h

Verkiezingen

Lees hier artikelen en documenten in het thema 'verkiezingen'

5 december 2022

Veense Lijsttrekker

Foto: Anne-Marie Mineur

Voordracht Jan Breur aanvaard

Tijdens de regioconferentie op 3 december hebben de afgevaardigden van de Utrechtse afdelingen van de SP de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen vastgesteld. Veenendaler Jan Breur werd verkozen tot aanvoerder van een mooie gevarieerde lijst met kandidaten uit de hele Provincie. 

Lees verder

Kandidaat-lijsttrekker gaat voor een goed OV!

Foto: SP Veenendaal

Jan Breur in gesprek met Gerjan Cluistra

De Veenendaler Jan Breur is voorgedragen als lijsttrekker van de SP voor de komende Provinciale Statenverkiezingen. Hoewel de leden van de SP de lijst en het programma pas op 3 december officieel vaststellen, was het nieuws van zijn voordracht al bijzonder genoeg om geïnterviewd te worden door Gerjan Cluistra van ValleiFM.

Lees verder

Veenendaler voorgedragen

Foto: SP Veenendaal

Jan Breur voert provinciale concept-lijst sp aan

Als de regioconferentie van de SP op 3 december instemt met de concept-lijst, levert Veenendaal de lijsttrekker bij de komende verkiezing voor de Provinciale Staten. Jan Breur wordt voorgedragen om de lijst aan te voeren.

Lees verder
5 november 2022

Breur voorgedragen als lijsttrekker bij Statenverkiezingen

Daadkrachtig en optimistisch in de provincie

De SP in de provincie Utrecht stelt Jan Breur voor als lijsttrekker voor de provinciale verkiezingen. Breur is 41 en al geruime tijd fractievoorzitter voor de SP in de gemeenteraad van Veenendaal. In het dagelijks leven werkt hij voor een onderzoeksbureau. In maart van dit jaar volgde hij Andrea Poppe op, die om gezondheidsredenen moest stoppen als statenlid. Breur voert een lijst aan met 40 kandidaten uit de hele provincie. 

Lees verder
22 september 2022

Duiventil

Foto: Jan Breur

Over afscheid en aantreden

In de gemeenteraad van Veenendaal neemt er wel eens iemand tussentijds afscheid, maar heel vaak gebeurt dat niet. In Provinciale Staten gebeurt dat aan de lopende band. Sinds ik in de provincie actief ben, heb ik nog maar één statenvergadering meegemaakt dat er niet iemand afscheid nam en/of nieuw geïnstalleerd werd.

En ook deze eerste vergadering van het nieuwe politieke seizoen begon met een afscheid.

Lees verder
26 april 2022

De hulptroepen zijn gearriveerd!

Foto: SP Veenendaal

Raadscommissieleden maken de fractie compleet

Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen behaalde SP Veenendaal slechts één zetel. Maar dat betekent niet dat raadslid Jan Breur er in zijn eentje voorstaat.
Op donderdag 21 april werden de raadscommissieleden geïnstalleerd; namens de SP zijn dat Sietse van der Bij, Yolande de Meer en Tilmann van de Loo...

Lees verder
25 april 2022

Vanaf de publieke tribune deze keer!

Foto: SP Veenendaal

Op 21 april trok ik naar ons gemeentehuis om een feestelijke bijeenkomst te aanschouwen en mee te maken: de installatie van de nieuwe schaduwraadsleden. De verkiezingen van 14, 15 en 16 maart maakten definitief een einde aan mijn eigen periode als schaduwraadslid van de gemeente Veenendaal. Dat klinkt dramatisch, maar is het niet. Ik had zelf aangegeven, dat het tijd werd voor een aantal anderen in onze fractie om op dat toneel te gaan optreden en dat ging nu gebeuren.

Lees verder
24 april 2022

Team SP is compleet

Foto: SP Veenendaal

Nadat op 30 maart Jan Breur als raadslid voor de SP was geïnstalleerd, was op donderdag 21 april de installatie van de schaduwraadsleden. Voor de SP zouden Sietse van der Bij, Tilmann van de Loo en ondergetekende (Yolande de Meer) beëdigd worden.

Lees verder
23 april 2022

Nieuw leiderschap?

Foto: SP Veenendaal

Jan Breur zit de gemeenteraad voor...
...en beëdigt 23 raadscommissieleden!

Heeft de revolutie plaatsgevonden?
Is de Heilstaat een feit? In Veenendaal?
Waarom zit de fractieleider van de Veense SP op de plaats van de Burgemeester?

Lees verder
4 april 2022

Een nieuw begin

Foto: Gemeente Veenendaal / Twitter

Nieuwe raad, nieuwe nestor...

Een event comic is een stripverhaal waarin meerdere series van een uitgever samenkomen rond een gebeurtenis die inpact heeft op de hele wereld. Vaak met een verandering van de Status Quo - het toneel waarop de verhalen plaatsvinden - tot gevolg.

Het equivalent daarvan in de echte wereld zouden verkiezingen kunnen zijn. Die vonden de afgelopen maand plaats, waardoor op 30 maart jongstleden de nieuwe gemeenteraad kon aantreden. Een nieuwe samenstelling, een nieuwe Status Quo voor de komende vier jaar...

Lees verder

Pagina's

U bent hier