h

Helft fractievoorzitters vervangen

28 november 2008

Helft fractievoorzitters vervangen

Van de acht fractievoorzitters die in 2006 aantraden, zijn er vier vervangen. Drie daarvan zitten nog wel in de gemeenteraad. De meest recente fractievoorzitterswissel heeft afgelopen week plaatsgevonden bij de PvdA.

SGP-voorman Roelof Bisschop was de eerste fractievoorzitter die vervangen werd. Hij verruilde zijn Veense raadszetel voor een Utrechtse Statenzetel. Leunis van Klinken werd raadslid in zijn plaats; Marco Verloop werd fractievoorzitter.

Mattie Vertommen (VVD) en Thierry Haasbroek (Lokaal Veenendaal) gaven hun fractievoorzitterschap op om een stapje terug te doen. Vertommen om gezondheidsredenen, Haasbroek vanwege zijn werk. Zij werden als fractievoorzitter vervangen door respectievelijk Arianne Hollander en Cees van der Voet.

Over de fractievoorzitterswissel bij de PvdA is weinig meer bekend dan dat Beckerman het laatste half jaar als zwaar heeft ervaren; met name door het zwembaddossier. De leiding over de PvdA-fractie zal nu in handen komen van Adri Janssen.

Henk van Soest (ChristenUnie), Henk Andeweg (CDA), Jurgen Hillaert (GroenLinks) en Jan Breur (SP) zijn de fractievoorzitters die sinds het begin van de raadsperiode 2006-2010 fractievoorzitter waren en tot op heden nog zijn.

U bent hier