h

Verkiezingen

Lees hier artikelen en documenten in het thema 'verkiezingen'

20 oktober 2020

Maud geeft stokje over aan Hugo

Foto: Gemeente Veenendaal

Nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 15 oktober is Hugo Wennekes geïnstalleerd als Kinderburgemeester. Hij is de tweede Kinderburgemeester van Veenendaal, en volgt Maud Smit op. Zij nam die avond afscheid...

Lees verder
29 september 2020

Stel een Daad!

Foto: SP Veenendaal

SP Veenendaal e.o. bespreekt verkiezingsprogramma

Onlangs presenteerde de SP haar concept-programma voor de komende Tweede-Kamerverkiezingen: "Stel een Daad". Nu is het aan de leden om er wat van te vinden. Daarvoor worden er door het hele land ledenbijeenkomsten georganiseerd. Op maandag 28 september vond deze plaats voor de afdeling Veenendaal en Omstreken.

Lees verder
30 december 2019

TERUGBLIK: Verkiezingsjaar 2019

Foto: NOS

Dit jaar vonden er tweemaal verkiezingen plaats waaraan de SP deelnam. Voor de Provinciale Staten en het Europese Parlement. Beiden liepen niet bijster goed af, maar er is wel een stevige en enthousiaste campagne gevoerd.
En daarna ging de SP weer
Samen Vooruit.

We blikken terug...
Lees verder
29 december 2019

TERUGBLIK: Actiejaar 2019

Foto: Baukje Hiemstra

In 2019 is er wat afgeprotesteerd. Scholieren, leerkrachten, boeren, agenten, ziekenhuispersoneel... allemaal lieten zij van zich horen. Zij wilden dat er actie ondernomen werd. SP-afdeling Veenendaal droeg ook een steentje bij. Want echte verandering wordt op straat gerealiseerd, en niet op het gemeentehuis...
(Al kan dat gemeentehuis een prima decor zijn voor acties.)

We blikken terug...
Lees verder
17 december 2019

Mooie tijden om socialist te zijn

Foto: Jan Breur

Voor het eerst ben ik op een congres geweest van de SP, samen met Walter, Sietse en Jan. Een belangrijk congre. Er werd een heel nieuw bestuur gekozen, en een nieuwe voorzitter en secretaris. Ook werd de nieuwe koers bepaald. Ook Walter, onze eigen Walter, had zich beschikbaar gesteld voor het bestuur.

Lees verder
15 december 2019

Samen Vooruit!

Foto: SP

XXIV Congres - Slotstuk van een lange discussie

"De koffie is wat aan de sterke kant," zei Tilmann, en hij zette zijn bekertje neer. Jan glimlachte. "Dat ga je nog wel nodig hebben," antwoordde hij.
Het was 14 december 2019. Ze waren in het NBC in Nieuwegein, waar het vierentwintigste congres van de SP plaatsvond...

Lees verder
14 december 2019

De weg naar het congres

Foto: Jan Breur

Samen vooruit!

Vandaag is het zover. Het 24e congres van de SP.
Op dit congres wordt de uitslag van de bestuursverkiezing bekendgemaakt, en wordt het congresstuk 'Samen Vooruit' vastgesteld. Hierin staat de strategie beschreven om de partij weer te versterken en toekomstbestendig te maken.
Iets wat hard nodig is, na het pak rammel dat de partij kreeg bij de laatste verkiezingen...

Lees verder
26 november 2019

Samen verder naar het congres

Foto: Jan Breur

Samen de weg naar boven hervinden...

Op 14 december vindt het landelijke congres van de SP plaats. Hier wordt het congresstuk 'Samen Verder' vastgesteld, over de staat van de organisatie en het herstel van de klappen die we bij de afgelopen verkiezingen hebben gehad. Ook wordt bekend gemaakt wie er zitting gaan nemen in het nieuwe partijbestuur.

Lees verder
18 november 2019

Hoe vergaat het Walter?

Foto: Cor van Londen

Vanavond ledenvergadering

Vanavond houdt SP-Afdeling Veenendaal haar Algemene Ledenvergadering. Op het programma staat ondermeer de stemming voor het nieuwe (landelijke) partijbestuur. Voor één van de leden is dat extra spannend: Walter Siemons.
Hij is namelijk kandidaat voor het partijbestuur...

Lees verder
23 oktober 2019

TROTS op onze WALTER

Veenendaler in de race voor partijbestuur

Veenendaler Walter Siemons is kandidaat voor het landelijke partijbestuur van de SP. Hij is weliswaar niet voorgedragen door de kandidatencommissie, maar wordt in zijn kandidatuur gesteund door afdeling Veenendaal. De uitslag van de bestuursverkiezingen wordt op het Congres, dat plaatsvindt op 14 december, bekendgemaakt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier