h

Cultuur

Foto: SP Veenendaal

Lees hier onze artikelen en documenten aangaande cultuur...

24 oktober 2023

Een theater van zestig miljoen?

Foto: Baukje Hiemstra

Onderzoek onder inwoners en bezoekers

Ons theater, de Lampegiet, voldoet niet meer aan de eisen van de tijd en renovatie zou enorme kosten met zich meebrengen. Dit is een reden voor de raad om een nieuw theater te overwegen. Voor de zomer sprak de raad over dit nieuw te bouwen theater, met een grote zaal voor megaproducties, een kleine zaal een filmzaal, een parkeergarage….. Voor elk wat wils.De kosten worden beraamd op tenminste zestig miljoen.
"Cultuur is belangrijk, maar moet in tijden van groeiende armoede er wel zo’n duur theater komen?" Vroeg een aantal raadsleden zich af.
De raad heeft besloten om onderzoek naar te doen naar wat voor theater Veenendaal nodig heeft..

Lees verder
16 oktober 2023

Plottwist bij evenementenbeleid

Foto: Jan Breur

Geen besluit genomen!

Als het evenementenbeleid in de Gemeenteraad wordt besproken, is dat een evenement op zichzelf. En ook de bespreking afgelopen donderdag (12 oktober) bracht verwondering bij het publiek.
Er is namelijk geen besluit genomen!

Lees verder

Verrassende wending evenementenbeleid

Besproken, maar niet vastgesteld

De SP roept al jaren om het maximumaantal evenementen op zondag los te laten, zodat er iedere zondag iets moois om van te genieten, passend op de locatie is. Zo zouden niet alleen de grote exploitanten alles invullen, maar kon ook een Evangelische openluchtdienst of een kleiner evenement de kans krijgen. Als dat voorstel het niet zou halen, wilde de partij onbeperkt evenementen toestaan op zondag die geen geluidsoverlast zouden geven. Daarnaast was er een voorstel om organisaties bij twee overschrijdingen vijf jaar geen vergunning meer te geven.

Lees verder
12 oktober 2023

Tussen levendigheid en leefbaarheid...

Foto: SP Veenendaal

SP zoekt balans in Evenementenbeleid

Vanavond (donderdag 12 oktober) neemt de Gemeenteraad een besluit over het evenementenbeleid. Voor de SP is daarin de balans tussen levendigheid en leefbaarheid van groot belang. In de voorbespreking in de raadscommissie vorige week gaf Tilmann van de Loo een inkijkje in deze zoektocht...

Lees verder
11 oktober 2023

Alle ruimte voor passende evenementen!

Jaar na jaar blijft de SP zich inzetten voor meer (passende) evenementen binnen heel Veenendaal. Wat ons betreft horen die bij een levendige stad en bieden die ook kansen aan onze verenigingen en ondernemers om leuke (lokale) evenementen op iedere dag van de week mogelijk te maken.

Lees verder

Nieuw evenementenbeleid

Besproken in de raadscommissie

Aanstaande donderdag neemt de Gemeenteraad een besluit over het nieuwe evenementenbeleid. In voorbereiding daarop werd het vorige week besproken in de raadscommissie. Verschillende inwoners maakten hier gebruik van hun spreekrecht voor burgers, om de gemeenteraadsfracties iets mee te geven.

Lees verder
10 oktober 2023

Jan is even terug...

Foto: Sietse van der Bij

Inspraakreactie bij Evenementenbeleid

Je kunt Jan uit de Gemeenteraad halen, maar kun je de Gemeenteraad uit Jan halen? Niet als het om het Evenementenbeleid gaat.
Het oud-raadslid keerde afgelopen donderdag
(5 oktober) even terug naar zijn oude arena, om af te rekenen met zijn oude nemesis...

Lees verder
9 oktober 2023

Inspraakreactie Evenementenbeleid

Foto: Sietse van der Bij

Geef de zondagen vrij!

Geachte commissie,

Om enig misverstand te voorkomen; ik sta hier niet als Statenlid maar als inwoner van Veenendaal die gebruik maakt van het inspreekrecht voor burgers. Ik heb daar niet zo heel veel ervaring mee; de laatste keer dat ik dit deed zal eind 2005, begin 2006 zijn geweest.

Lees verder
1 oktober 2023

Team Maak en Hans Kroon

In cultureel cafe Op woensdag 11 oktober

Afgelopen 13 september is het Cultureel Café Veenendaal haar nieuwe seizoen gestart met een optreden van harmonie Caecilia. Een bijzondere muzikale en bovenal gezellige avond op het Horecaplein rond het terras van café Bar & Borrels. Woensdag 11 oktober as. belooft het weer zo’n prachtige avond te worden in het Veense Cultureel Café. Je maakt kennis met Nicoline Power en Hans Kroon.

Lees verder

SP voor behoud Ritmeesterfabriek

Foto: Tilmann van de Loo

"Wonen is belangrijk, maar prettig leven ook. Er is al genoeg gesloopt waar we later spijt van krijgen," zei Tilmann van de Loo (SP) tijdens een bespreking over de toekomst van de Ritmeesterfabriek. Hij vertelde zelf nog in de hal te hebben gewerkt en grapte dat de hal alleen al daarom behouden zou moeten blijven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier