h

Aandeelhouders Hydron toch akkoord met fusie

31 augustus 2006

Aandeelhouders Hydron toch akkoord met fusie

Tijdens een besloten aandeelhoudersvergadering in de bossen van Soestduinen hebben de aandeelhouders van Hydron Midden-Nederland, ondanks een pleidooi van de gemeenten Utrecht en Hilversum voor uitstel, besloten om toch akkoord te gaan met de fusie van Hydron Midden-Nederland, Hydron-Flevoland en Vitens.

Utrecht en Hilversum hadden samen 24% van de aandelen, één procent te weinig om de fusie met dit argument te kunnen tegenhouden.

De aandeelhouders spraken zich wel uit voor een aanscherping van de regels voor de bezoldiging van de directeur-bestuurders van het nieuw te vormen waterbedrijf. Ook is vastgelegd dat indien de efficiencywinst ten gevolge van de fusie tegenvalt, de tarieven niet extra verhoogd worden, maar de winstuitkering aan de aandeelhouders verlaagd.

U bent hier