h

Vredesdemonstratie in Veenendaal

16 oktober 2006

Vredesdemonstratie in Veenendaal

Op zaterdag 21 oktober (a.s.) zal er vanaf 15:00 uur een heuse vredesdemonstratie plaatsvinden op het plein bij de Lampegiet in Veenendaal. Het platform Veenendalers Voor Vrede wil hiermee aandacht vragen voor de wereldwijde problemen die oorlog met zich meebrengen en de wens voor vrede uitdragen.

Op het programma staan onder andere een vredesmars, het oplaten van ballonnen en een optreden van MC Opah. Ook zullen er sprekers vanuit de politiek, de muziekwereld en vanuit organisaties hun visie op oorlog en vrede leveren.

‘Veenendalers Voor Vrede’ is opgericht naar aanleiding van de oorlog in Libanon, van afgelopen zomer. De demonstratie van a.s. zaterdag is de eerste activiteit die het platform ontplooit.

“We hopen natuurlijk op een grote opkomst, maar we durven geen keiharde getallen te noemen.” Aldus Jochien Timmer, de projectleider van de demonstratie. “Het is natuurlijk wel een beetje on-Veenendaals, zo’n demonstratie.”

Artikel in de Gelderlander

U bent hier