h

107e Plek op veiligheidsindex

19 november 2008

107e Plek op veiligheidsindex

Veenendaal staat op de 107e plek in de Gemeentelijke Veiligheidsindex, zo bericht de Veenendaalse Krant. De veiligheidsindex geeft op basis van een aantal indicatoren aan hoe veilig een gemeente is. Uit de gegevens blijkt dat Veenendaal relatief onveilig is.

De indicatoren waarop de veiligheid berekend wordt, zijn diefstal, inbraak, geweld en vernieling. Op de meeste indicatoren krijgt Veenendaal een kleurcode 'oranje', maar op vernieling scoort Veenendaal 'rood'. Dit staat voor 'erg onveilig'.

De SP is verbaasd over de cijfers. Veenendaal kent immers weliswaar de nodige incidenten, maar door de bank genomen wekt Veenendaal geen onveilige indruk. En het programma 'JIVL' (Jeugd, Integrale Veiligheid en Leefbaarheid) lijkt vooralsnog erg succesvol in het veiliger maken van Veenendaal.

SP-fractievoorzitter Jan Breur: "We moeten ons niet gek laten maken met vergelijkingen met andere gemeenten, maar gewoon ons best doen om er zo'n goed mogelijke gemeente van te maken. Er zullen altijd gemeenten zijn die veiliger zijn, en gemeenten die onveiliger zijn."

De SP beraadt zich nog over hoe de cijfers geduid moeten worden. In ieder geval zal de partij er op terugkomen bij de eerstvolgende evaluatie van het JIVL-programma.

U bent hier