h

Volop actie op jubileum SP

31 maart 2008

Volop actie op jubileum SP

Socialistische Partij viert verjaardag in Escape

Zondag 30 maart markeerde de SP het feit dat de partij vijf jaar in Veenendaal actief is. Leden en vrienden van de partij vierden dit eerste lustrum in Poppodium Escape. Afdelingsvoorzitter Gert Worst kijkt terug op een geslaagd feest, dat een eerbetoon is aan deze bijzondere eerste periode. In die eerste periode is de SP uitgegroeid van een groepje enthousiastelingen tot een volwaardige partijafdeling met zitting in de gemeenteraad.

Zoals het de SP betaamt, was het feest uitgerust met een ‘actiecentrum’. De stamtafel van het poppodium was uitgedost met divers actiemateriaal. Hier waren de landelijke ‘NU’-krant, de studie ‘Wat Wilders Wil’, en de krant tegen de oorlog in Afghanistan te verkrijgen. Ook was er op een kaart te zien waar er zich in Veenendaal UMTS-masten bevonden, en konden bezoekers tekenen tegen de UMTS-mast op het CLV. Ook de petitie ‘Hier Niet Bouwen’, een handtekeningenactie tegen het bebouwen van het gebied tussen Veenendaal en Achterberg kon getekend worden. Diverse bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheden die het actiecentrum bood.

Op het feest waren verschillende optredens te bewonderen. Blues Company beet het spits af en wist de zaal met hun muziek om te toveren in een swingende dansvloer. Zenith of Abolition, die daarna optrad meldde het publiek dat de band voor driekwart uit SP-stemmers bestond. MC Opah, de frontman van Highsquad, bracht vooral werk van zijn aankomende solo-album ten gehore. Het feest werd afgesloten met een optreden van spoken word artiest Maularia Fist, die een van zijn gedichten opdroeg aan SP-penningmeester Nico van Ginkel.

Naast optredens was er ook een filmpje te zien, waarin verschillende hoogtepunten van de Veenendaalse SP, gepaard met de nodige humor te zien waren. De beelden werden muzikaal ondersteund door het partijlied, ‘Een Mens is Meer’, geschreven door Karel Glastra van Loon en gezongen door Bob Fosko die onder andere bekend is van de Raggende Manne en Hakkuhbar.

Gert Worst, die de afgelopen vijf jaar (met een kleine onderbreking) voorzitter is geweest van de Veenendaalse SP-afdeling, hield een toespraak waarin hij stilstond bij het ontstaan van de Veense SP en wat de SP heeft kunnen betekenen voor verschillende mensen. Hij noemde hierbij het voorkomen van uitzettingen van asielzoekers en het voorkomen van huisuitzettingen van gezinnen. Aan het einde van zijn toespraak bedankte hij de mensen van het eerste uur, Nico van Ginkel en Jan Breur, voor het geduld dat ze die vijf jaar voor hem moeten hebben opbrengen.

Weblog

U bent hier