h

Algemene beschouwingen: hoop en zorgen voor de toekomst

5 juli 2007

Algemene beschouwingen: hoop en zorgen voor de toekomst

In de Algemene Beschouwingen die SP-fractievoorzitter Jan Breur aanstaande maandag zal voordragen, wordt er naast de zorgen over het consumentisme ook de nodige hoop voor de toekomst geuit. Breur is trots op het resultaat: "We zijn er in geslaagd om een goede vertaling te maken van het door ons gekozen thema naar de concrete situatie van Veenendaal. Het gaat ergens over."

Breur schroomt niet om essentiële vragen te stellen voor de hedendaagse samenleving. Bijvoorbeeld hoe je mensen mobiliseert voor naastenliefde in tijden waarin egocentrisme hoogtij viert. Ook confronteert hij wethouder van Maanen met een uitspraak die hij in de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsver- kiezingen heeft gedaan.

Van Maanen krijgt er niet alleen van langs, hij ontvangt ook een pluim. Breur: "Wat hij gezegd heeft over het energieplan in Veenendaal Oost, oogst gewoon heel veel waardering bij de SP. Dat mag best gezegd worden, we voelen niet de behoefte om de wethouder enkel als boeman af te schilderen."

De behandeling van de kadernota, waarbij de Algemene Beschouwingen worden voorgedragen, wordt beschouwd als het hoogtepunt van het politieke jaar. Deze vinden aanstaande maandag vanaf 16:00 in de raadszaal van het gemeentehuis plaats. De tekst van de Algemene Beschouwingen van de SP worden die ochtend op het SP-weblog worden geplaatst. Breur: "Ik wil nog niet teveel verklappen, maar ik beschouw dit tot één van mijn beste speeches tot dusver. Het bevat alle elementen die ik graag in mijn speeches leg: een stuk ideologische verdieping, kritiek, een toekomstperspectief, een concrete vertaalslag naar de realiteit en het nodige vleugje humor. En dat zo op elkaar afgestemd dat het van begin tot eind blijft boeien. Ik heb er zin an!"

U bent hier