h

Proef "paspoort naar je toekomstdroom" uitgebreid zonder aparte regeling

13 november 2007

Proef "paspoort naar je toekomstdroom" uitgebreid zonder aparte regeling

De proef met het lespakket "Paspoort naar je toekomstdroom", die al op een aantal scholen in Veenendaal gegeven wordt, is bij vaststelling van de begroting op 8 november uitgebreid naar alle scholen die dit lespakket willen gebruiken.

De SGP achtte het lespakket niet geschikt voor een aantal scholen in het bijzonder onderwijs (reformatorische scholen), en diende een wijzigingsvoorstel in om ook alternatieven te financieren voor die scholen die het project onwaardig vinden voor de grondslag van hun onderwijs. De Staatkundig Gereformeerden vonden enkel steun bij de ChristenUnie.

De SP stemde tegen het wijzigingsvoorstel, omdat "Paspoort" een proef is Projecten die ernaast lopen, zouden de proef kunnen vertroebelen. Daarbij bestaat er nog geen "reformatorisch verantwoord" alternatief op het paspoortproject. Zodra dat er is, zal de SP deze op zijn eigen meritis beoordelen.

U bent hier