h

SP Positief over plannen Lantor

12 september 2007

SP Positief over plannen Lantor

De SP is positief over de plannen voor de verwerving van het Lantor-terrein, waarbij het bedrijf idealiter verhuist naar bedrijventerrein De Batterijen zodat de werkgelegenheid behouden blijft. Het vrijkomende Lantor-terrein zal dan benut worden voor woningbouw.

Het college zet in op een tweesporenplan om de grond te pakken te krijgen. Enerzijds is er arbitrage, waarin er gekeken wordt of de grond op vriendelijke wijze verkregen kan worden en er een bindende uitspraak wordt gedaan. Indien arbitrage niets oplevert, zal het college overgaan tot onteigening.

De SP maakte in de gecombineerde commissievergadering Stad/Middelen van 11 september wel enige kanttekeningen over de invulling van het terrein. De partij ziet het uitblijven van gestapelde bouw als een gemiste kans om de ruimte te benutten, en mist sociale woningbouw. Dit zijn echter geen struikelblokken voor de partij, die voornemens is de lijn van het college te volgen voor wat Lantor betreft.

U bent hier