h

Verkiezingen

Lees hier artikelen en documenten in het thema 'verkiezingen'

Op film

Foto: SP Veenendaal

Tilmann en Suzanne waren bezig met de opname van een filmpje, toen verslaggever Martin Brink van de Rijnpost hen zag. Hij interviewde het duo...

Lees verder
12 januari 2022

De beste wensen!

Foto: Peter van de Rovaart

Afgelopen dinsdag stonden Toke en ik op de markt om de mensen het beste voor het nieuwe jaar te wensen. En we vroegen hen of zij specifiek voor Veenendaal ook een beste wens op papier wilden zetten. Zo’n dertig mensen deden dit daadwerkelijk.

Lees verder
4 januari 2022

SP presenteert top 5

Foto: SP Veenendaal

De beste wensen en de beste mensen

Met een groepsfoto en een nieuwjaarswens presenteert SP Veenendaal haar top 5 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lijst bestaat uit ervaren, maar vooral enthousiaste Veenendalers die gaan voor een sociale en levendige gemeente. Jan Breur, Sietse van der Bij, Yolande de Meer, Tilmann van de Loo en Suzanne Vorstenbosch hebben er zin in.

Lees verder
30 december 2021

TERUGBLIK: Actiejaar 2021

Foto: SP Veenendaal

Waar een kleine partij groot in kan zijn

Columnist Jurgen Hillaert van 'de Rijnpost' heeft de SP uitgeroepen tot "onbetwiste online winnaar", omdat onze website in socials zo regelmatig worden bijgehouden. Vreemd is dat niet; als je veel doet heb je ook veel te melden. En ondanks de coronamaatregelen was 2021 een druk jaar - ook voor de SP.

We blikken terug...

Lees verder
29 december 2021

TERUGBLIK: Verkiezingsjaar 2021

Foto: SP Veenendaal

beperkte campagne, tomeloze inzet

Je zou het bijna vergeten, maar aan de ellenlange formatie (om weer op de oude coalitie uit te komen) gingen verkiezingen vooraf. Campagnevoeren was moeilijk door de coronamaatregelen. Voor de SP was er winst ten opzichte van 2019 - en in Veenendaal werden we weer de grootste partij op links.

We blikken terug...

Lees verder
28 december 2021

DENK verdwijnt uit gemeenteraad

Raadslid Makineli gaat zelfstandig verder

Voor de derde keer in een half jaar tijd heeft er zich een scheuring in de Veense politiek voorgedaan. Maar dit keer leidt dit niet tot een extra fractie, maar tot een naamswijziging. DENK wordt voortaan Fractie Makineli; hun enige raadslid, Yasin Makineli, heeft zich afgesplitst van die partij.

Lees verder
25 november 2021

De dertien fracties...

Foto: AJ Breur

Al Hassnaoui verlaat pro-veenendaal

Met nog enkele maanden te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen, is de raad van Veenendaal een fractie rijker. Saïd el Hassnaoui heeft zich afgesplitst van zijn partij ProVeenendaal en gaat zelfstandig verder. Dit brengt het aantal raadsfracties in Veenendaal op dertien.

Lees verder
10 november 2021

Jan Breur geïnstalleerd als Statencommissielid

Foto: Provincie Utrecht

Op woensdag 10 november is Jan Breur geïnstalleerd als Statencommissielid namens de SP in de Provincie Utrecht. De Veenendaler zal zich in de provincie bezighouden met de commissie Milieu en Mobiliteit.

Lees verder
6 oktober 2021

Hugo bedankt, welkom Avalon

Foto: Gemeente Veenendaal

Kinderburgemeester veenendaal

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 september nam Hugo Wennekes afscheid als kinderburgemeester van Veenendaal. Avalon Jansen werd geïnstalleerd als zijn opvolger.
SP Veenendaal bedankt Hugo voor zijn inzet, en wenst Avalon veel succes met haar nieuwe taak...

Lees verder

Pagina's

U bent hier