h

Provincie/regio

Foto: Jan Breur

Hier vindt u artikelen die te maken hebben met zaken buiten Veenendaal. Dat wil zeggen; onze regio. Dat kunnen onze buurgemeenten zijn, regio Food Valley, of de provincie.

De Provinciale Statenfractie van de SP in de provincie Utrecht heeft ook een eigen website. Deze vindt u HIER.

29 mei 2024

Kale berm? Foutje bedankt!

Foto: Baukje Hiemstra

Provinciale SP stelt vragen
over maai-incident Rondweg

De Utrechtse statenfractie van de SP ontving onlangs verschillende klachten over het maaigedrag van de provincie. De ontluikende bloemenpracht in de berm van de Veenendaalse Rondweg Oost (N233) heeft het veld moeten ruimen bij een wel heel grondige maaibeurt.
Reden voor fractievoorzitter Jan Breur om hier vragen over te stellen in Provinciale Staten.

Lees verder
28 mei 2024

Campagne afgetrapt

Foto: Jan Breur

Kom op voor een beter Europa!

De campagne om de SP in het Europese parlement te krijgen is afgelopen zaterdag officieel afgetrapt. In Veenendaal gebeurde dit bij de Van Kreel-poort, waar enthousiaste vrijwilligers flyers uitdeelden aan het winkelende publiek. En verschillende complimenten in ontvangst mochten nemen...

Lees verder
15 mei 2024

Gast

Foto: Jan Breur

Kom binnen en voel je thuis

"Tot slot wil ik nog wijzen op de waarden die we als gemeenschap uitdragen. De winkels mogen elke zondag open; er is ruim baan voor commercie. Maar op ontmoeting, verwondering en verheffing bestaan restricties - en zijn daarbij ondergeschikt gemaakt aan plat kapitalisme. Is dat het Veenendaal wat we willen zijn?"

Ik was weer terug op 'het oude nest'; het Gemeentehuis. Ik sprak de raadscommissie toe over het Evenementenbeleid. Als inwoner. Te gast in de Raadszaal.

Lees verder
28 april 2024

Dijk in Utrecht

Foto: Frank van den Heuvel

Een avond met 'Jimmy Schimmel'...

Op 22 april bezocht politiek leider Jimmy Dijk onze regio. In de Saffier in het Utrechtse Hoograven trok hij een volle zaal, waar hij sprak over over de woningnood, de groeiende ongelijkheid of de toenemende onrust in de wereld. Dit alles onder de bezielende leiding van oud-Kamerlid Jasper van Dijk.

Lees verder
5 april 2024

Jimmy Dijk komt naar Utrecht

Wees erbij en praat mee!

Op maandag 22 april komt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk naar Utrecht voor een openbare avond. Iedereen is om 20.00 uur welkom in de Saffier, Saffierlaan 8-10 in Utrecht. Toegang is gratis. Meld je aan en wees erbij!

Lees verder
4 april 2024

Zeggenschap

Foto: Jan Breur

Waar je wel en niet over gaat

Socialisten hebben een 'hands on'-mentaliteit,
terwijl liberalen meer laissez-faire zijn.
Het is een beetje een versimpelde weergave van de werkelijkheid, zeker sinds Ayn Rand met haar 'objectivistische' neoliberalisme dominant werd in het liberale denken. Sindsdien doen liberalen vooral wat het gunstigst uitpakt voor het grootkapitaal. En socialisten hoeven ook niet persé overal bovenop te zitten: aan bureaucratische urenregistratie in de zorg, of betutteltrajecten bij uitkeringen hebben we immers een broertje dood.
Maargoed, de nuanceringen in acht nemende zou je kunnen zeggen dat deze stelling in grote lijnen klopt. En dat geldt zeker voor de keer toen ik de gedeputeerde vroeg naar de medezeggenschap van het OV-personeel.

Lees verder
13 februari 2024

Stront

Foto: RTV Utrecht / RTV Utrecht

Stank voor dank

"Iedere dag weer fijn om geen Commissaris te zijn," antwoordde Tim. Ik had net een berichtje doorgestuurd dat de Commissaris van de Koning onderweg was naar het Provinciehuis om protesterende boeren te ontvangen. Die waren weer op de tractor geklommen, en hadden nu ook de giertanks meegenomen...

Lees verder
8 februari 2024

Europa kan stukken beter

Foto: Jan Breur

Regioconferentie 27 januari

Dit jaar vinden er verkiezingen plaats voor het Europese Parlement; de SP hoopt hier een plekje te bemachtigen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Daarom stond de Regioconferentie van 27 januari j.l. in het teken van de weg naar Brussel...

Lees verder
30 januari 2024

Waar een kleine fractie groot in kan zijn

Foto: Jan van Zwam / SP Veenendaal

Jan Breur op regioconferentie

Afgelopen zaterdag, 27 januari, vond in De Moed in Amersfoort de regioconferentie van SP regio Utrecht plaats. Hier legde Jan Breur, fractievoorzitter van de SP in de Utrechtse Provinciale Staten verantwoording af. Dit was bepaald geen straf, want hij kon vooral goed nieuws brengen.

Lees verder
14 januari 2024

Vertrek

Foto: Jan Breur

Ditjes, datjes en andere intriges...

Politiek is te belangrijk om aan politici over te laten. Maar toch vertrek ik elke woensdag (doorgaans behoorlijk vroeg) richting Utrecht om mij (tot doorgaans behoorlijk laat) op te sluiten op het Provinciehuis en te doen waarvoor ik ben gekozen: politiek.

Als ik verwacht nog met het OV thuis te kunnen komen, 's avonds, dan pak ik de trein. Maar voor de laatste Statenvergadering van het jaar had ik toch maar de auto gepakt. De vergadering daarvoor had ik me namelijk verkeken op het tijdstip waarop we klaar zouden zijn, en was het niet de trein, maar de auto van Bertrick van den Dikkenberg waarmee ik uiteindelijk thuis was gekomen.
Dit zou mij geen tweede keer overkomen; vandaar de auto.

Lees verder

Pagina's

U bent hier