h

Doordrukken besluit onverantwoord

28 februari 2007

Doordrukken besluit onverantwoord

Wat de SP betreft is het doordrukken van het besluit over de Wilhelminastraat/Weverij onverantwoord. De chaos is zo onoverzichtelijk, dat een nieuwe stemming de enige manier is om tot een goed einde te komen. De onduidelijkheid is ontstaan door het weglopen van VVD-raadslid Lochtenberg tijdens de hoofdelijke stemming.

Tussen de raadsvergadering van 8 februari en nu, is er bijna dagelijks andere berichtgeving geweest in de media over de geldigheid van de stemming. “Regelmatig verschoot de berichtgeving van geldig naar ongeldig en via mogelijk geldig weer naar mogelijk ongeldig.” Haalt fractievoorzitter Jan Breur aan, tijdens het presidiumoverleg van vanavond.

De SP vreest dat het aangezicht van de gehele politiek wordt bedoezeld, als het besluit over de Wilhelminastraat wordt doorgedrukt. Burgers zullen immers de indruk krijgen dat raad en college de chaos benutten voor eigen politiek gewin. De termen ‘regentesk’ en ‘achterkamertjespolitiek’ zullen onherroepelijk naar boven komen.

Naast wat er juridisch juist is, hecht de SP eraan ook moreel de juiste keuze te maken. “En het enige wat moreel te billijken is, is datgene wat de Veense burger kan begrijpen: een nieuwe stemming.” Aldus Breur. Hij kondigt tevens aan dat als de stemming toch geldig wordt verklaard, de SP alles zal doen wat nodig of mogelijk is om dit terug te draaien.

U bent hier