h

College wil praten over Cuneraweg

28 november 2008

College wil praten over Cuneraweg

De SP is zeer tevreden over de beantwoording van de schriftelijke vragen die de partij gesteld heeft over de mogelijke afsluiting van de Cuneraweg en de gevolgen die dit heeft voor Veenendalers die landgoed Prattenburg willen bezoeken.

In hun antwoord geeft het College aan bereid te zijn om te spreken met de gemeente Rhenen en de eigenaren van Prattenburg. Volgens de SP toont het College de inzet om Prattenburg zo publieksvriendelijk mogelijk te maken.

Op de vraag of het College bereid is om uit het overleg Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug te stappen, als andere deelnemers van dit overleg besluitvorming blokkeren of zich onttrekken aan verplichtingen, geeft het College aan dit vooral als laatste redmiddel te zien. Voorkeur gaat uit naar overleg.

De SP had het uittreden niet anders bedoeld dan als laatste middel, en deelt met het College de voorkeur van overleg. SP-fractievoorzitter Jan Breur: "Als het overleg op niets uitloopt, kan je er altijd nog uitstappen. Het College geeft aan dat ze dit doen als dat nodig blijkt te zijn. Prima!"

Een punt van aandacht blijft nog wel de verplaatsing van de parkeerplaats naar Rondweg West. Wat de gevolgen hiervoor zullen zijn voor de bezoekers van Prattenburg is nog onduidelijk; de inzet van de SP des te meer: een publieksvriendelijk Prattenburg.

U bent hier