h

Veenendaal heeft nieuw college

28 april 2006

Veenendaal heeft nieuw college

Gisteravond is het nieuwe college aangetreden. De blanco stemmen van de Christen Unie en de tegenstemmen van de SGP konden niet verhelpen dat het bordeelcollege zijn weg naar het pluche zou vinden. Toch ging dat niet zonder slag of stoot, want voor het aantreden van de nieuwe wethouders liet de oppositie nog even van zich horen.

Christen Unie, SGP, Groen Links en SP uitten voor de laatste keer hun onvreden over de totstandkoming van het college. Het was op een oneerlijke wijze tot stand gekomen. Reden voor de Christen Unie en de SGP (de confessionele oppositie) om niet in te stemmen met het benoemen van de nieuwe wethouders, maar Groen Links en SP (de linkse oppositie) volstonden met een boze speech, maar niet instemmen was een brug te ver.

Jan Breur sprak namens de SP een fel betoog waar zijn woede hand in hand ging met een goede dosis humor. Hij had de lachers duidelijk op zijn hand, en kreeg daarna veel complimenten van de aanwezigen. De raad had er een nieuwe smaakmaker bij, was het oordeel van veel mensen.

Volledige teks op ons weblog

U bent hier