h

Verkiezingen

Lees hier artikelen en documenten in het thema 'verkiezingen'

26 april 2022

De hulptroepen zijn gearriveerd!

Foto: SP Veenendaal

Raadscommissieleden maken de fractie compleet

Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen behaalde SP Veenendaal slechts één zetel. Maar dat betekent niet dat raadslid Jan Breur er in zijn eentje voorstaat.
Op donderdag 21 april werden de raadscommissieleden geïnstalleerd; namens de SP zijn dat Sietse van der Bij, Yolande de Meer en Tilmann van de Loo...

Lees verder
25 april 2022

Vanaf de publieke tribune deze keer!

Foto: SP Veenendaal

Op 21 april trok ik naar ons gemeentehuis om een feestelijke bijeenkomst te aanschouwen en mee te maken: de installatie van de nieuwe schaduwraadsleden. De verkiezingen van 14, 15 en 16 maart maakten definitief een einde aan mijn eigen periode als schaduwraadslid van de gemeente Veenendaal. Dat klinkt dramatisch, maar is het niet. Ik had zelf aangegeven, dat het tijd werd voor een aantal anderen in onze fractie om op dat toneel te gaan optreden en dat ging nu gebeuren.

Lees verder
24 april 2022

Team SP is compleet

Foto: SP Veenendaal

Nadat op 30 maart Jan Breur als raadslid voor de SP was geïnstalleerd, was op donderdag 21 april de installatie van de schaduwraadsleden. Voor de SP zouden Sietse van der Bij, Tilmann van de Loo en ondergetekende (Yolande de Meer) beëdigd worden.

Lees verder
23 april 2022

Nieuw leiderschap?

Foto: SP Veenendaal

Jan Breur zit de gemeenteraad voor...
...en beëdigt 23 raadscommissieleden!

Heeft de revolutie plaatsgevonden?
Is de Heilstaat een feit? In Veenendaal?
Waarom zit de fractieleider van de Veense SP op de plaats van de Burgemeester?

Lees verder
4 april 2022

Een nieuw begin

Foto: Gemeente Veenendaal / Twitter

Nieuwe raad, nieuwe nestor...

Een event comic is een stripverhaal waarin meerdere series van een uitgever samenkomen rond een gebeurtenis die inpact heeft op de hele wereld. Vaak met een verandering van de Status Quo - het toneel waarop de verhalen plaatsvinden - tot gevolg.

Het equivalent daarvan in de echte wereld zouden verkiezingen kunnen zijn. Die vonden de afgelopen maand plaats, waardoor op 30 maart jongstleden de nieuwe gemeenteraad kon aantreden. Een nieuwe samenstelling, een nieuwe Status Quo voor de komende vier jaar...

Lees verder
2 april 2022

Installatie nieuwe raadsleden 2022

Foto: SP Veenendaal

Verslag vanaf de Tribune...

Na de Gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 & 16 maart jl., en het plotselinge overlijden van Mila Jansen, was het dan vanavond de taak van Burgemeester Gert- Jan Kats om de nieuwe raad te installeren! Een grote groep die in tweeën gesplitst werd omdat door iedere groep een andere eed werd afgelegd ("Zo waarlijk helpe mij God almachtig" of "Dat verklaar en beloof ik").

Lees verder
31 maart 2022

De grote toespraak

als raadsnestor op 30 maart 2022

Voorzitter,
en via u Geachte leden van de Raad,

Voor de mensen die mij nog niet kennen, mijn naam is Jan Breur. Ik ben uw nieuwe raadsnestor, en zeer vereerd deze titel te mogen dragen. Maak gerust gebruik van mijn ervaring; ik ben u graag van dienst. En mocht u ooit niet weten welk standpunt u ergens over in moet nemen, volg dan gerust mijn voorbeeld. Ik ben al zestien jaar onafgebroken raadslid; ik weet inmiddels wel zo'n beetje wat ik doe.

Lees verder
30 maart 2022

Afscheid oude gemeenteraad

Foto: Gemeente Veenendaal / Twitter

Raadsnestor Tineke Bette en anderen...

Afgelopen maandag (28 maart) vond het feestelijke afscheid plaats van de 'oude' gemeenteraad en de vertrekkende raadsleden. Burgemeester Kats werd op deze bijzondere raadsvergadering geassisteerd door kinderburgemeester Avalon Jansen. Vanavond (woensdag 30 maart) wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

Lees verder
22 maart 2022

Breur aanvaardt zetel

Foto: SP Veenendaal

... en wordt daarmee langst zittend raadslid

"Bijkomend voordeel is dat ik nu al gewonnen heb - wat de verkiezingsuitslag ook mag zijn," zei SP-lijsttrekker Jan Breur toen zijn dochter Isabel werd geboren, in het hevigst van de verkiezingscampagne. De verkiezingsuitslag bleek uit te komen op een gelijk spel. De SP behoudt haar ene zetel, en Breur mag deze weer vervullen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier