h

Werk en Inkomen

Foto: Jeroen Hoeboer
De koek eerlijk verdelen; daar gaat het om...

22 oktober 2020

Voor elkaar: Mondkapjes

Foto: SP Veenendaal

Wethouder voortvarend te werk

Corona grijpt om zich heen. Het aantal nieuwe gevallen is een veelvoud van wat er tijdens de eerste golf gebeurde. Alle reden om te doen wat je kunt om het virus tegen te houden. Maar wat kun je, als je letterlijk voor de keus staat: eten of een mondkapje?
Financiële beperkingen mogen niemand in de weg staan om zich aan de voorschriften te houden. Daarom stelde de SP, mede namens ChristenUnie, Denk, GroenLinks, PvdA en CDA voor om de minima van gratis mondkapjes te voorzien...

Lees verder
19 oktober 2020

Coronaproof de straat op

Foto: Baukje Hiemstra

Dag van de Armoede 2020

Zaterdag 17 oktober was het de Dag van de Armoede. De SP heeft hiervoor corona-proof aandacht gevraagd in het centrum van Veenendaal. Gehuld in sandwichborden deelden vrijwilligers kranten uit aan het winkelende publiek.

Lees verder
18 oktober 2020

Dag van de Armoede 2020

Foto: Baukje Hiemstra

Gesprekken kunnen we niet voeren. Daarom hebben we maar sandwichborden gemaakt, met de tekst waar het zaterdag 17 oktober om draait. Het is de Dag van de Armoede. Daar willen we aandacht voor vragen.
Gewapend met deze sandwichborden en met de SP krant zijn we naar het centrum gegaan. 

Lees verder
17 oktober 2020

Dag van de Armoede

Foto: Marc Middelbos
Lees verder

Mondkapjes voor minima

Jaap Rademaker van 'de Gelderlander' bekeek afgelopen maandag (12 oktober) de vergadering van de raadscommissie. Zodoende kon hij als eerste berichten dat minima in Veenendaal gratis mondkapjes kunnen krijgen.
SP'er Sietse van der Bij deed hiertoe, namens verschillende partijen, een verzoek aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Lees verder
14 oktober 2020

Zaterdag 17 oktober 2020: Dag van de Armoede

Foto: Marc Middelbos

Midden in een nieuwe (gedeeltelijke) Lockdown, zou je haast vergeten dat er in Nederland veel mensen het nóg slechter hebben dan normaal.

Bij toeval viel mijn oog op een artikel in een van de damesbladen: ,nl: zaterdag17 oktober is het de dag van de Armoede!
Geen dag om trots op te zijn, maar een dag die ons tot nadenken moet stemmen...

Lees verder
13 oktober 2020

Gratis mondkapjes voor de minima.

Er gelden steeds meer maatregelen en landelijke adviezen waarbinnen mondkapjes een belangrijk onderdeel vormen. Ook lokaal gelden er steeds meer maatregelen. Gezien de besmettingscijfers ondertussen ook in Veenendaal tot recordhoogtes stijgen, is het van groot belang dat iedereen die dit wil, zich ook aan deze regelgeving kan houden.

Lees verder
12 oktober 2020

Eerlijke beloning

Foto: SP Veenendaal

De afgelopen maand hebben zo’n 25 vrijwilligers van onze afdeling de SP-KRANT huis aan huis bezorgd. In de krant kan je lezen hoe een eerlijke samenleving eruit kan zien. Een van de onderwerpen is de eerlijke beloning.

Het minimumloon is zo laag dat je er amper van kunt rondkomen en dat je het met allerlei toeslagen op de been gehouden moet worden.
Dat kan anders en beter! zegt de SP. Het minimumloon moet omhoog naar 14,00.euro.

Lees verder
9 oktober 2020

Mondkapjes niet besproken...

...Vergadering liep uit

Gisteravond (donderdag 8 oktober) wilde de SP, mede namens een groot aantal partijen, het College verzoeken om gratis mondkapjes te verstrekken aan minima.
Doordat de onderwerpen die eerder op de agenda stonden zoveel tijd innamen, is het daar
(nog) niet van gekomen. Met nog enkele agendapunten te gaan is er maandag een extra avond ingelast om de vergadering af te maken.

Lees verder
8 oktober 2020

SP e.a.: Gratis mondkapjes voor minima

Foto: SP Veenendaal

verzoek in raadscommissie

Iedereen moet in de gelegenheid gesteld worden om de adviezen van het RIVM te kunnen volgen, en zich te beschermen tegen het corona-virus. Daarom zal de SP vanavond het College van Burgemeester en Wethouders verzoeken om gratis mondkapjes te verstrekken aan minima. De SP doet dit mede namens een groep andere partijen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier