h

Piketpaaltjes blijken 'graancirkels'

29 september 2008

Piketpaaltjes blijken 'graancirkels'

Op de gemeenteraadsvergadering van 25 september is gesproken over het 'Beeldkwaliteitplan Castor'. Op het terrein van de firma Van Ginkel - en de grond die de firma van de gemeente pacht - zullen flatgebouwen herrijzen. Omwonenden willen echter dat de oorsprokelijke parkbestemming van de grond in ere wordt hersteld.

Om die reden dienden GroenLinks en de SP een wijzigingsvoorstel in. Het voorstel behelsde dat er terug werd gegaan naar de tekentafel, om met een plan te komen waarbij het meest gewraakte flatgebouw niet zal verrijzen. Het voorstel kreeg geen steun van de andere partijen.

Bij een bezoek aan de locatie, ontdekte SP-fractievoorzitter Jan Breur paaltjes in de grond. In de veronderstelling dat deze de rooilijn moesten markeren; en dat men al voortvarend tewerk is gegaan, nog voor er een besluit was genomen; vroeg Breur tijdens de raadsvergadering aan Wethouder Sanders wat hier de bedoeling van was.

Volgens Sanders waren de piketpaaltjes geen markering van de rooilijn en was het plaatsen ervan niet het werk van de gemeente. Hij vergeleek de paaltjes met graancirkels, die eveneens zomaar in landschappen verschijnen, en waar ook geen verklaring voor te vinden is.

U bent hier