h

Provincie/regio

Foto: Jan Breur

Hier vindt u artikelen die te maken hebben met zaken buiten Veenendaal. Dat wil zeggen; onze regio. Dat kunnen onze buurgemeenten zijn, regio Food Valley, of de provincie.

De Provinciale Statenfractie van de SP in de provincie Utrecht heeft ook een eigen website. Deze vindt u HIER.

27 maart 2023

16.880 stemmen op de SP

Foto: SP Veenendaal

Jan Breur gekozen tot Statenlid

De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen in de provincie Utrecht is afgelopen vrijdag (24 maart) door het centraal stembureau van de kieskring Utrecht vastgesteld. Hieruit blijkt dat er provinciebreed 16.880 stemmen zijn uitgebracht op de SP. Dit is goed voor één zetel, die bemensd gaat worden door de Veenendaler Jan Breur.

Lees verder
26 maart 2023

NIEUWE BUREN: SP in Ede

Foto: Jan Breur / SP Veenendaal

Van harte gefeliciteerd

Op de partijraad van 26 maart heeft zich in heugelijk feit voltrokken. Ede heeft nu officieel een eigen SP-afdeling. De kersverse afdeling werd daarom in het zonnetje gezet.

Lees verder
22 maart 2023

Wat is er aan de hand in Veenendaal?

Minder stembureaus, lagere opkomst,
chaos bij tellen

Het opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023 in Utrecht is met 63,4% hoger dan bij de vorige verkiezingen. In 2019 was het percentagen 61,6% Deze hogere opkomst is niet te danken aan Veenendaal; hier zakte de opkomst van 60,4% in 2019 naar 60% in 2023. Bovendien liet Veenendaal de rest van de provincie ook nog eens pijnlijk lang wachten op de voorlopige uitslag. Wat is hier aan de hand?

Lees verder
21 maart 2023

Moois

Foto: Jan Breur

Over een fijne campagne en een matig resultaat

Op de dag dat ik mijn eerste debat had, kreeg ik een kaartje in de bus.

Jan,
Veel succes & plezier in de campagne. We maken er wat moois van!
Groet, Lilian Marijnissen

Lees verder
15 maart 2023

SP-stemmers bedankt!

Foto: SP Veenendaal

Wachten op de uitslag...

De stembureaus zijn gesloten. Het is wachten op de uitslag.
Heeft u SP gestemd? Dan danken wij u hartelijk!

Lees verder
15 maart 2023

Vandaag mag je stemmen. Doe dat!

Foto: SP Veenendaal

Utrecht is van ons allemaal!

De grote dag is aangebroken! De dag dat er gestemd mag worden voor de Provinciale Staten (en de Waterschappen). Voor de Veense SP een extra spannende dag, want 'hun' Jan Breur voert de Provinciale lijst voor de SP aan.
Zijn boodschap: "Ga stemmen, liefst SP. Want als je stemt, wordt je gehoord. Utrecht is immers van ons allemaal, niet alleen van de hoge heren in de kantoren."

Lees verder
14 maart 2023

Het OV moet anders: gratis en in publieke handen!

Foto: SP Provincie Utrecht

Er wordt gestaakt in het openbaar vervoer voor betere werkomstandigheden en minder markt in het OV. Het is tijd dat we het openbaar vervoer weer in eigen handen nemen, zodat reizigers en werknemers weer centraal staan en niet de winst.

Lees verder
14 maart 2023

Omdat het anders moet!

Foto: SP Veenendaal

verkiezingen 15 maart

Morgen is het zover. Woensdag 15 maart: de dag van de Provinciale Statenverkiezingen. Daarom stond een groep vrijwilligers van SP Veenendaal vandaag nog één keer in het centrum. Om de bezoekers van de dinsdagmarkt te wijzen op de verkiezingen en de punten die de SP wil behalen in de Provinciale Staten en de Eerste Kamer. En vooral ook om te luisteren naar wat de mensen te zeggen hadden.

Uiteraard was lijsttrekker Jan Breur ook van de partij.

Lees verder
13 maart 2023

Jan's drukke week

Foto: SP Provincie Utrecht

Actie, debatten en meer...

De verkieziningen komen in rasse schreden naderbij. Dat is ook te merken aan de agenda van lijsttrekker Jan Breur. De afgelopen week was hij bijna continu aan de slag - en reisde hij bijkans de hele provincie door.

Lees verder
12 maart 2023

Een reis van mijl op zeven en betaalbare boodschappen

Foto: SP Veenendaal

Laatste campagneweekend

Afgelopen zaterdag stonden we weer met onze actietent in het centrum. Deze keer waren we niet de enige partij. De bezoekers van het dorp werden overvallen door allerlei partijen, die hun stem wilden winnen. En de bezoekers hadden daar geen zin in. De aanloop was niet erg groot daardoor, maar we hebben toch wel een paar goede gesprekken gehad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier