor bibliotheken.
Op nummer 2 staat Noordwest Veluwe (65,8) en Hardenberg (63,3) staat op nummer 3.

De SP is trots op de prestaties van 'onze' Veense bieb.
Fractievoorzitter Jan Breur: "De bibliotheek vervult een belangrijke rol in de samenleving. Ook met het oog op sociale cohesie. En terwijl het steeds moeilijker wordt voor bibliotheken om open te kunnen blijven, weten ze toch steeds meer activiteiten te organiseren. En daarin staat Veenendaal bovenaan. Als dat geen cultureel ondernemerschap is..."

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier