h

Verkiezingen

Lees hier artikelen en documenten in het thema 'verkiezingen'

30 maart 2023

De eenzame Veenendaler...

Foto: Almicheal Fraay / Provincie Utrecht

Breur beëdigd in Provinciale Staten

Tijdens de bijzondere vergadering van 29 maart is Jan Breur beëdigd als lid van Provinciale Staten voor de SP. Hij is het enige gekozen Statenlid uit Veenendaal. Ook is hij de enige SP'er die een zetel mocht innemen...

Lees verder
30 maart 2023

Afscheid

Foto: Jan Breur / SP Veenendaal/SP Provincie Utrecht

Het nieuwe vervangt het oude...

Het is volbracht. Het grote uitvliegen heeft plaatsgevonden. Na een mooie campagne en het electorale slagveld dat de verkiezingen waren, namen de 'oude' Staten op dinsdag afscheid, om de 'nieuwe' Staten op woensdag te laten aantreden.
En met 'nieuwe' Staten is geen woord teveel gezegd. Van de 49 Utrechtse zetels zijn er 30 door een nieuwkomer ingenomen.

Lees verder
27 maart 2023

16.880 stemmen op de SP

Foto: SP Veenendaal

Jan Breur gekozen tot Statenlid

De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen in de provincie Utrecht is afgelopen vrijdag (24 maart) door het centraal stembureau van de kieskring Utrecht vastgesteld. Hieruit blijkt dat er provinciebreed 16.880 stemmen zijn uitgebracht op de SP. Dit is goed voor één zetel, die bemensd gaat worden door de Veenendaler Jan Breur.

Lees verder
22 maart 2023

Wat is er aan de hand in Veenendaal?

Minder stembureaus, lagere opkomst,
chaos bij tellen

Het opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023 in Utrecht is met 63,4% hoger dan bij de vorige verkiezingen. In 2019 was het percentagen 61,6% Deze hogere opkomst is niet te danken aan Veenendaal; hier zakte de opkomst van 60,4% in 2019 naar 60% in 2023. Bovendien liet Veenendaal de rest van de provincie ook nog eens pijnlijk lang wachten op de voorlopige uitslag. Wat is hier aan de hand?

Lees verder
21 maart 2023

Moois

Foto: Jan Breur

Over een fijne campagne en een matig resultaat

Op de dag dat ik mijn eerste debat had, kreeg ik een kaartje in de bus.

Jan,
Veel succes & plezier in de campagne. We maken er wat moois van!
Groet, Lilian Marijnissen

Lees verder
18 maart 2023

Stembusgang en tellen: CHAOS!

Foto: Barbara Passchier

SP start vragenlijst

De verkiezingen van afgelopen week hebben ervoor gezorgd dat Veenendaal landelijk nieuws werd. Het duurde een eeuwigheid voordat de uitslag bekend was. Maar het tellen was niet het enige waar nog eens goed naar gekeken moet worden...

De SP ontvangt veel signalen over de stembusgang. Over drukte en een te laag aantal stembureaus. In een korte vragenlijst Ontvangen wij graag uw ervaringen en ideeën.

vragenlijst stembureaus

Lees verder
15 maart 2023

SP-stemmers bedankt!

Foto: SP Veenendaal

Wachten op de uitslag...

De stembureaus zijn gesloten. Het is wachten op de uitslag.
Heeft u SP gestemd? Dan danken wij u hartelijk!

Lees verder
15 maart 2023

Vandaag mag je stemmen. Doe dat!

Foto: SP Veenendaal

Utrecht is van ons allemaal!

De grote dag is aangebroken! De dag dat er gestemd mag worden voor de Provinciale Staten (en de Waterschappen). Voor de Veense SP een extra spannende dag, want 'hun' Jan Breur voert de Provinciale lijst voor de SP aan.
Zijn boodschap: "Ga stemmen, liefst SP. Want als je stemt, wordt je gehoord. Utrecht is immers van ons allemaal, niet alleen van de hoge heren in de kantoren."

Lees verder

Pagina's

U bent hier