h

Denk na voor je iets weggooit!

10 maart 2008

Denk na voor je iets weggooit!

Het college van Burgemeester en Wethouders wil de vuilnisdienst laten opgaan in een samenwerking tussen verschillende gemeentes. Dit zou goedkoper zijn, maar is dit wel echt zo? In de gemeente Renkum hebben ze dit eerder gedaan, en daar kwam men bedrogen uit! Waarom zou het wel voordeel opleveren voor Veenendaal?

Schaalvergroting zou de kosten moeten drukken. Maar hoe vaak heeft schaalvergroting niet tot verslechteringen geleid?

Het collegeplan heeft zich in de loop van een aantal jaar ontwikkeld terwijl de gemeenteraad slechts zes weken had om zich voor te bereiden op het besluit. Alternatieven zijn niet uitgewerkt. De gemeenteraad staat voor het blok.

De SP is blij dat er gekozen is voor een ‘Overheids NV’, en niet voor privatisering. Veranderingen in gemeentelijke diensten zijn best bespreekbaar. Maar er zijn nog teveel losse eindjes. Daarom zeggen wij: DENK NA VOOR JE IETS WEGGOOIT.

U bent hier